- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Τα Χριστούγεννα και η ανάπαυλα των εορτών αποτελούν μια ωραία ευκαιρία για να κάνουμε ό,τι δεν μπορούσαμε να κάνουμε τον υπόλοιπο καιρό. Όπως το να δούμε μερικές αυστηρά επιλεγμένες ταινίες.

Ετοιμάστε λοιπόν ένα δύο απλά πιάτα με μεζέδες, ανοίξτε ένα μπουκάλι κρασί και απολαύστε τρεις ταινίες που είδαμε και μας άρεσαν. Ιδιαίτερες, συναισθηματικές, ανθρώπινες, γεμάτες αγάπη και εκπλήξεις.

Η διπλή ταυτότητα

Ο Γουάλας Έιβερι (Κόλιν Φερθ) μισεί τη δουλειά του, αλλά και αντμετωπίζει την αντιπάθεια της πρώην γυναίκας του και του γιου του.

Για να ξεφύγει σκηνοθετεί τον θάνατό του και αλλάζει ταυτότητα. Στην νέα ζωή του ως Άρθουρ Νιούμαν γνωρίζει την όμορφη αλλά και ευαίσθητη Μάικ (Έμιλι Μπλαντ), που προσπαθεί επίσης να ξεχάσει το  παρελθόν της.

Αρχίζει ένα ερωτικό παιχνίδι ανάμεσά τους που το πασπαλίζουν με απρόοπτες επισκέψεις σε ξένα σπίτια. Μπαίνουν σε άδεια σπίτια και υιοθετούν τις ταυτότητες των ιδιοκτητών τους.

Ο Άρθουρ και η Μάικ ανακαλύπτουν ότι τελικά αυτό που αγαπούν περισσότερο ο ένας πάνω στον άλλον είναι οι ταυτότητες που άφησαν πίσω τους, και το αληθινό ταξίδι, το ταξίδι που θα γιατρέψει τις πληγές τους, αρχίζει.
Σκηνοθεσία: Ντάντε Αριόλα
Παίζουν: Κόλιν Φέρθ, Έμιλι Μπλάντ, Αν Χες

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Γλυκό ψέμμα

Beautiful Lies

του Πιέρ Σαλβαντορί

με τους Οντρέ Τοτού, Ναταλί Μπέι, Σαμί Μπουαζιλά

Η 30χρονη Εμιλί διευθύνει ένα κομμωτήριο, είναι ιδιόρρυθμη αλλά και απομονωμένη από τη ζωή. Το μεγάλο της πρόβλημα είναι η μητέρα της Μάντι, που δεν έχει εγκαταλείψει το ενδιαφέρον της για τη ζωή, από τη στιγμή που την εγκατέλειψε ο άνδρας της για μια, φυσικά, πολύ νεώτερή του.

Από την άλλη πλευρά ο Ζαν, ένας νεαρός που δουλεύει για την Εμιλί, είναι κρυφά ερωτευμένος μαζί της, αλλά η παθολογική συστολή του τον εμποδίζει να δείξει τα αισθήματά του.

Της στέλνει όμως ένα παθιασμένο ανώνυμο γράμμα στο οποίο της μιλά για τον απραγματοποίητο έρωτά του. Εκείνη δεν συγκινείται από τον άγνωστο άνδρα και μάλιστα αφήνει το γράμμα στο γραματοκιβώτιο της μητέρας της, για να της “ανεβάσει” τη διάθεση. Περιπλέκονται όμως τα πράγματα, όταν η μαμά αναγνωρίζει τον συγγραφέα…

Στο τέλος, όμως, ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται ανάμεσα στην Εμιλί και τον Ζαν.

Ωραία, ενδιαφέρουσα ταινία και χάρις στις υπέροχες ερμηνείες των τριών πρωταγωνιστών της.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Μαθήματα Ενηλικίωσης
The Sessions

Βασίστηκε σε άρθρο που έφερε τον τίτλο “Γνωρίζοντας παρένθετες γυναίκες”.
Κομεντί 2012 | Έγχρ. | Διάρκεια: 95′

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μπεν Λιούιν με τους: Έλεν Χάντ, Τζον Χοκς, Γουίλιαμ Μέισι

Ο 38χρονος τετραπληγικός ποιητής και δημοσιογράφος Μαρκ Ο’Μπράιεν, που τώρα πια δεν μπορεί να κινήσει το σώμα του -παρά μόνο το κεφάλι του- αλλά παραμένει ενεργός σεξουαλικά, γνωρίζοντας πως δεν θα ζήσει για πολύ, αποφασίζει πως θα πρέπει, πριν, να γνωρίσει τον έρωτα. Να πάψει να είναι παρθένος. Πώς θα μπορούσε όμως, αφού ο οργανισμός του, το κορμί του δεν το επιτρέπουν;

Μιλάει με τον ιερέα- εξομολογητή του αλλά στην ουσία φίλο του και αποφασίζει να συναντήσει μια επαγγελματία σεξουαλική αναπληρώτρια.

Οι επαφές τους, που είναι μετρημένες στα δάκτυλα, τους αποκαλύπτουν έναν “άγνωστο” κόσμο. Σε εκείνον το χάδι και την ανθρώπινη επαφή και σε εκείνη την αγνότητα, το χιούμορ και τον… σαρκασμό που είναι όμως πλημμυρισμένος από αγάπη, την αμεσότητα. 

Κι όμως εκείνη δείχνει να επηρεάζεται βαθύτατα από αυτές τις λίγες ερωτικές επαφές τους.

Μια ταινία καθόλου καταθλιπτική, ανθρώπινη, τρυφερή και πάνω απ’ όλα αισιόδοξη. Βλέποντάς την λατρεύεις τη ζωή.

Μια ανάλαφρη δραμεντί ερμηνειών που βασίζεται σε αληθινή ιστορία.

Υποψήφια για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα β΄ γυναικείου ρόλου (Έλεν Χαντ), κέρδισε το βραβείο κοινού στα φεστιβάλ Σάντανς και Σαν Σεμπαστιάν.

Click on the button to load the content from www.dailymotion.com.

Load content

- Διαφήμιση -