Πρώτος με 869 ομιλίες-παρεμβάσεις στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την έναρξη της θητείας του, τον Ιούλιο του 2014, μέχρι τέλους του 2015 αναδείχτηκε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Ο αεικίνητος ευρωβουλευτής βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας, σύμφωνα με το αξιόπιστο σύστημα «ΜEP Ranking», το οποίο καταγράφει τη δραστηριότητα των μελών της Ευρωβουλής και αξιολογεί την παρουσία τους από πλευράς ομιλιών-παρεμβάσεων, ερωτήσεων στην Ολομέλεια.

marias protiaΟ καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Νότης Μαριάς, έκανε αισθητή την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωβουλή και ανέδειξε, κατά κύριο λόγο, τα προβλήματα που ταλανίζουν την πατρίδα μας από την εφαρμογή των σκληρών μνημονίων και των μέτρων λιτότητας.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται με 858 ομιλίες ο Κροάτης ευρωβουλευτής Ivan JAKOVCIC και ακολουθεί τρίτος ο Πορτογάλος Miguel VIEGAS με 619 ομιλίες. Στην τέταρτη θέση αναδείχτηκε ο Ιταλός Fabio Massimo Castaldo με 611 ομιλίες, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Ρουμάνος Docu Claudian Frunzulica με 606 ομιλίες.

Στη πιο κάτω διεύθυνση ο αντίστοιχος πίνακας με τα σχετικά στοιχεία:

http://www.mepranking.eu/8/ep.php?order=CRE