- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Ο χρυσός αποτελούσε σε όλες τις εποχές σύμβολο εξουσίας και δύναμης και γι’ αυτόν γίνονταν πόλεμοι και χρονοβόρες εκστρατείες. Το μέταλλο δεκαετίες τώρα αποτελεί το αγαπημένο αντικείμενο των γυναικών, καθώς κοσμεί με τρόπο υπέροχο το ανθρώπινο δέρμα. Κι ό,τι λάμπει τοποθετείται στις βιτρίνες των πιο hot καταστημάτων του πλανήτη.

Ένα από τα πιο εμπορικά “ονόματα” καταστημάτων που κάνουν τον γύρο του κόσμου ταυτισμένα με την ποιότητα και το ακριβό γούστο είναι και τα Harrods στο Λονδίνο…

Αυτήν την εποχή, λοιπόν, τα πολυτελή ράφια των συγκεκριμένων καταστημάτων τα κοσμεί το ελληνικό μέλι Vasilissa, το οποίο έχει γίνει και το αγαπημένο της οικογένειας του βασιλιά του Κατάρ.  

Το θυμαρίσιο μέλι, με φύλλα βρώσιμου χρυσού 24 καρατίων (;) αποτελεί αληθινή έκπληξη.

Κι όμως! Το πολύτιμο μέταλλο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, βοηθάει στην αναγέννηση των κυττάρων, στην ψυχική ανάκαμψη, αντιμετωπίζει άμεσα τις ελεύθερες ρίζες και τέλος αποτρέπει την πρόωρη γήρανση (το χρησιμοποιούσε η βασίλισσα της δυναστείας Ch’ ing στην αρχαία Κίνα για να διατηρεί τη νεότητά της).

Ο χρυσός μεταφέρεται στον οργανισμό μέσω της ουσίας γ-PGA, της οποίας η ισχυρή ενυδατική φόρμουλα συγκρατεί την υγρασία για ένα υγιές και απαλό δέρμα.

Τις θεραπευτικές ιδιότητες του χρυσού δεν τις ανακαλύψαμε τώρα, καθώς από την εποχή της Κλεοπάτρας χρησιμοποιείτο για τη διατήρηση του νεανικού δέρματος. Λέγεται πως η ίδια η βασίλισσα κοιμόταν βάζοντας μια μάσκα χρυσού στο πρόσωπό της! Ακόμη, στην αρχαία Ρώμη χρησιμοποιούσαν βάλσαμα χρυσού για να αντιμετωπίσουν διάφορα δερματικά προβλήματα και στη Ρωσία οι Τσάροι τον χρησιμοποιούσαν σε όλα τα τρόφιμα ως… συλλέκτη μικροβίων και δηλητηρίων!

Holistic Fitness Team

 

 

- Διαφήμιση -