- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

της ΕΦΗΣ ΠΟΛΥΖΩΗ

Την Κυριακή… απογειώνεται το ιστορικό 747 μαζί με την ιδέα του Μουσείου Ολυμπιακής Αεροπορίας

Στο Ανατολικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού το Boeing 747 ετοιμάζεται να «πετάξει» στο παρελθόν για δεύτερη φορά με τιμώμενους επιβάτες του την μνήμη, την εορταστική διάθεση και την προώθηση της ιστορικότητας του χώρου.

olib5

Ο εορτασμός της  πρώτης πτήσης του 747 (“B”)- ΟΑ411 του ΒΟΕΙΝG 747 SX-ΟAB, στις 8 Δεκεμβρίου 1973-  στο χώρο που σταθμεύουν τα αεροσκάφη του Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας, για δεύτερη συνεχή χρονιά τείνει να γίνει θεσμός πλέον. Όπως τονίζει και ο πρόεδρος του   Βασίλης Τσατσαράγκος του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α) και αναγράφει και η πρόσκληση της εκδήλωσης «την Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015 στις 10.30 ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ την πρώτη πτήση του 747 ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ την ιστορία και μας ΤΙΜΑΜΕ τους συναδέλφους μας που «χάθηκαν» εν πτήσει με αγώνα δρόμου 5 Km στον διάδρομο 33 (προσγείωσης – απογείωσης)».

Έχοντας δηλώσει συμμετοχή δεκάδες ενδιαφερόμενοι ενήλικες και σε κάποιες περιπτώσεις μαζί και με το παιδιά τους θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν στον πιο ιστορικό αεροδιάδρομο της χώρας για πτήσεις του εξωτερικού. Όπως και η περσινή πρώτη εκδήλωση έτσι και η φετινή που γίνεται δύο μέρες πριν την ημερομηνία ορόσημο της πτήσης του 747 SX-OAB (πτήση JUMBO της Ολυμπιακής Αεροπορίας του Ωνάση για Αμερική) στις 8 Δεκεμβρίου 42 χρόνια πριν, έχει ως βασικό στόχο την προώθηση της ιστορικότητας του χώρου, την αναγκαιότητα ίδρυσης Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας στο Ελληνικό και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στον παραπάνω στόχο.

 

olib4

 

Όπως τονίζεται από το ΠΟΛΚΕΟΑ «Η Ελλάδα, είναι η μοναδική χώρα στην Ε.Ε. που δεν διαθέτει Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ ‘διαθέτει’ ιστορία 83 και πλέον χρόνων από την είσοδο της στις εμπορικές αερομεταφορές.». Άλλωστε το κέντρο το 2011, παρουσίασε στο κοινό (με τα εγκαίνια Μουσείου), πάνω από 20.000 εκθέματα που έχει συγκεντρώσει, καθώς και τα αεροσκάφη που έχει στην κατοχή του, Β727, Β737 και το JUMBO B747. Άλλωστε όπως αναφέρθηκε στην περσινή αναπαράσταση της πρώτης πτήσης η ποιότητα εργασιών στη συντήρηση των αεροσκαφών είναι τόσο εξαιρετική που  κατέταξε παγκόσμια την Ο.Α. στην τρίτη θέση στην ασφάλεια των πτήσεων μαζί με τους κυβερνήτες, το πλήρωμα καμπίνας και το προσωπικό εδάφους.

Κάθε πτήση, για να πραγματοποιηθεί με ακρίβεια και ασφάλεια, συνεργάζονται και συντονίζονται εκπαιδευμένοι και έμπειροι υπάλληλοι από πολλά τμήματα.

Στην εκδήλωση θα διατίθεται επίσης και  το μοναδικό λεύκωμα για την πορεία – διαδρομή του εθνικού μας αερομεταφορέα, κατά την περίοδο με τίτλο «1957-2007: Μισός αιώνας στους ουρανούς» και με στόχο της οικονομική ενίσχυση της προσπάθειας του ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α. για την ίδρυση Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας. Αυτό το Μουσείο άλλωστε εκτός των άλλων προστατεύει τα  Boeing 747 και τα υπόλοιπα 20.000 εκθέματα (στολές, χάρτες και πόλλα άλλα αντικείμενα της ιστορικής Ολυμπιακής Αεροπορίας αλλά και άλλα ιστορικά αντικείμενα της προολυμπιακής ελληνικής πολιτκκής) και διεκδικεί χώρο στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού σε όποια μορφή και να πάρει με την ανάπτυξη του χώρου.

Είσοδος: Ανατολικό Αεροδρόμιο Παλαιό Τελωνείο – δίπλα στο δημαρχείο Ελληνικού Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για την παρουσία σας μέχρι την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα: 15.00 στα τηλέφωνα: 210 9885006 – 210 9211965 ή e-mail: polkeoa0@gmail.com ή στο κινητό: 6944363214 (Βασίλης Τσατσαράγκος)

 

- Διαφήμιση -