- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, γεμάτη από ευχές και αισιόδοξα μηνύματα για το νέο έτος που ανέτειλε, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη  πίτα, στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και  Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ. Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Πειραιά παραβρέθηκε στη δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά: το πρώτο συστατικό λοιπόν είναι το «αρχή». Και τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι τα πάντα στη ζωή μας έχουν μια αρχή, μία τάξη και μια οριοθέτηση αξιών. Εάν αυτό όλοι μας  και οι άρχοντες – εσείς- και οι αρχόμενοι – εμείς – το θέσουμε ως πρόταγμα της ζωής μας, τότε και η ευθύνη μας και η αξιοπρέπειά μας και η ελευθερία μας θα ενδυναμωθούν.

Εύχομαι λοιπόν σε αυτόν τον νέο χρόνο, πράγματι η αρχή να είναι για όλους μας μια δυναμική και ένα έναυσμα προόδου και αλληλοσυμπλήρωσης. Γιατί ούτε άρχοντες χωρίς αρχομένους μπορεί να υπάρξουν ούτε αρχόμενοι χωρίς την Αρχή. Η ευθύνη όμως για όλους μας είναι το μέγεθος της κρίσεως.

Καλή χρονιά κύριε Δήμαρχε, με έργα αγαθά και με κάθε ευλογία του Παναγίου. Καλή δύναμη σε όλους. Να χαίρεστε τις οικογένειες σας και να έχετε τη χαρά και την αγάπη στις καρδιές σας.»

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε:

«Σεβασμιώτατε, κυρίες και κύριοι,

Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους. Θα ήθελα να πω ότι έφυγε μια δύσκολη χρονιά για τη χώρα, μια δύσκολη χρονιά για την πόλη. Είναι βέβαιο ότι το 2016 δεν θα είναι ευκολότερο, ούτε για τη χώρα ούτε για την πόλη μας. Οφείλουμε και είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε αισιόδοξοι. Οφείλουμε με επιμονή, με δυναμική, με αλληλεγγύη, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και αντίληψη, να γίνουμε μια ομάδα για να τα καταφέρουμε. Και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εδώ είμαστε αυτή τη στιγμή όλη η πόλη του Πειραιά. Οι άνθρωποι οι οποίοι εκπροσωπούν την πόλη του Πειραιά. Εκκλησία, ο Υπουργός, Βουλευτές, οι Αντιπεριφερειάρχες, ο Εμπορικός κόσμος, οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, είμαστε όλοι εδώ. Ας γίνουμε εμείς μια ομάδα στον Πειραιά, να δώσουμε το παράδειγμα για τη χώρα. Μπορούμε να συνθέσουμε απόψεις, μπορεί να έχουμε διαφορές, πρέπει να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας, να πάμε αυτή την πόλη μπροστά που έχει δυνατότητες, έχει προοπτική και μπορεί να τα καταφέρει. Να δείξουμε ότι παρά τις διαφωνίες μας μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους, υγεία για εσάς και τις οικογένειές σας».

Την εκδήλωση πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, η οποία έπαιξε αγαπημένες μελωδίες.

Το φλουρί κέρδισε ο κ. Αντώνης Στελιάτος, Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού.

Στην τελετή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας παραβρέθηκαν:

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας.

Οι Αντιπεριφερειάρχες  Πειραιά κ. Γαβρίλης Γιώργος και Νήσων κ. Χατζηπέρος Παναγιώτης.

Ο Βουλευτής  Πειραιά κ. Κατσαφάδος Κώστας, ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. κ. Μοίρας Γιάννης, ο πρώην Υφυπουργός κ. Νεράντζης Αναστάσιος, οι πρώην Βουλευτές κ. Μελάς Παναγιώτης και κα Αντωνάκου Σταυρούλα. Ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Σπυρίδων Σπύρος,   ο πρώην Δήμαρχος και νυν Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Αγραπίδης.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Ταταρόπουλος Βασίλης.

Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας της πόλης και πλήθος κόσμου.

 

- Διαφήμιση -