- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Το χρυσό μετάλλιο στις γυναίκες και χάλκινο στους άνδρες αποτελούν τον απολογισμό για την Ελληνική πλευρά , της πρώτης ημέρας , από το διεθνές Τουρνουά Κύπρου .

Το βράδυ της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου η αντιπροσωπευτική ομάδα των γυναικών , που συγκροτούν η 19χρονη Κωνσταντίνα Παρίδη (του ΦΟΙΝΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ) και η 14χρονη Ελλη Φίσερ (του Α.Ο. ΑΡΗΣ 2006 ) κατέκτησε αήττητη την πρωτιά, ενώ η επίσης νεανική ομάδα των ανδρών με τον 18χρονο Κωνσταντίνο Αγγελάκη και τον 15χρονο Γιάννη Σγουρόπουλο (που έχει παραχωρηθεί για ένα χρόνο στον Ολυμπιακό, από τον Γ.Σ.ΑΡΗ ΒΟΥΛΑΣ) κατέλαβε την Τρίτη θέση κάνοντας μία ήττα στα ημιτελικά.

Οι ετήσιοι αυτοί αγώνες, που γίνονται στην Κύπρο , και τους διοργανώνει η Παγκόσμια ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης γίνονται παραδοσιακά με προσκλήσεις και φέτος πήραν μέρος έξι χώρες.

Στο ομαδικό ανδρών οι συμμετοχές ήταν επτά και σχηματίστηκαν δύο γκρουπ Ελλάδα , στο πρώτο γκρουπ , αναδήχθηκε νικήτρια επικρατώντας 3-1 της Ρουμανίας ,3-0 του Λιβάνου και 3-0 της Κύπρου Β .Στα ημιτελικά η Ελλάδα αντιμετώπισε την Ιορδανία και ηττήθηκε με 3-1 και έτσι περιορίστηκε στην Τρίτη θέση αφού στον αγώνα για 3-4 κατέβαλλαν εκ νέου την Ρουμανία με 3-0.

Σε γκρουπ χωρίστηκαν και οι ομάδες  των γυναικών .Η Ελλάδα πήρε την πρώτη θέση στο γκρουπ Α με τρείς νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια .Κερδίσανε με 3-2 την Κύπρο Α και με 3-0 το Λίβανο και την Μάλτα.

Στον ημιτελικό κερδίσανε με 3-1 την Ρουμανία και στον τελικό συνάντησε ξανά την ομάδα της Κύπρου Α την οποία αυτή τη φορά κέρδισε με 3-0.

Στα ατομικά αγωνίσματα που πραγματοποιηθήκανε   το Σάββατο και την Κυριακή 14και 15 Νοεμβρίου , η Ελλάδα πρώτευσε στα τρία από τα συνολικά τέσσερα αγωνίσματα και είχε επίσης ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια.

Πρωταθλητής στο απλό ανδρών αναδείχθηκε ο 15χρονος Γιάννης Σγουρόπουλος και πρωταθλήτρια στο απλό γυναικών η 14χρονη Έλλη Φίσερ παιδιά δηλαδή που είχαν πρωταγωνιστήσει και στις διαδοχικές επιτυχίες του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων , αλλά και στο διεθνές όπεν της Σερβίας.

Η Φίσερ με την Παρίδη κυριαρχήσανε και στο διπλό γυναικών ενώ ο Σγουρόπουλος με τον Αγγελάκη κατακτήσανε το ασημένιο μετάλλιο.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής  Κώστας Βατσακλής  , ο οποίος πηγαίνει κάθε χρόνο στο μαρτυρικό νησί , δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση , δηλώνοντας ότι έχουν μεγάλη σημασία και αυτές οι πρωτιές.

- Διαφήμιση -