- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Έργα ανάσα και αναβάθμισης με αναπτυξιακή προοπτική, ύψους 4,7 εκατομμυρίων Ευρώ για Βούλα, Βάρη, Βουλιαγμένη «κλείδωσε» ο Δήμος 3Β στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής.

Μετά από παρέμβαση του Δημάρχου, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέταξε στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής έργα συνολικού ύψους 4,7 εκ. ευρώ του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

stelo7

Ο Δήμαρχος, στην τοποθέτηση του στη συνεδρίαση του Περιφεριεακού Συμβουλίου της Τετάρτης, 16 Δεκεμβρίου, τόνισε τη σημασία των έργων και το ρόλο τους στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων ενώ εξήγησε ότι ο Δήμος έχει για τα προτεινόμενα έργα, (αλλά και πολλά άλλα) ώριμες μελέτες και έτοιμα τεύχη δημοπράτησης. Μετά την τοποθέτηση του Γ. Κωνσταντέλλου και με εισήγηση της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου, αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρου Φιλίππου, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων όλα τα έργα που ζήτησε ο Δήμος μας και συγκεκριμένα:

1. «Συντήρηση και βελτίωση οδικού δικτύου», προϋπολογισμού 1.500.000,00 € με ΦΠΑ. Με το έργο αυτό αναβαθμίζεται η ποιότητα του οδικού δικτύου του Δήμου και ειδικότερα στις περιοχές «Λαθούριζα» και «Μηλαδέζα» της Δημοτικής Ενότητας Βάρης και επιτυγχάνεται η ασφαλέστερη διέλευση οχημάτων και πεζών.

2. «Ανακατασκευή χλοοτάπητα και δικτύων αποστράγγισης στο Δημοτικό Στάδιο Βουλιαγμένης», προϋπολογισμού 377.572,74 € με ΦΠΑ. Με το έργο αυτό, θα αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργικότητα του γηπέδου, θα εξασφαλισθεί η ασφαλής χρήση του από τους αθλούμενους και θα συμβάλλει επιπλέον στην αισθητική αναβάθμιση του Σταδίου.

3. «Διαμόρφωση αύλειων χώρων σχολικών μονάδων Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης», με προϋπολογισμό 300.000,00 € με ΦΠΑ. Το έργο αυτό αφορά την επίστρωση ελαστικού συνθετικού τάπητα, ακρυλικής βάσης, σε αύλειους χώρους των σχολικών μονάδων. Με αυτή την τεχνική παρέμβαση εξασφαλίζεται η κατασκευή ποιοτικών αθλητικών υποδομών σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές και ταυτόχρονα η ασφάλεια στη χρήση τους από την μαθητική κοινότητα ανεξαρτήτως ηλικίας.

4. «Βιοκλιματικές αναβαθμίσεις δημόσιων ανοιχτών χώρων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης», στην περιοχή Μηλαδέζας της Δημοτικής Ενότητας Βάρης, προϋπολογισμού 2.500.000,00 € με ΦΠΑ. Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται η ανάπλαση μιας έκτασης έξι (6) και πλέον στρεμμάτων, εξαιρετικής σημασίας για το Δήμο καθώς εξυπηρετεί ένα μεγάλο γεωγραφικό εύρος κι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Με τη δημιουργία πλατείας (Πλατεία 25ης Μαρτίου) στο συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος σήμερα παραμένει απαξιωμένος και αναξιοποίητος, θα επιτευχθεί σημαντική βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών της περιοχής και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Πέραν αυτών των έργων, ο Δήμαρχος ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να θέσει σε προτεραιότητα την άμεση χρηματοδότηση κατασκευής του ρέματος «Κόρμπι», προϋπολογιζόμενου ύψους 21,5 εκ ευρώ, το οποίο αποτελεί έργο πνοής για την περιοχή αφού μέχρι να κατασκευαστεί, ολόκληρη η συνοικία του Κόρμπι αλλά και οι γύρω περιοχές βρίσκονται σε καθεστώς απόλυτης ομηρίας αφού δεν μπορούν να γίνουν κανενός είδους παρεμβάσεις σε κανένα κτίριο ή και κοινοχρήστου χώρου.

Τέλος, ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο ότι ο Δήμος καθ’ όλη τη διάρκεια του 2015 ετοιμάζει μελέτες για έργα και η οποίος είναι πλέον έτοιμες για χρηματοδότηση και υλοποίηση, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο Δήμος θα επανέλθει στην Περιφέρεια με αιτήματα για τη χρηματοδότηση περισσότερων έργων.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

- Διαφήμιση -