- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 9 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 9 Λεπτά

του Νότη Μαριά*

Νέους κανόνες και διευρυμένες εξουσίες ζήτησαν -σύμφωνα με τη γερμανική δημόσια τηλεόραση (ZDF) αλλά και πλήθος ΜΜΕ- οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εσωτερικών Γαλλίας και Γερμανίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαιτώντας να διευρυνθεί η Συνθήκη Σένγκεν, ώστε η Frontex κάνοντας η ίδια «αξιολόγηση κινδύνου» να μπορεί να παρεμβαίνει αυτοβούλως, αυτενεργώντας στην φύλαξη των Ελληνικών συνόρων, σε εξαιρετικές δε περιπτώσεις να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την κινητοποίηση ομάδων άμεσης δράσης με δική της ευθύνη.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από την ίδια την Κομισιόν και η αρμόδια Επίτροπος αναφέρθηκε σε νομοθετική πρωτοβουλία που θα παρουσιαστεί στις 15 Δεκεμβρίου, για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, που θα έχει εξουσία αυτόβουλης δράσης στα Ελληνικά σύνορα και την οποία είχε ήδη προαναγγείλει ο Γιούνκερ. Τότε μάλιστα είχαμε εκφράσει τις έντονες διαφωνίες μας μέσα και έξω από την Ευρωβουλή.

Έτσι, εν μέσω κρίσης και μνημονίων, οι δανειστές επιχειρούν με δόλια σχέδια να ανοίξουν ζητήματα φύλαξης των Ελληνικών συνόρων από κατασταλτικούς μηχανισμούς της Ε.Ε. Θεωρώντας την Ελλάδα οικονομική τους αποικία, απεργάζονται καιρό τώρα σχέδιο ελέγχου των συνόρων μας με δυνάμεις καταστολής, που θα αναπτυχθούν με την πρόφαση των προσφυγικών ροών.

Την ίδια ώρα η φτωχοποιημένη Ελλάδα, οδηγείται σε μία άνευ προηγουμένου κατάσταση καθώς ακόμη και στα ύψιστα Εθνικά θέματα, όπως αυτό της φύλαξης των συνόρων και της Εθνικής Ανεξαρτησίας, οι μνημονιακές δυνάμεις έχουν πλέον εντελώς παραδοθεί στην τρόικα και στους δανειστές.

Το κοινό Γαλλογερμανικό αίτημα φέρει το μανδύα των προσφυγικών ροών που δέχεται η Ελλάδα και είναι -δίολου τυχαία- διατυπωμένο από τους ισχυρούς πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι ώστε να μην μπορεί εύκολα να αποκρουστεί. Όμως το σχέδιο είναι πολύ παλιότερο και το έχουμε ήδη αποκαλύψει από το 2011, όταν στις διαδηλώσεις κατά του Μνημονίου που γίνονταν στην πλατεία Συντάγματος, χρησιμοποιήθηκαν σύμφωνα με καταγγελίες διαδηλωτών και δυνάμεις καταστολής από την Τσεχία.

Οι δανειστές είναι σαφές πως θα ήθελαν με κάθε τρόπο να ελέγξουν και να καταστείλουν κάθε προσπάθεια αντίστασης του Ελληνικού λαού στα σχέδια υποδούλωσης και οικονομικής εξάρτησης της πατρίδας μας και να εγκαταστήσουν μια νέα μορφή αποικιοκρατίας στην Ελλάδα. Με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μας –εντός κι εκτός Ευρωβουλής- αποκαλύψαμε και καταγγείλαμε ότι οι ξένοι τοκογλύφοι δανειστές θα επιχειρήσουν να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο ακόμη και με δυνάμεις καταστολής και να υπονομεύσουν συνολικά τη γεωπολιτική σημασία της χώρας, προτάσσοντας φθηνά επιχειρήματα, όπως συμβαίνει τώρα.

Η Μέρκελ στα μέσα Οκτωβρίου στη Bild είπε ότι «πρέπει να ενισχύσουμε τη Frontex και να βοηθήσουμε Έλληνες και Τούρκους να συνεργαστούν καλύτερα». Την κατήγγειλα (13 και 19/10 στο Ευρωκοινοβούλιο) ότι υπονομεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας σε συνεργασία με τον Γιούνκερ, που σιγοντάριζε τις προθέσεις αυτές, λέγοντας ότι δεν πρόκειται για ζήτημα που άπτεται των Ελληνοτουρκικών σχέσεων αλλά για Ευρωπαϊκό θέμα με διεθνή σημασία. Σε άρθρο μου έγραψα στον Ελληνικό Τύπο ότι το δίδυμο Μέρκελ – Γιούνκερ επιχειρεί ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σχέδιο, που μπορεί εύκολα να ανοίξει ζήτημα αμφισβήτησης των συνόρων μας και τόνισα πως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν θα τα εκχωρήσουμε ούτε στους Τούρκους, ούτε στους Γερμανούς, ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση (18/10 Κυριακάτικη Κontranews).

Επιπλέον, την προηγούμενη εβδομάδα στηλίτευσα δύο φορές στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες τις δηλώσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μ.Βέμπερ ο οποίος εντελώς προκλητικά ζήτησε να αναλάβουν την φύλαξη των ελληνικών συνόρων γερμανικές δυνάμεις καταστολής τύπου στρατοχωροφυλακής όπως είναι οι συνοριοφύλακες της Βαυαρίας.

Ειδικότερα ο Βέμπερ είπε ότι «θα υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα εάν όλους αυτούς τους αστυνομικούς και συνοριοφύλακες (boarder troops) που χρησιμοποιούνται σήμερα στη Γαλλία, στη Γερμανία, στη Βαυαρία στα σύνορα με την Αυστρία, στη Δανία με Σουηδία, τους αξιοποιούσαμε για να φυλάξουν από κοινού τα 190 χιλιόμετρα των ελληνοτουρκικών συνόρων».

Στη συνέχεια ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων Γκ. Φέρχοφστατ του προσέφερε και την κατάλληλη δήθεν πολιτική νομιμοποίηση λέγοντας ότι δεν υπάρχουν Ελληνικά σύνορα αλλά ευρωπαϊκά σύνορα!

Είναι λοιπόν προφανές ότι προκειμένου οι δανειστές να περάσουν τις θέσεις τους για διαχείριση των ελληνικών συνόρων από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της ΕΕ (Frontex, Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή) έριξαν στο τραπέζι πρώτα τη φύλαξη των Ελληνικών συνόρων από ελληνοτουρκικά περίπολα και στη συνέχεια από Γερμανούς και Γάλλους αστυνομικούς και συνοριοφύλακες.

Χθες η FΑΖ ανακοίνωσε πως η Ελληνική κυβέρνηση «αντιδρούσε επί εβδομάδες στην Ευρωπαϊκή βοήθεια και την ζήτησε μόνο όταν τα άλλα κράτη μέλη την απείλησαν με de facto αποβολή από τη Σένγκεν». Μάλιστα ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος εντελώς κυνικά επισήμανε ότι «η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε κάποιες περιπτώσεις στην ΕΕ αποτελεί ύψιστη έκφραση κυριαρχίας».

Αγνοεί μάλλον ο Γερμανός αξιωματούχος, πως η πατρίδα μας ιστορικά ουδέποτε παραχώρησε τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Aκόμη κι αν η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συναινέσει στα σχέδια των δανειστών, ο Ελληνικός λαός θα ορθώσει το ανάστημά του και θα αντιταχθεί.

Είναι λοιπόν προφανές ότι οι τοκογλύφοι δανειστές με το πρόσχημα της αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών και της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Σένγκεν αφαιρούν από την πατρίδα μας τον έλεγχο των Ελληνικών συνόρων.

Η φύλαξη των ελληνικών συνόρων δεν εκχωρείται σε ξένες δυνάμεις.

Η Ελλάδα λοιπόν οφείλει να κλείσει τα σύνορα, να φύγει από τη Σένγκεν και να μη δεχθεί κανένα hot-spot στην Επικράτειά της.

Τα hotspot να γίνουν στην Τουρκία.

Η έξοδος από τη Σένγκεν είναι προς το συμφέρον του Ελληνικού λαού και της Ελληνικής οικονομίας γιατί πέρα των άλλων θα ανοίξει και η δυνατότητα πρόσθετων τουριστικών ροών, που ως τώρα χρειάζονταν βίζα, όπως οι Ρώσοι τουρίστες.

  • Ο Νότης Μαριάς είναι ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Θεσμών Ε.Ε. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

 

- Διαφήμιση -