- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 7 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 7 Λεπτά

Ένας από τους πιο επιτυχημένους και σημαντικούς θεσμούς στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού και του yachting, το 15ο East Med Yacht Show, θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 18 Μαΐου 2016 στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά με προσκεκλημένους επαγγελματίες του κλάδου, τουριστικούς πράκτορες , δημότες και το ευρύ αθηναϊκό κοινό.

Οι περισσότερες από τις εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν μέσα στο ναυτικό σαλόνι, θα πραγματοποιηθούν στο Ναυτικό Μουσείο.

«Η Μαρίνα Ζέας μετά την πλήρη ανακαίνιση το 2004, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, διαθέτει 670 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη έως και 150 μέτρα μήκος και την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή για να φιλοξενήσει μια τέτοια διοργάνωση», σύμφωνα με τον Σταύρο Κυριακούλη- Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Μαρίνα Ζέας» Α.Ε., ο οποίος επισήμανε πως λόγω των υποδομών της και του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που προσφέρει, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο άρτια οργανωμένες μαρίνες της Μεσογείου: «Για τις ανάγκες του ελλιμενισμού των σκαφών της έκθεσης θα διατεθεί η προβλήτα Α. Ήδη γίνονται οι απαραίτητες συνεννοήσεις για την μετακίνηση των μη επαγγελματικών σκαφών από την προβλήτα, ενώ η διοίκηση της μαρίνας είναι σε συνεχή επικοινωνία με την οργανωτική επιτροπή για την επίλυση οργανωτικών θεμάτων. Αναμφισβήτητα η μεταφορά της έκθεσης στον Πειραιά και τη Μαρίνα Ζέας, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη διοργάνωση και σαν διοίκηση του χώρου που την φιλοξενεί, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχία της, αλλά και για την επιτυχία γενικότερα του θαλάσσιου τουρισμού και του ελληνικού γιοτ».

Η έκθεση απευθύνεται σε μεγάλα γραφεία, σε μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς ώστε να προσελκυθούν να έρθουν στην χώρα μας. «Στην έκθεση αυτή, την οποία διοργανώνουμε κάθε χρόνο», κατά τον Γιώργο Κολλίντζα, Πρόεδρο του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών, «συμμετέχουν όλες οι επαγγελματικές ομάδες του χώρου και όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι δραστηριοποιούνται γύρω από το σκάφος, πλοιοκτήτες, μεσίτες, μηχανικοί, πληρώματα, υδραυλικοί. Όλες οι κατηγορίες έχουν σχέση με τον θαλάσσιο τουρισμό, έχουν σχέση με το σκάφος και ευελπιστούμε να αναπτύξουμε αυτό το χώρο. Επίσης, σκοπός μας είναι να προσελκύσουμε όσο το δυνατό περισσότερα σκάφη, ώστε οι μαρίνες μας να είναι γεμάτες και έτσι να μπορούν κι αυτές να προσφέρουν ένα πολύ μεγάλο έργο στο θαλάσσιο τουρισμό».

«Τι θα μπορούσε να κάνει κάποιος οργανώνοντας μόνο εκθέσεις ή τέτοιου είδους δραστηριότητες, αν δεν είχε ταξιδιώτες; Τίποτα. Εμείς έχουμε δημιουργήσει μια πλατφόρμα από το 2012, στην οποία προβάλλουμε μια ολόκληρη χώρα με μπόνους 12 θεματικούς τομείς», δήλωσε ο κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, Πρόεδρος Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, ο οποίος αναφέρθηκε σε πρόσφατο ταξίδι του στην Μπρατισλάβα, όπου συναντήθηκαν οι 38 εκπρόσωποι των γραφείων ταξιδίων της Ευρώπης: «Είμαστε κι εμείς από αυτούς που εισηγήθηκαν την έκθεση εδώ. Και οι λόγοι είναι πολύ απλοί. Πρώτον: δεν μπορεί να λείπει το μεγάλο λιμάνι της πόλης του Πειραιά από ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός. Δεύτερον: έχουμε το αεροδρόμιο. Δεν θα μπορούσε να μην αξιοποιηθεί το αεροδρόμιο που έχουμε κατευθείαν πτήσεις στην Αθήνα. Δεν θα μπορούσε να μην αξιοποιηθεί η διαμονή των ξένων στα τόσα πολλά ξενοδοχεία που υπάρχουν και δουλεύουμε με αυτά τα γραφεία και τα ξενοδοχεία όλο το χρόνο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το δίκτυο επικοινωνίας του συνδέσμου μας, το οποίο επικοινωνεί με 4,5 εκατομμύρια γραφεία σε όλον τον κόσμο, μιλώντας γι΄ αυτήν την χώρα, γι΄ αυτό το προϊόν που είναι η δουλειά μας, είναι στα χέρια και στη διάθεση της οργανωτικής επιτροπής του East Med Yacht Show».

Τέλος, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, για τον οποίο ο τουρισμός αποτελεί προτεραιότητα και έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της πόλης, αναφέρθηκε στην προώθηση του σαλονιού σκαφών μέσω της πλατφόρμας του Destination Piraeus, της εφαρμογής για κινητά και tablets και μέσω έντυπου οδηγού: «Το Destination Piraeus προβάλλεται σε 60 σημεία στην πόλη και στα 2 τέρμιναλ του ΟΛΠ. Η καμπάνια περιλαμβάνει μεγάλα μπάνερ και αυτοκόλλητα. Στόχος είναι να υπάρξουν παράλληλες εκδηλώσεις κατά το τριήμερο και ίσως να αποτελέσει, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μώραλη, προπομπό των “Ημερών Θάλασσας” που θα γιορτάζεται κάθε χρόνο».

- Διαφήμιση -