- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Τουλάχιστον δύο άτομα είναι νεκρά -εκ των οποίων μια γυναίκα που ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη- στο διαμέρισμα, που αποτελεί τον στόχο της επιχείρησης της γαλλικής αστυνομίας, η οποία  βρίσκεται σε εξέλιξη στο βόρειο προάστιο του Παρισιού Σεν Ντενί, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Σύμφωνα με τη Le Mοnde, ενδέχεται να υπάρχει και τρίτος νεκρός.

pari1

Τα άτομα αυτά ήταν οχυρωμένα στο διαμέρισμα, στο οποίο γίνεται η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, που στόχο έχει τη σύλληψη του Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, που πιστεύεται ότι είναι ο εγκέφαλος των αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής στο Παρίσι.

Ο Αμπααούντ, ο οποίος πιστευόταν αρχικά ότι διοργάνωσε τις επιθέσεις από τη Συρία, πιστεύεται τώρα ότι βρίσκεται μεταξύ της ομάδας των ανθρώπων που οχυρώθηκαν στο διαμέρισμα το οποίο έχει περικυκλώσει η αστυνομία στο Σεν Ντενί, το προάστιο αυτό που βρίσκεται κοντά στο Σταντ ντε Φρανς, μια από τις περιοχές στις οποίες έγιναν οι επιθέσεις της Παρασκευής, δήλωσε παράλληλα δικαστική πηγή.

Ωστόσο, προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν ο 28χρονος αυτός ύποπτος, που είναι ενεργό μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, βρίσκεται ακόμη μέσα στο διαμέρισμα.

“Η επιχείρηση της αστυνομίας εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν έχει τελειώσει”, δήλωσε παράλληλα το τοπικό μέλος του κοινοβουλίου, ο Ματιέ Ανοτέν, στον γαλλικό ραδιοσταθμό France Inter. “Όλοι πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους. Εξακολουθούν να βρίσκονται ένοπλοι οχυρωμένοι μέσα στο διαμέρισμα”, πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι σήμερα δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στο κέντρο του Σεν Ντενί, όπου διεξάγεται από την αυγή η μεγάλη αυτή επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής.

Ζητήθηκε “από τον πληθυσμό να αποφεύγει πάση θυσία την ζώνη του κέντρου της πόλης”, σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Επίσης έχει διακοπεί η λειτουργία του μετρό, των λεωφορείων και του τραμ που εξυπηρετεί το Σεν Ντενί λόγω της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής που βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την διοίκηση των μέσων μεταφοράς RATP.

 

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

 

Στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το κτήριο έχουν πάρει θέσεις στρατιώτες με τα όπλα στα χέρια, ενώ ολόκληρη η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Ένας πολιτικός που διαμένει πολύ κοντά στο σημείο δήλωσε στον Guardian ότι ακούγοντας πυροβολισμούς βγήκε έξω από το σπίτι, όπως και οι γείτονες και όλοι νόμιζαν πως πρόκειται για νέα τρομοκρατική επίθεση.

pari2

pari3

Η επιχείρηση της αστυνομίας λαμβάνει χώρα πολύ κοντά σε μαγαζιά και στους κεντρικούς και πιο πολυσύχναστους δρόμους του προαστίου. Όλοι έχουν δεχθεί οδηγίες να κρατούν ακόμα και τα παράθυρά τους κλειστά.

http://admin.nooz.gr/Uploads/stratiotes%201811.jpg

 

pari5

- Διαφήμιση -