- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου φοράει τα γιορτινά του και ανοίγει το πρόγραμμα των φετινών εορταστικών του εκδηλώσεων  το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, με το διήμερο «Θέατρο της Αλληλεγγύης» και με παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους.

Οι θεατρικές παραστάσεις που διοργανώνονται με τη συνέργεια του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου μας, θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο (Κωνλ/εως και Σολωμού) και θα έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Οι θεατές καλούνται να αναπτύξουν το αίσθημα της αλληλεγγύης τους και αντί εισιτηρίου να προσφέρουν κατά την είσοδό τους είδη και τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα διατεθούν για την Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου.

Οι θεατρικές παραστάσεις που θα απολαύσουν οι πολίτες και οι επισκέπτες της πόλης μας είναι οι εξής:

  • Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου, στις 19.30: Παιδική θεατρική παράσταση: «ΠΟυ ΠήγΑν Τα ΧριΣτούΓενΝα?», από το πειραματικό θεατρικό εργαστήρι «Συναισθέατρο». Μία παράσταση στο πνεύμα των εορτών η οποία καλεί μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν παρέα με τους συντελεστές της πού κρύβεται πραγματικά το «πνεύμα» των Χριστουγέννων.
  • Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου, στις 19.30: «Φον Δημητράκης», από το θεατρικό όμιλο Προτύπου Γενικού Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης. Πρόκειται για διασκευή του θεατρικού έργου του Δημήτρη Ψαθά. Ο Δημήτρης Χαρίτος, είναι ένας αποτυχημένος και δειλός πολιτευτής το 1942, που δε διστάζει να συνεργαστεί με τους Γερμανούς προκειμένου να γίνει Υπουργός. Η οικογένειά του όμως, λαμβάνει ενεργό μέρος στην αντίσταση πίσω από την πλάτη του… Πρόκειται για μία έξοχη κωμωδία χαρακτήρων του Δημήτρη Ψαθά στην οποία συνυπάρχει σε όλη του την οξύτητα το τραγικό στοιχείο.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου θα συνεχιστούν με χριστουγεννιάτικα δρώμενα για τα παιδιά στο Μοσχάτο και τον Ταύρο, με εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, με θέατρο σκιών, με μουσικές και χορωδιακές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων. Ταυτόχρονα τα παιδιά θα μπορούν να διασκεδάσουν με το Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Μοσχάτο και το εργαστήριο των ξωτικών στον Ταύρο.

Πλήρες πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες στη σελίδα του Δήμου: www.dimosmoschatou-tavrou.gr.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Καλώ όλους τους πολίτες του Δήμου μας να παρακολουθήσουν αυτές τις δύο όμορφες θεατρικές παραστάσεις που ανοίγουν το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου μας, όχι μόνο επειδή θα περάσουν όμορφες ώρες ψυχαγωγίας με τα παιδιά τους, αλλά και επειδή με τη δική τους πολύτιμη προσφορά σε είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα, θα μπορέσουμε να προσφέρουμε σε όσους έχουν ανάγκη με πνεύμα αλληλεγγύης.»

 

- Διαφήμιση -