- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Το επιτυχημένο παραμύθι της Μαρίλιας Γιακουμή «Όνειρα που ξεχειλίζουν καραμέλα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως, σε εικονογράφηση της Δήμητρας Πέππα, περιμένει το αναγνωστικό κοινό και στα ράφια του Nakas Bookhouse, του μεγαλύτερου βιβλιοπωλείου της Νοτιοανατολικής Αττικής (Εμπορικό Πάρκο Smart Park, Θέση Γυαλού, Σπάτα).

Με ζωντανή γραφή, η Μαρίλια Γιακουμή παρουσιάζει τους ήρωές της, δύο νάνους, την Πετσίνα Ρετσίνα και τον Τζακ τον τεράστιο, που ξεκινούν ένα μεγάλο ταξίδι με όρεξη για περιπέτεια, γνώση και εμπειρίες. Οι δύο νάνοι θα γνωρίσουν νέα μέρη και διαφορετικούς ανθρώπους, θα καταλάβουν πως ο εσωτερικός κόσμος και ο χαρακτήρας κάποιου έχουν περισσότερη σημασία από την εξωτερική εμφάνιση και, τελικά, θα μάθουν να υπερασπίζονται τα όνειρα και τα συναισθήματά τους. Θα καταλάβουν «πως ο κόσμος είναι γεμάτος φως και χρώμα και αγκαλιές και αγάπη. Κάποιες φορές το βλέπεις αμέσως και άλλες φορές πρέπει να ψάξεις καλύτερα. Όμως πάντα είναι εκεί…».

Το ταξίδι τους δεν θα είναι πάντα ομαλό. Θα γνωρίσουν νάνους και ανθρώπους σοβαρούς και αγέλαστους, σκυθρωπούς και μίζερους. Θα γνωρίσουν όμως και πλάσματα ονειροπόλα, χαρούμενα και γελαστά που θα τους μάθουν να ερωτεύονται, να συγχωρούν και να δίνουν δεύτερες ευκαιρίες.

Εδώ ακριβώς βρίσκεται η επιτυχία της Γιακουμή, ότι καταφέρνει να δείξει όλες τις όψεις της πραγματικότητας και όχι να ωραιοποιήσει τις δυσκολίες, όπως συμβαίνει συνήθως στα λογοτεχνικά έργα αυτού του είδους. Ταυτόχρονα, το κάνει με τέτοιον τρόπο, ώστε να στέλνει τα μηνύματά της χωρίς να τρομάζει. Ακόμη και ο Μπαμπούλας είναι καλός. Τον έχουμε παρεξηγήσει…

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

 

ΤΙΤΛΟΣ: Όνειρα που ξεχειλίζουν καραμέλα

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μαρίλια Γιακουμή

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Δήμητρα Πέππα

ISBN: 9786185095123

ΣΕΛΙΔΕΣ 60

ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ

ΤΙΜΗ 10 ευρώ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΚΟΦΩΣ

- Διαφήμιση -