- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Εγκαινιάστηκε χθες, ημέρα Τετάρτη, στο Πολιτιστικό Κέντρο ΦΛΟΙΣΒΟΣ η έκθεση ζωγραφικής του Αρχιπλοίαρχου ΠΝ (ΕΑ) Δημοσθένη Χοζού, με θέμα «Τοπία με Φως…», που θα διαρκέσει έως τις 21 Νοεμβρίου 2015.

Η  έκθεση  παρουσιάζει μία σειρά τοπίων, με ή χωρίς  έμψυχη παρουσία. Ο  καλλιτέχνης επέλεξε τα τοπία αυτά για το φως που αναδεικνύουν, τη θέα που προσφέρουν και την ηρεμία ή τη μικρή έως ασήμαντη κινητικότητα που παρουσιάζουν.

Το υγρό στοιχείο, ποτάμι, λίμνη ή θάλασσα, συνυπάρχει απλά με άλλα φυσικά στοιχεία ή κυριαρχεί.

Ο Δημοσθένης Χοζός γεννήθηκε στην Πάτρα το 1938. Από το 1956 έως το 1984 σταδιοδρομεί στο Πολεμικό Ναυτικό ως Μηχανικός Αξιωματικός. Το 1969 αποκτά την ειδικότητα του Ναυπηγού Μηχανικού, μετά από μεταπτυχιακές σπουδές στο ΜΙΤ των ΗΠΑ (MSc) και το 1970 γίνεται μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Από το 1985 έως το 2004 ασκεί ελεύθερο επάγγελμα Ναυπηγού Μηχανικού.

Η πρώτη του επαφή με τη Ζωγραφική γίνεται το 1985, στο αντίστοιχο εργαστήριο του Λυκείου Ελληνίδων με δάσκαλο Λ.Καρπαθάκη. Το 1991 έως 1996 σπουδάζει ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών με διδασκάλους τον Π.Τέτση και τη Ρ.Παπασπύρου. Το 1999 γίνεται μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστιών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ).

Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις ,το 2000 με τίτλο “Ελλίμενα”, όπου πραγματεύεται αντικείμενα και χώρους που βρίσκει κανείς σε λιμάνια και που το βιαστικό μάτι του ταξιδιώτη δεν παρατηρεί συνήθως, γιατί έχουν απαξιωθεί από τη φθορά του χρόνου. Το 2002 με τίτλο “Πλανήσεις” σε αστικό περιβάλλον καταγράφει σκηνές από πεζοπορία σε ασύχναστους κυρίως δρόμους της πόλης. Το 2006 με τίτλο “Ένδον” παρουσιάζει εικόνες που συναντώνται μέσα σε ένα αστικό σπίτι, ενώ το 2001 μετέχει στην έκθεση επιλεγμένων μελών του ΕΕΤΕ, που πραγματοποιήθηκε στο Γκάζι.

Τα θέματα με τα οποία ασχολείται, εμπνέονται κυρίως από την ίδια τη φύση και τα αποδίδει με παραστατική ζωγραφική, χρησιμοποιώντας λάδια σε καμβά ή και χαρτί, ξηρά ή μαλακά παστέλ, υδατοδιαλυτά κραγιόνια, αυτοτελώς το κάθε είδος, ή και συνδυαστικά, αλλά και με επικολλήσεις φωτογραφικού ή άλλου υλικού. Τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η παρουσία του έμψυχου στοιχείου και πολλά έργα του αφορούν σε σκηνές καθημερινής ζωής, ενώ έχει φιλοτεχνήσει πολλά πορτρέτα.

Οι ατομικές του εκθέσεις έχουν θεματική ομοιογένεια και τιτλοφορούνται αναλόγως του περιεχομένου τους, ενώ προλογίζονται με συνοπτικά κείμενα του ιδίου.

Διατηρεί εργαστήριο ζωγραφικής στο Χαλάνδρι.

Έργα του ευρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 10:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00

 

 

 

- Διαφήμιση -