- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Με μια εντυπωσιακή προσέλευση, που άγγιξε τους 400.000 ψηφοφόρους, πραγματοποιήθηκαν χθες οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς προβλήματα επί της διαδικασίας, που δεν έβγαλαν νικητή, αλλά ξεχώρισαν τους τελικούς διεκδικητές της προεδρίας.

Στον β’ γύρο της 10ης Ιανουαρίου θα αναμετρηθούν τελικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που απέσπασαν ποσοστό γύρω στο 40% ο πρώτος και στο 30% ο δεύτερος. Ηττημένοι του α΄γύρου ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που απέσπασε το 20%, και ο ΄Αδωνις Γεωργιάδης με το 10%.

Η αναμέτρηση αναμένεται αμφίρροπη, καθώς ο μεν Άδωνις Γεωργιάδης θεωρείται βέβαιο ότι θα στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη –έχει δηλώσει πως συμφωνεί σε πολλά με τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά– και ήταν εξαιρετικά επιθετικός την προηγούμενη περίοδο κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Αφορμή η στήριξη Καραμανλή προς τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ και τα σενάρια περί προσέγγισης στελεχών του καραμανλικού μπλοκ με κυβερνητικούς παράγοντες.

Από την άλλη πλευρά, ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, αλλά εξαιτίας και της δικής του «κόντρας» με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και το «φιάσκο» της 22 Νοεμβρίου, δεν αναμένεται να τον στηρίξει. Το πιο πιθανό είναι να ζητήσει από τα μέλη και φίλους που τον ψήφισαν να ψηφίσουν κατά βούληση.

Ο Κυριάκος Μητροτάκης φιλοδοξεί, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, να εκφράσει το μετριοπαθές κέντρο, ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που φαίνεται να είναι πιο κοντά στον Κώστα Καραμανλή, και κατά δήλωση του Ευάγγελου Αντώναρου «καταφέρνει να ελκύει ψηφοφόρους που δεν έχουν κομματική ταμπέλα, που ανήκουν στον μεσαίο χώρο».

- Διαφήμιση -