- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

της ΕΦΗΣ ΠΟΛΥΖΩΗ

Οι μαθητές των Ελληνογαλλικών σχολείων συσκέπτονται και προβληματίζονται για δεύτερη συνεχή χρονιά πάνω σε σύγχρονα ζητήματα που απασχολούν έτσι κι αλλιώς τους νέους όλου του κόσμου. Πάνω από 250 μαθητές λυκείου από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συγκεντρώθηκαν μαζί με τους καθηγητές τους και εκπροσώπους των σχολείων τους το Σάββατο, 14 Νοεμβρίου, στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» της Θεσσαλονίκης  στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου Ελληνογαλλικών Σχολείων Ελλάδας, με τίτλο «Νέοι και Τεχνολογία».

gali2

Περίπου 250 μαθητές από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα θα έχουν την ευκαιρία. Έχοντας την εμπειρία και από το περσινό1ο Συνέδριο Μαθητών Λυκείων που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης, οι μαθητές είχαν και φέτος μια μοναδική ευκαιρία να  επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν και να εκφραστούν δημιουργικά καθώς ήταν και οι ίδιοι εισηγητές σε βασικές ενότητες προετοίμασαν με τους καθηγητές τους από πέρσι και  φέτος στο περιθώριο των μαθημάτων τους. Το συνέδριο απασχολούν θέματα όπως η υπερβολική χρήση της τεχνολογίας, οι ωφέλειες από αυτήν ή και οι επιδράσεις- κυρίως αρνητικές- στη γλώσσα αλλά και ερωτήματα γύρω από το κατά πόσο μπορούν τα τεχνολογικά μέσα να υποκαταστήσουν το δάσκαλο ή πόσο επικίνδυνος είναι ο διαδικτυακός εκφοβισμός (cyberbulling) ή ο εθισμός των νέων στη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων και πώς μπορεί να υπάρξει προστασία.

 

Ο πρόεδρος της Γραμματείας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα και γενικός διευθυντής των Λεοντείων Λυκείων, Αδ. Ματθαίος Λεβαντίνος, κατά τον χαιρετισμό του αφού σημείωσε ότι η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται μετά από πιεστικό αίτημα των ίδιων των μαθητών που συμμετείχαν ως ομιλητές ή είχαν παρακολουθήσει και την περσινή τόνισε:  «Η επιλογή αυτού του θέματος ανάμεσα σε πολλά άλλα που προτάθηκαν από τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων μας , δείχνει το ενδιαφέρον όλων να προσεγγίσουμε και να εμβαθύνουμε σε ένα σύγχρονο φαινόμενο με πολλές και ποικίλες διαστάσεις, επιστημονικές, τεχνικές, πνευματικές και ηθικές. Η μελέτη βέβαια αυτού του τεράστιου σε ευρύτητα θέματος θα επικεντρωθεί στον χώρο των νέων…».  Σημαντική παρουσία είχαν και οι εξαιρετικοί εισηγητές Κωνσταντίνος Βεργίδης, Λέκτορας του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ε.α. Αξιωματικός στο τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο Νικόλαος Βασιλάκος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Internet www.eexi.gr, συνεργάτης της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομικών, γλωσσολόγος, δημοσιογράφος και σύμβουλος. Εξάλλου και οι μαθητές με πρωτότυπες και καινοτόμες δράσεις και ιδέες παρουσίασαν τις απόψεις τους και τις εξέφρασαν και μέσα από θεατρικά δρώμενα, μουσική και τραγούδι.

 

Στο συνέδριο συμμετέχουν τα σχολεία Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ», Πεύκη, Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης, Ελληνογαλλικό Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ», Θεσσαλονίκη, Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών, Ψυχικό, Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne d’Arc», Πειραιάς, Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ», Βόλος Ιδιωτικό Σχολείο «Ο Άγιος Γεώργιος», Σύρος, Λεόντειο Λύκειο Πατησίων, Ελληνογαλλική Σχολή «Ο Άγιος Παύλος», Πειραιάς, Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί, Θεσσαλονίκη, Ιδιωτικό Σχολείο Δελασάλ, Άλιμος, Δημοτικό Σχολείο «Χρυσόστομος Σμύρνης». Τέλος να υπογραμμιστεί ότι το συγκεκριμένο συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

 

 

- Διαφήμιση -