- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Θέλοντας να συμβάλλουν στο ξεπέρασμα της σημερινής μουντής καθημερινότητας, οι μαθητές του Ειδικού Λυκείου Ιλίου αποφάσισαν να εκφραστούν με έναν διαφορετικό τρόπο: προσέτρεξαν στην τέχνη.

Ανεβάζουν μια παράσταση, που συνδυάζει κίνηση, λόγο, χορό, μουσική και έκθεσυ γλυπτών υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια (και τη διδασκαλία χορού) του Τάκη Λουκάτου.

Για 3η συνεχή χρονιά συνεργάζονται με τον σκηνοθέτη, χορογράφο, εικαστικό Τάκη Λουκάτο, σε μια θεματική διερεύνηση και αλληλεπίδραση, με αφόρμηση το διεισδυτικό μονόλογο του κορυφαίου της γαλλικής διανόησης Jean Cocteau «στο πανηγύρι» (“Je l’ ai perdue”).

Σ’ ένα ονειρικό περιβάλλον με κούκλες και γλυπτές κατασκευές του Τάκη Λουκάτου, τα παιδιά αναζητούν στο υπαρκτό και στο υπερβατό, την απάντηση σε καίρια υπαρξιακά ερωτήματα, όπως η αναζήτηση της συνάντησης με το ουτοπικό ιδεώδες, την ευτυχία, την επικοινωνία, την ολοκλήρωση, με συναισθήματα που στην πορεία της ζωής είναι σε μια διαρκή εξέλιξη με διακυμάσεις.

Επίσης, ένα από τα θέματα που θέτει η παράσταση είναι η διαφορετικότητα και η αποδοχή της, σε όλους τους τομείς. Ένα μάθημα σπουδαίο για νεαρούς μαθητές που δομούν προσωπικότητα, υπερβαίνοντας σωματικές δυσκολίες και εστιάζοντας σ΄ αυτό που συνιστά την αλήθεια της ανθρώπινης ύπαρξης, δηλ. τον έσω άνθρωπο.

Σ΄ αυτή την αναζήτηση, οι μαθητές του Ειδικού Λυκείου Ιλίου συνεργάζονται με του μαθητές του 3ου Λυκείου Αγ. Αναργύρων.

Την εκδήλωση τιμούν με τη συμμετοχή τους η σοπράνο και ο βαρύτονος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Αναστασία Μονογενή και Παντελής Ψύχας.

Η παράσταση εντάσσεται στο πολιτιστικό πρόγραμμα του Ειδικού Λυκείου Ιλίου «Ο αντίκτυπος του ήχου», με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Κρίνα Αναγνωστοπούλου (φιλόλογο) και συνεργαζόμενους εκπαιδευτικούς την κα Ελένη Ντόβα (φιλόλογο) και τον κ. Κωνσταντίνο Μπιμπή (θεολόγο).

Η μουσική επιμέλεια και εκτέλεση είναι της Φιλώς Κρεμμύδη.

Το δρώμενο θα παρουσιαστεί στο Match Point (Aινιάνος 1, πλ.Βικτωρίας), στις 15 Δεκεμβρίου, στις 8μμ.

Είσοδος ελεύθερη.

- Διαφήμιση -