- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Από το www.notosnet.gr(κείμενο και φωτό)

Τρενάκια με Άγιους Βασίληδες, χορωδίες,τραγούδια, κλόουν, ταχυδακτυλουργοί, δράκοι, χελωνονιντζάκια, τυμπανιστές,πάγκοι με χριστουγεννιάτικα κεράσματα, η αγορά γεμάτη από χιλιάδες κόσμο και τα μαγαζιά ανοιχτά μεχρι τα μεσάνυχτα ήταν το σκηνικό της Γλυφάδας το βράδυ του Σαββάτου 19-12-2015 όπου διοργανώθηκε για πρώτη φορά η «κόκκινη νύχτα».

Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν ο δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Παπανικολάου και ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

gLYFADA 04

Για πρώτη φορά ο Δήμος Γλυφάδας, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Γλυφάδας, διοργάνωσαν την «Κόκκινη Νύχτα», με τα καταστήματα της πόλης να παραμένουν ανοιχτά (προαιρετικά) μέχρι τις 12 το βράδυ. Παράλληλα, ένα φαντασμαγορικό χριστουγεννιάτικο θέαμα βρισκόταν σε εξέλιξη στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, με πυροτεχνήματα, συναυλίες, παιδικές παραστάσεις, παρέλαση τυμπανιστών με συνοδεία κόκκινων καπνογόνων, τη φιλαρμονική και τη χορωδία του Δήμου Γλυφάδας να ερμηνεύει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, το τρενάκι γεμάτο ΑγιοΒασίληδες να περνάει από όλες τις γειτονιές, shows, ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, φουσκωτά παιχνίδια για τα παιδιά, κεράσματα ποπ-κορν, μαλλί της γριάς, ζεστή σοκολάτα, χριστουγεννιάτικο κρασί και δεκάδες άλλες εκπλήξεις.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από τις 5 το απόγευμα στην πλατεία Εσπερίδων και ακολουθησαν Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Γλυφάδας, υπό τη Διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Καμπιώτη. Η Φιλαρμονική ορχήστρα και η μικτή χορωδία του Δήμου Γλυφάδας με τη συμμετοχή της σοπράνο Κατερίνας Μεγάλου. Τα ειδικά κόκκινα καπνογόνα που σήμαναν την έναρξη της κόκκινης νύχτας. Κόκκινα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό της Γλυφάδας.

Πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης τραγούδησαν κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την Κρήτη και τον Πόντο, την ώρα που το τρενάκι του Δήμου γεμάτο ΑγιοΒασίληδες περνούσε από όλους τους εμπορικούς δρόμους της πόλης.

Πάντως τα πεζοδρόμια ήταν σα να είσαι στο Παρίσι ή στο Λονδίνο ανήμερα μεγάλων γιορτών ενώ σε ισχύ τέθηκαν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Πολλά καταστήματα κερνούσαν για το καλό μελομακάρονα, κουραμπιέδες και κρασί, ενώ άλλα καταστήματα προσέφεραν σε δείγμα υπηρεσίες από τα καταστήματά τους.

Τέλος αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι τόσο οι δημότες της Γλυφάδας όσο και οι περαστικοί ήταν απόλυτα ευχαριστημένοι και αυτό που τόνισαν όλοι είναι το πόσο ξεχωριστός, άξιος και καινοτόμος σε ιδέες είναι ο Δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Παπανικολάου.

Ωστόσο δεν έλειψαν οι αντιδράσεις καθώς ομάδα περίπου 100 ατόμων εξέφρασε τη διαμαρτυρία της στην κόκκινη νύχτα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, οι διαδηλωτές προπηλάκισαν λεκτικά πελάτες που θέλησαν να μπουν στα καταστήματα και να ψωνίσουν.

Στο σημείο βρισκόταν ισχυρή αστυνομική δύναμη, που όμως δεν επενέβη.

gLYFADA 05

Η μαγεία της «Κόκκινης Νύχτας» στη Γλυφάδα

gLYFADA 00a

gLYFADA 07

glyfadakokkini

gLYFADA 01

gLYFADA 10

gLYFADA 11

glyfadakosmos

ΠΗΓΗ :www.notosnet.gr

- Διαφήμιση -