- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Στον πεζόδρομο της Δραγάτση φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, δίνοντας το έναυσμα για τις εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη του Πειραιά.

Με την παρουσία πλήθους κόσμου, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης μίλησε για τις δύσκολες ώρες που περνούν ο Πειραιάς, οι δημότες και όλοι οι πολίτες. Για την ανάγκη για αλληλεγγύη, ομόνοια και σεβασμό σε κάθε αντίθετη άποψη ή αντίληψη: «Παρ’ όλα αυτά και παρά τις δυσκολίες που περνάμε, είναι επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση να έχουμε και στιγμές χαράς, διασκέδασης, παιχνιδιού. Στιγμές με χαμόγελα. Χαμόγελα από τα μικρά παιδιά, αλλά και από τους μεγαλύτερους».

2Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη θα είναι αρκετές και θα είναι αφιερωμένες στα μικρά παιδιά και τους μεγαλύτερους. Θα υπάρξουν θεατρικές παραστάσεις, τέσσερις παιδότοποι στις περισσότερες δημοτικές κοινότητες, συναυλίες, χριστουγεννιάτικοι περίπατοι της Φιλαρμονικής του Δήμου, η οποία θα παίζει σε τακτικά διαστήματα σε όλα τα σημεία του Πειραιά.

«Θεωρώ ότι πρέπει να ξεχάσουμε για λίγο, τουλάχιστον για όσο μπορούμε, τα προβλήματα που ανέφερα, να χαμογελάσουμε», συνέχισε ο Δήμαρχος και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: «Να πάρουμε κουράγιο για ένα δύσκολο 2016 που έρχεται. Δεν προμηνύεται να είναι εύκολο, αλλά όπως είπαμε στην αρχή, με ομόνοια, με αλληλεγγύη, με σεβασμό μπορούμε να πάμε καλύτερα και σαν χώρα και σίγουρα σαν πόλη. Ελπίδα μας είναι τα παιδιά. Πρέπει να χαμογελάσουν.   Όταν χαμογελάνε τα παιδιά, χαμογελάμε κι εμείς. Εύχομαι να είναι ένα ξεχωριστό εικοσιπενταήμερο αυτό στις ζωές μας και να πάρουμε κουράγιο για ένα ακόμη καλύτερο 2016. Δεν χρειάζεται να κάνουμε μεγάλα δέντρα και μεγάλες γιορτές. Είμαστε μια χώρα σε κρίση. Λιτά και σεμνά ανάβουμε αυτό το δέντρο. Δεν είναι ένα δέντρο 50 μέτρων, αλλά νομίζω ότι σηματοδοτεί αυτό που όλοι θέλουμε».

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, έπαιξε χριστουγεννιάτικες μελωδίες και ψυχαγώγησε μικρούς και μεγάλους.   

Στην τελετή φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, παραβρέθηκαν: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γιάννης Μελάς, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δικτύων κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλός Βρεφονηπιακών  Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Σταύρος Ελληνιάδης, η Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ κα Κορίνα Λαουλάκου, ο Πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ κ. Τάκης Αβραμίδης.

Παρεβρέθηκαν ακόμη οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Στέλιος Γαϊτανάρος, Αλέξανδρος Τζεφεράκος, Δημήτρης Γκερλές, Πασχαλίνα Καλαγιά-Καραμαλάκου, Νίκος Αγγελόπουλος, Ελπίδα Παντελάκη και Ηλίας Σαλπέας. Η Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κα Ευαγγελία Αθανασίου, καθώς και Κοινοτικοί Σύμβουλοι. Ο πρώην Βουλευτής κ. Παναγιώτης Μελάς. Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιώργος Μπενέτος κ.α.

 

 

- Διαφήμιση -