- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Τα κοινωνικά μέσα συνεχίζουν την αλματώδη πορεία τους και τείνουν να υποκαταστήσουν την άμεση επικοινωνία. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι όλων των ηλικιών δημιουργούν profil και pages κυρίως στο Facebook, για να χαλαρώσουν, να περάσουν τον χρόνο τους, να παίξουν, να κάνουν chat για να γνωρίσουν και να κάνουν σχέσεις.

1,55 δισ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι πια χρήστες του Facebook (το πρώτο τρίμηνο του 2015) και η αύξησή τους αγγίζει το 14% σε σχέση με την περυσινή περίοδο. Μέσα σε ένα τρίμηνο το μέσον δικτύωσης κέρδισε άλλους 60 εκατομμύρια νέους ενεργούς χρήστες παγκοσμίως.

Πολλοί χρήστες στο διαδίκτυο σημαίνει και εκατομμύρια κέρδη κυρίως για τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook. 

cubeΣύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Reuters και Γαλλικό το Facebook παρουσίασε κέρδη τρίτου τριμήνου 891 εκατ. δολάρια. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 4,5 δισ. δολάρια από 3,2 δισ. πέρυσι (αύξηση 41%) και σχεδόν όλα -τα 4,3 δισεκατομμύρια- προέρχονται από διαφημίσεις (το 78% σε κινητές συσκευές έναντι 66% το 2014).

To Facebook εισέπραξε το 8% των παγκόσμιων εσόδων από ψηφιακές διαφημίσεις το 2014, ποσοστό που αναμένεται να πλησιάσει το 10% εφέτος. Η μερίδα του λέοντος των διαφημιστικών εσόδων ανήκει στη Google με 32% πέρυσι, αλλά με τάση συρρίκνωσης εφέτος στο 30%.

Βέβαια οι άνθρωποί του δεν μένουν άπραγοι, καθώς επενδύουν (από τα 4,5 δισ. δολάρια έσοδα επένδυσαν τα 3 δισ.) και επιχειρούν να αυξήσουν τα έσοδά τους από την προσέλκυση διαφημίσεων στο Instagram και στο Whatsapp.

 

- Διαφήμιση -