- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Η ανάπλαση και αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Γλυφάδας, ανεβαίνει ψηλά στην ατζέντα της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου που έκαναν ένα ουσιαστικό βήμα με το γκρέμισμα αυθαιρέτου κτίσματος που άλλοτε λειτουργούσε το εστιατόριο «Χρυσή Ακτή».

akti3

Σεβόμενη την ανάγκη τήρησης της νομιμότητας και προστασίας της δημόσιας υγιεινής η Δημοτική Αρχή της Γλυφάδας προχώρησε στο γκρέμισμα του αυθαίρετου κτίσματος του εστιατορίου «Χρυσή Ακτή».

Πριν από την κατεδάφιση, προηγήθηκε η αφαίρεση αμιάντου που κάλυπτε περίπου 300 τ.μ. στην οροφή του κτίσματος και εγκυμονούσε μεγάλους κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Η αφαίρεση έγινε σε συνεργασία με ειδική εταιρία ανακύκλωσης αμιάντου, σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές.

akti

akti2

Το εστιατόριο «Χρυσή Ακτή» είχε σταματήσει να λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια. Έκτοτε, το κτίσμα αυτό στην παραλία της Γλυφάδας έμενε παρατημένο, δημιουργώντας μια εστία μόλυνσης για την πόλη. Παράλληλα, με την πάροδο του χρόνου και λόγω των εκτεταμένων φθορών, η παρουσία του συνιστούσε κίνδυνο για την ασφάλεια των περαστικών.

akti4

Το κτίσμα καταλάμβανε, συνολικά, χώρο περίπου ενός στρέμματος. Ο χώρος αυτός, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, πλέον θα αποδοθεί στους πολίτες, στο πλαίσιο της αναβάθμισης και ανάπλασης ολόκληρου του παραλιακού μετώπου της Γλυφάδας που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής της πόλης την περασμένη άνοιξη.

akti6

 

akti5

- Διαφήμιση -