- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 30 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 30 Λεπτά

Ο Δήμος Πειραιά, «φόρεσε» τα γιορτινά του και παρουσιάζει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων, που θα ξετρελάνει τους μικρούς μας φίλους και θα ψυχαγωγήσει τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης. Σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4 fm» και με την αρωγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός, θα λειτουργήσουν τέσσερα χριστουγεννιάτικα πάρκα, με παιδότοπους, πολλά παιχνίδια και φουσκωτά, με συμβολικό αντίτιμο. Θα υπάρξουν Άγιο Βασίληδες για ατέλειωτο παιχνίδι και πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά του Πειραιά. Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν συναυλίες αλλά και πλήθος εκδηλώσεων, όπως θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, Χριστουγεννιάτικα πάρτυ, γιορτές στα Κέντρα Αγάπης Αλληλεγγύης, στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς αλλά και εορταστικοί μουσικοί περίπατοι από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών.

Ο Δήμος Πειραιά, παράλληλα και φέτος τα Χριστούγεννα συμμετέχει σε δράσεις για την ενίσχυση των άπορων συνδημοτών μας, όπως είναι το Χριστουγεννιάτικο Bazaar βιβλίου στο Σ.Ε.Φ του Bήμα FM και η συγκέντρωση τροφίμων «Νοιάζομαι – Μοιράζομαι» του Mega Channel.

 

 

 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα είναι το εξής:

 

Ο Δήμος Πειραιά ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

 

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης σήμερα στις 20:30, σε μια εορταστική εκδήλωση στον πεζόδρομο της Δραγάτση. Ενώ η  Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου, θα προσδώσει χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο κέντρο του Πειραιά.

 

Τέσσερα μεγάλα πάρκα για τα παιδιά του Πειραιά

 

Στην Πλατεία Κοραή μπροστά από το Δημαρχείο, περιμένει τους μικρούς μας φίλους, ένα εντυπωσιακό Carousel, ένα τραίνο σε ράγες,  πίστα με baby cart και πολλά  παιχνίδια. Επίσης το σπίτι του Αϊ-Βασίλη και το ταχυδρομείο θα υποδέχεται τους μικρούς μας φίλους για τις ευχές τους. Στην πλατεία θα υπάρχουν επίσης 3 Ξύλινα σπιτάκια με λιχουδιές για τα παιδιά, μια στολισμένη παγόδα και μια εξέδρα για happening.

 

Πλήθος εορταστικών δραστηριοτήτων και στην Πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι για τους μικρούς μας φίλους. Το Χριστουγεννιάτικο πάρκο στην πλατεία Κανάρη διαθέτει 7D cinema 6 θέσεων, Παγοδρόμιο με τέντα, Τραμπολίνο, Mini kayak νερού, Φάρμα convoy, Τρένο σε ράγες, 3 Ξύλινα σπιτάκια με λιχουδιές για τα παιδιά και πολλά παιχνίδια.  Επίσης το σπίτι του Αϊ-Βασίλη και το ταχυδρομείο θα υποδέχεται τους μικρούς μας φίλους για τις ευχές τους.

 

Στην Πλατεία Καμινίων στη Δωδεκανήσου, ο παιδότοπος με φουσκωτά, το Τραμπολίνο και ο Ταύρος από την Άγρια Δύση θα διασκεδάσει τους λιλιπούτειους δημότες. Πολλά και διαδραστικά παιχνίδια θα κρατήσουν το κέφι και τη διασκέδαση ζωντανή την περίοδο των εορτών.

 

Στην Πλατεία Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο, περιμένει τους μικρούς μας φίλους ένας υπέροχος παιδότοπος με φουσκωτά παιχνίδια, ένα Τραμπολίνο, μια πισίνα με βαρκάκια, Carousel αλυσίδα, ενώ η πίστα cart αλλά και κεφάτα παιχνίδια hockey, basket, kicker, boxer θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους.

 

Τα σπίτια του Αϊ-Βασίλη και στα 4 χριστουγεννιάτικα πάρκα,  είναι πλαισιωμένα με στολισμένα δένδρα ενώ ο Αϊ-Βασίλης μαζί με φωτογράφο, σας περιμένει για να βγάλετε τις εορταστικές φωτογραφίες σας με ημερολόγιο.

 

Οι επισκέπτες μπορούν να φωτογραφηθούν με τον Αϊ Βασίλη, κατά το 15νθήμερο των εορτών, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες με τους φίλους τους και τα παιδιά τους με τα κινητά και τις φωτογραφικές μηχανές τους.

 

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα προσφερθεί ζεστό Οινόμελο στην πλατεία Κοραή και στο Πασαλιμάνι, για ζεστά ψώνια από τις 14:00  έως τις 17:00.

 

Τα Χριστουγεννιάτικα πάρκα θα είναι διαθέσιμα για το κοινό έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου. Ωράριο λειτουργίας: 10:30 π.μ.-21:00.

 

pire1

 

 

Εκδηλώσεις για παιδιά στις πλατείες Κοραή και Κανάρη

 

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου έως Παρασκευή 1 Ιανουαρίου

 

Εκδηλώσεις με face painting, μπαλονοκατασκευές, κλόουν, ταχυδακτυλουργούς, ξυλοπόδαρους, night circus, θα πραγματοποιηθούν στις πλατείες Κοραή και Κανάρη,  παράλληλα με τη λειτουργία των Χριστουγεννιάτικων πάρκων.

 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα είναι το εξής:

 

Πλατεία Κοραή

 

Κυριακή 20/12/2015: 12:00 – 13:00 Μάγος ταχυδακτυλουργός.

13:00 – 14:00 Γράμματα στον Αϊ-Βασίλη  και Face painting, μπαλόνια από τα ξωτικά.

 

 

Χριστούγεννα Παρασκευή 25/12/2015:

17:00 – 18:00 Μάγος ταχυδακτυλουργός.

18:00 – 19:00 Παράσταση Καραγκιόζη από το «θέατρο σκιών» Αργύρης Αθανασίου.

 

Σάββατο 26/12/2015:  12:00-13:00 Παράσταση κλόουν με παιχνίδια για παιδιά.

13:30 -14:30 Γράμματα στον Αϊ-Βασίλη  και Face painting, μπαλονοκατασκευές από ξωτικά.

 

Κυριακή 27/12/2015: 13:30-14:30 Μάγος ταχυδακτυλουργός.

17:30-18:30 Πρόγραμμα με φωτιές (night circus).

 

Πέμπτη 31/12/2015:12:00-13:00 Γράμματα στον Αϊ-Βασίλη  και Face painting, μπαλονοκατασκευές από ξωτικά.

 

13:00-14:00 Παράσταση κλόουν με παιχνίδια για παιδιά.

16:30-17:30 Μάγος ταχυδακτυλουργός.

 

Παρασκευή 1/1/2016: 13:30 -14:30 Μάγος ταχυδακτυλουργός

17:30-18:30 Παράσταση Καραγκιόζη από το «θέατρο σκιών» Αργύρης Αθανασίου.

18:30-19:30 Πρόγραμμα με φωτιές (night circus).

 

Πλατεία Κανάρη

 

Κυριακή 13/12/2015: 12:00 – 13:00 Παράσταση κλόουν με παιχνίδια για παιδιά.

13:15 – 14:15 Γράμματα στον Αϊ-Βασίλη  και Face painting, μπαλονοκατασκευές από ξωτικά.

 

 

Χριστούγεννα Παρασκευή 25/12/2015:

12:00 – 13:00 Γράμματα στον Αϊ-Βασίλη  και Face painting, μπαλονοκατασκευές από ξωτικά.

13:30 – 14:30 Παράσταση κλόουν με παιχνίδια για παιδιά.

 

Κυριακή 27/12/2015: 12:00-13:00 Ξυλοπόδαρος.

12:30-13:30 Γράμματα στον Αϊ-Βασίλη  και Face painting, μπαλονοκατασκευές από ξωτικά.

 

Πέμπτη 31/12/2015: 17:30–18:30 Πρόγραμμα με φωτιές (night circus).

 

 

Παρασκευή 1/1/2016:  12:30 – 13:30 Ξυλοπόδαρος.

14:30-15:30 Παράσταση κλόουν με παιχνίδια για παιδιά.

 

 

Εκδηλώσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 

Χριστουγεννιάτικο Bazaar Βιβλίου

 

Πέμπτη 10 έως Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

 

Ο Δήμος Πειραιά υποδέχεται για δεύτερη χρονιά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το Χριστουγεννιάτικο Bazaar Βιβλίου του Ρ/Σ «ΒΗΜΑ 99,5» με τίτλο: «Ένα βιβλίο, ένα ευρώ, για ένα καλό». Στο τετραήμερο eventοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν ένα βιβλίο με μόλις ένα ευρώ. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση για τους άστεγους και άπορους του Πειραιά. Κατά τη διάρκεια του Bazaar θα πραγματοποιηθούν πληθώρα εκδηλώσεων ενώ την τιμητική τους και στο φετινό Bazaar έχουν τα παιδιά. Οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με πίστα Formulaκαι ένα μαγευτικό πάρκο με φουσκωτά παιχνίδια. Το Bazaar θα λειτουργεί από τις 10:00 π.μ. έως τις 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

 

 

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Bazaar είναι το εξής:

 

 

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

 

Το Θέατρο «Πόρτα» θα παρουσιάσει την Παιδική παράσταση «Ο Μπαλ στον αέρα», ενώ το Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο Σκιών Θανάση και Κώστα Σπυρόπουλου, θα χαρίσει στους επισκέπτες του Bazaar όμορφες στιγμές.

 

Ο Γιώργος Κατσαρός σε μια μοναδική συναυλία με την ορχήστρα του. Τραγουδούν: Λένα Αλκαίου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ζωή Παπαδοπούλου, Σταμάτης Χατζηευσταθίου, Ευτυχία Μητρίτσα.

 

Η Ορχήστρα «Smyrna» θα μας ταξιδέψει μουσικά.

 

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

 

Η Παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου θα μας χαρίσει χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

 

Η Φιλαρμονική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού θα δώσει μια χριστουγεννιάτικη συναυλία.

 

Ο Δάκης και η Σόφη Ζανίνου θα τραγουδήσουν εορταστικά τραγούδια.

 

Οι Rebeletiko θα διασκεδάσουν τους επισκέπτες του Bazaar.

 

«Νοιάζομαι – Μοιράζομαι»-συγκέντρωση τροφίμων για τους άπορους της ΚΟ.Δ.Ε.Π.

 

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

 

Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει στην χριστουγεννιάτικη ενέργεια του τηλεοπτικού σταθμού «Mega Channel» «Νοιάζομαι – Μοιράζομαι», που έχει ως στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων. Τα είδη πρώτης ανάγκης που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν στους άπορους συνανθρώπους μας που υποστηρίζονται από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά. Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 18:00 στον πεζόδρομο της Δραγάτση, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν συσκευασμένα τρόφιμα (όσπρια, γάλα εβαπορέ, λαδί κ.α), καθώς και σοκολάτες και συσκευασμένα γλυκά, για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη να νιώσουν ζεστασιά, ειδικά, κατά τη χριστουγεννιάτικη περίοδο.

 

 

 

Θεατρική Παράσταση και Παρουσίαση παιδικού βιβλίου «Μια Ζαχαρένια Συνταγή» για τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

 

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου

 

Mε αφορμή τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού», ο Δήμος Πειραιά με την υποστήριξη του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά,  διοργανώνει χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τους μικρούς μας φίλους στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Σινεάκ», την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 17:00. Στην εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Μια Ζαχαρένια Συνταγή»,  από τη  συγγραφέα Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, ενώ μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν δύο μικρά θεατρικά αποσπάσματα, από το έργο του Λέοντα Τολστόι «Πόση Γη Χρειάζεται ο Άνθρωπος;», το οποίο θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, από τη θεατρική ομάδα  «The 3rd Person Theatre Group». Όλα τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου, θα διατεθούν για τη στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας Back2School της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

 

Παιδικό ΘέατροΔ.Θ.Π.

 

Πόση Γη χρειάζεται ο Άνθρωπος;

 

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου έως Κυριακή 24 Απριλίου

 

Η Παιδική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, ανοίγει τα φετινά Χριστούγεννα,  με την παράσταση «Πόση Γη χρειάζεται ο Άνθρωπος;»  Ποια είναι η σχέση του με την απληστία; Κι η εξουσία, ποιο ρόλο παίζει στη καθημερινή μας ζωή; Οι απαντήσεις στο έργο του Λέοντα Τολστόι «Πόση Γη χρειάζεται ο Άνθρωπος». Μια παράσταση που συνδυάζει  την αφήγηση με το χορό και τη μουσική. Οι ηθοποιοί, με συνεργούς τις διαφορετικές μορφές τέχνης, επιχειρούν να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά αλλά και τους έφηβους, σε θέματα καίρια για την εποχή μας.

 

Μουσικές εκδηλώσεις

 

Συναυλία με τους XANAZOO και Χριστουγεννιάτικο πάρτυ με τις 4moms

 

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

Προαύλιος χώρος Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

11:00-14:00

 

Ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με το site για τη σύγχρονη μητέρα 4moms.gr, διοργανώνει ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο πάρτυ στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Την Κυριακή,  το κέντρο του Πειραιά μυρίζει Χριστούγεννα, καθώς θα πραγματοποιηθούν δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά και μια μοναδική συναυλία του αγαπημένου συγκροτήματος XANAZOO. Μια γιορτή για τους μικρούς μας φίλους γεμάτη μουσική, χορό και χρυσόσκονη! Η μαγεία των Χριστουγέννων αναβιώνει σε μια φαντασμαγορική γιορτή όπου τα παιδιά είναι πρωταγωνιστές.

 

Το πρόγραμμα είναι το εξής:

 

11:15-11:45-Η χορωδία του Δημοτικού Σχολείου «ΠΡΑΞΙΣ & ΠΡΑΞΕΙΣ» τραγουδά χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

11:45-12:15-Χορευτές Hip Hop χορεύουν μαζί με τα παιδιά.

12:15-13:45-Συναυλία του συγκροτήματος XANAZOO.

 

Στον προαύλιο χώρο, θα διεξάγονται παράλληλες δραστηριότητες για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Οι μικροί μας φίλοι, θα ζήσουν διασκεδαστικές στιγμές με Face painting, θα στολίσουν με Χριστουγεννιάτικες ευχές το δέντρο των ευχών, θα γράψουν και θα στείλουν το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη και θα κατασκευάσουν το δικό τους Χριστουγεννιάτικο στολίδι για το σπίτι τους. Επίσης, ο γνωστός ζωγράφος Στάθης Βατανίδης, θα ζωγραφίσει παρέα με τα παιδιά. Οι παράλληλες δράσεις της εκδήλωσης, πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή του Εκπαιδευτικού Ομίλου «ΠΡΑΞΙΣ & ΠΡΑΞΕΙΣ».

 

Εορταστική συναυλία του Δήμου Πειραιά στο Δημοτικό Θέατρο

 

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου

 

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο  και το Μουσικό Σχολείο Πειραιά,  ενώνουν τις δυνάμεις τους και σας προσκαλούν σε μια μουσική περιήγηση από τον Astor Piazzolla  και τον Μίκη Θεοδωράκη στις πιο γνωστές  Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στις 8:30 μ.μ.

 

Στο πρώτο μέρος η κιθαριστική ορχήστρα του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά θα παρουσιάσει ένα μουσικό αφιέρωμα από τον Μάνο Χατζιδάκι…στον Astor Piazzolla.

 

Στο δεύτερο μέρος η παραδοσιακή ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Πειραιά θα πραγματοποιήσει συναυλία με έργα του  Σταύρου Κουγιουμτζή, του Γιάννη Μαρκόπουλου και του Μίκη Θεοδωράκη.

Στο τρίτο μέρος η Φιλαρμονική  Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά θα μας ταξιδέψει μουσικά με χριστουγεννιάτικες  μελωδίες από  όλο τον κόσμο. Η είσοδος είναι δωρεάν με δελτία εισόδου κατά προτεραιότητα.

 

 

Συναυλία στην Πλατεία Κοραή

 

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου

 

Μια ξεχωριστή συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην πιο κεντρική πλατεία της πόλης, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, στις 17:30. Ο Χάρης Παπασιδέρης με την ορχήστρα του θα μας χαρίσει όμορφες μελωδίες από την ελληνική ροκ μουσική σκηνή, ενώ θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια του διεθνούς ρεπερτορίου.

 

Χριστουγεννιάτικοι μουσικοί περίπατοι της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου Πειραιά

 

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, θα βάλει στο πνεύμα των εορτών τους Πειραιώτες και τους επισκέπτες της πόλης, με χριστουγεννιάτικους μουσικούς περιπάτους σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά. Παράλληλα, η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά, θα «πλημμυρίσει» με χριστουγεννιάτικες νότες και μελωδίες τις εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά, ενώ θα πει τα κάλαντα με εορταστικές μελωδίες σε φορείς της πόλης.

 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα είναι το εξής:

 

 

13, 20, 24 και 31 Δεκεμβρίου

 

 

Β΄ Δημοτική Κοινότητα

 

Η Φιλαρμονική θα χαρίσει εορταστικές μελωδίες στο κέντρο της πόλης από τις 11.00 π.μ. -14.00 μ.μ, στα εξής σημεία: Σωτήρος & Αλκιβιάδου,  Σωτήρος & Φίλωνος, Δραγάτση και Ηρώων Πολυτεχνείου,  Μπουμπουλίνας & Καραϊσκου, Τσαμαδού & Κολοκοτρώνη, Βασ. Γεωργίου & Πραξιτέλους, Γούναρη & Τσαμαδού.

 

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου

 

 

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών θα πλαισιώσει με εορταστικές μελωδίες το Bazaar του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω».

 

Γ΄ Δημοτική Κοινότητα

 

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες στην περιοχή Σούδα στη συμβολή των οδών Κατσουλάκου και Αινίτου στις 19:00.

 

Δ΄ Δημοτική Κοινότητα

 

Μουσικός περίπατος στην πλατεία Αγίων Αναργύρων στις 20:00

 

 

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου

 

Εορταστικές μελωδίες στην εκδήλωση των Βρεφονηπιακών  Σταθμών στο «Σινεάκ».

 

Δ΄ Δημοτική Κοινότητα

 

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες στην πλατεία Δωδεκανήσου και Αγίου Ελευθερίου στις 19:00 και στο πάρκο Γεννηματά στις 20:00.

 

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου

 

Η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά, θα πλαισιώσει μουσικά την εκδήλωση των Βρεφονηπιακών Σταθμών στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κώστας Κωσταράκος».

 

Ε΄ Δημοτική Κοινότητα

 

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες επί της οδού Παλαμιδίου στις 18:00.

 

Γ΄ Δημοτική Κοινότητα

 

Εορταστική μουσική στη Χρυσοστόμου Σμύρνης στις 19:00.

 

Α΄ Δημοτική Κοινότητα

 

Μουσικός περίπατος στην Πλατεία Σερφιώτου στις 20:00.

 

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου

 

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες στην εκδήλωση των Βρεφονηπιακών  Σταθμών στο χώρο της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας.

 

Ε΄ Δημοτική Κοινότητα

 

Μουσικός περίπατος στην Πλατεία Θεμιστοκλή στις 18:00.

 

Α΄ Δημοτική Κοινότητα

 

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες στη Λεωφόρο Χατζηκυριακού και Κλεισόβης στις 19:00.

 

Γ΄ Δημοτική Κοινότητα

 

Εορταστικός περίπατος στη συμβολή των οδών Eιρήνης και Σμολένσκυ στις 20:00.

 

 

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου

 

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, θα πει τα κάλαντα με χριστουγεννιάτικη μουσική στους φορείς της πόλης.

 

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου

 

Μουσικός περίπατος στο κέντρο της πόλης

 

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου

 

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, θα πει τα κάλαντα με χριστουγεννιάτικη μουσική στους φορείς της πόλης.

 

 

Χριστουγεννιάτικες γιορτές στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

 

Τετάρτη 16 έως Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου

 

Όμορφες χριστουγεννιάτικες στιγμές θα ζήσουν τα παιδιά που φιλοξενούνται στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Πειραιά. Οι δασκάλες με τα παιδιά προετοίμασαν εορταστικές εκδηλώσεις και παιδικές παραστάσεις με μουσικοκινητικά χορευτικά που θα μαγέψουν και θα συγκινήσουν όσους παρακολουθήσουν το εορταστικό πρόγραμμα των Βρεφονηπιακών σταθμών της πόλης.

 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα είναι το εξής:

 

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου

 

Ο 19ος, ο 20ος και ο  21ος Βρεφ/κοί Σταθμοί, πραγματοποιούν εκδηλώσεις  στους χώρους των σταθμών, με θέμα: «Νύχτα Χριστουγέννων», «Νύχτα Πρωτοχρονιάς», «Λευκά Χριστούγεννα», «Νύχτα Πρωτοχρονιάς» και «Το χαμένο Αστεράκι», «Υπναράδες Τάρανδοι», αντίστοιχα.

 

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου

 

Ο 22ος, ο 23ος  και ο 24ος Βρεφ/κοί  Σταθμοί, παρουσιάζουν στους χώρους των σταθμών, εκδηλώσεις με θέμα: «Τα μικρά ξωτικά και η Αγέλαστη Πολιτεία», «Καλικατζαροσκανταλιές» και «Το εργαστήρι του Άη Βασίλη» αντίστοιχα.

 

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου

 

Ο 2ος, ο 3oς, ο 5ος και ο 8ος  Βρεφ/κοί Σταθμοί, πραγματοποιούν εκδηλώσεις στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Σινεάκ», με θέμα: «Χριστουγεννιάτικη Νύχτα», «Οι νεράιδες των δέντρων και τα στολίδια που ζωντανεύουν», «Περιμένοντας τον Άη Βασίλη….», «Πρωτοχρονιά, Πρωτομηνιά», και η «Η πιο όμορφη ιστορία του Κόσμου» αντίστοιχα.

 

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου

 

Ο 1ος και ο 6ος Βρεφ/κοί Σταθμοί, παρουσιάζουν στο χώρο του σταθμών εκδηλώσεις, με θέμα: «Ο μικρός Τυμπανιστής», «Μια μαγική νύχτα στο δάσος» και «Η μπουγάδα του ΄Αη Βασίλη».

 

Ο 9ος  Βρεφ/κος Σταθμός, πραγματοποιεί εκδήλωση  στο χώρο του σταθμού, με θέμα: «Παραμονή Πρωτοχρονιάς». Παράλληλα τα παιδιά,  θα διασκεδάσουν με το Εργαστήρι στο οποίο μπορούν να δημιουργήσουν εορταστικές κατασκευές.

 

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου

 

Ο 15οςο 17ος και ο 18ος Βρεφ/κοι Σταθμοί, πραγματοποιούν εκδηλώσεις στο Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κώστας Κωσταράκος», με θέμα: «Οι καλικάτζαροι και η Αγέλαστη Πολιτεία», «Παιδική Επιθυμία» και το «Εργαστήρι του Άη Βασίλη», «Χριστουγεννιάτικη Γιρλάντα» αντίστοιχα.

 

Ο 13ος Βρεφ/κος Σταθμός, πραγματοποιεί εκδήλωση στο χώρο του σταθμού, που περιλαμβάνει Εργαστήρι με χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Τα παιδιά θα τραγουδήσουν και θα πουν τα κάλαντα με τη συμμετοχή των γονέων.

 

Ο 16ος  Βρεφ/κος Σταθμός, παρουσιάζει στο χώρο του σταθμού, εκδήλωση με θέμα: «Το όνειρο της Χαρούλας».

 

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου

 

Ο 4ος Βρεφ/κος Σταθμός, πραγματοποιεί χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο χώρο του σταθμού, με θέμα: «Άγια Νύχτα».

 

Ο 14ος Βρεφ/κος Σταθμός θα πλημμυρίσει με χριστουγεννιάτικα τραγούδια το χώρο του σταθμού, τα παιδιά θα ψάλλουν τα κάλαντα με τη συμμετοχή των γονέων και θα δημιουργήσουν εορταστικές κατασκευές στο Εργαστήρι.

 

Ο 11ος και ο 12ος Βρεφ/κοι Σταθμοί, θα πραγματοποιήσουν  χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο χώρο της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας, με θέμα: «Η μπουγάδα του Άη Βασίλη» και «Το θαύμα των Χριστουγέννων» αντίστοιχα.

 

Εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά

 

«Γράμμα στον Αϊ Βασίλη»

 

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

 

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τους μικρούς μας φίλους θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, στις 12:00.  Τα παιδιά θα δημιουργήσουν τις δικές τους χριστουγεννιάτικες κάρτες και θα γράψουν γράμμα στον Αϊ Βασίλη.

 

Εκδηλώσεις  στα 11 Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης

 

Πέμπτη 17 έως Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου

 

Πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στα έντεκα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά. Τα μέλη θα ψάλλουν χριστουγεννιάτικους ύμνους, θα απαγγείλουν ποιήματα και διηγήματα και θα παρουσιάσουν θεατρικές παραστάσεις στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα είναι το εξής:

 

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου

 

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Γ1 Κέντρο Αγάπης στις 10:00 π.μ.

 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Γ2 Κέντρο Αγάπης στις 11:30 π.μ.

 

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου

 

Εορταστική εκδήλωση και θεατρική παράσταση στα Β1 και Β2 Κέντρα Αγάπης στις 10:30 π.μ.

 

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου

 

Εορταστική εκδήλωση στο Α1 Κέντρο Αγάπης στις 10:00 π.μ

 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Α2 Κέντρο Αγάπης στις 11:30 π.μ

 

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου

 

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Δ1 Κέντρο Αγάπης στις 10:00 π.μ

 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Δ2 Κέντρο Αγάπης στις 11:30 μ.μ

 

Εορταστική εκδήλωση στο Ε3  Κέντρο Αγάπης στις17:00

 

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου

 

Εορταστική θεατρική παράσταση στο Ε1 Κέντρο Αγάπης στις 10:00 π.μ

 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Ε2 Κέντρο Αγάπης στις 11:30 π.μ.

 

 

 

 

- Διαφήμιση -