- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 18 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 18 Λεπτά

Νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος φέρεται να εξασφαλίζει ποσοστό 53%.

Σε δήλωση του, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την εκλογή του ως “ιστορική ημέρα για την παράταξη μας”, σημειώνοντας ότι οι πολίτες “μου έδωσαν εντολή να κάνω το όραμα τους πράξη”.

Πρόσθεσε ότι “ενωμένοι να προχωρήσουμε για να γίνει η ΝΔ σύντομα μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη”, ενώ συνεχάρη τον Β. Μεϊμαράκη για τον αγώνα του, επισημαίνοντας ότι “τον σέβομαι και τον τιμώ”.

“Είμαστε μαζί, ενωμένοι, από αύριο ξεχνάμε αυτά που μας χωρίζουν”, συμπλήρωσε, μνημονεύοντας και τους κυρίους Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη.

“Απέναντι μας είναι ο λαϊκισμός μιας ανίκανης κυβέρνησης”, τόνισε και πρόσθεσε: “Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε”.

Στο 78% της επικράτειας ο Κ. Μητσοτάκης προηγείται με 52% έναντι του Β. Μεϊμαράκη που συγκεντρώνει 48%. Όπως, πάντως, ενημέρωσε ο επικεφαλής της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης, το τελικό αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

Η πλευρά Μητσοτάκη κάνει λόγο για καθαρή νίκη, δίνοντας αποτέλεσμα νίκης με 53% έναντι 47% του κ. Μεϊμαράκη. Το κλειδί για τη νίκη Μητσοτάκη ήταν το προβάδισμα του σε Αττική και βόρειο Ελλάδα.

Στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη επικρατούσε πανηγυρικό κλίμα, ενώ κατά την άφιξη του κ. Μητσοτάκη στις 23.20 επικρατούσε το αδιαχώρητο με τους φίλους του νικητή των εκλογών να τον υποδέχονται με το σύνθημα: “Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός”.

Στο στρατηγείο του κ. Μητσοτάκη παραβρέθηκαν οι βουλευτές: Γεωργιάδης, Χατζηδάκης, Βαρβιτσιώτης, Αραμπατζή και Αυγενάκης.

Μιλώντας σε συντάκτη του Βήματος, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: “Απόψε ηττήθηκε ο λαϊκισμός. Από αύριο έχουμε πάρα πολλή δουλειά“.

Στο στρατηγείο του κ. Μεϊμαράκη υπήρχε παγερή ατμόσφαιρα όταν έγινε αποδεκτό το αποτέλεσμα της ήττας.

Ο κ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Μητσοτάκη, για να τον συγχαρεί για τη νίκη του. Του ευχήθηκε καλή επιτυχία και να συνεχίσει με δύναμη στο μέλλον.

Σε tweet του ανέφερε: Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι με εμπιστεύθηκαν και με ακολούθησαν σε αυτήν την πορεία.

Τη Δευτέρα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επισκεφθεί τους πρώην πρωθυπουργούς από τη ΝΔ: Τον Κ. Καραμανλή, τον Α. Σαμαρά και τον Κ. Μητσοτάκη.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον κ. Πλακιωτάκη θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Συγγρού,


Πανηγυρισμοί στο στρατηγείο του Κ. Μητσοτάκη

 



Συγχαρητήρια


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και αφού τον συνεχάρη για τη νίκη του, κανόνισαν να έχουν συνάντηση εντός της εβδομάδας.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, επικοινώνησε με τον κ. Μητσοτάκη προκειμένου να τον συγχαρεί.

Τον κ. Μητσοτάκη κάλεσε τηλεφωνικώς για να τον συγχαρεί και ο Κώστας Καραμανλής.

Ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, από του οποίου το σπίτι πέρασε για τον χαιρετίσει, του ευχήθηκε: “Άντε και πρωθυπουργός”.

http://admin.nooz.gr/Uploads/mitsatakispathruios.jpg

Ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, δήλωσε ότι “θέλω να συγχαρώ τους υποψηφίους και τα χιλιάδες μέλη που συμμετείχαν σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Η ΝΔ βγαίνει πιο δυνατή, πιο ενωμένη, πιο ανανεωμένη, αφήνοντας πίσω τις αντιπαραθέσεις. Θέλω να συγχαρώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να εκπληρώσει τις προκλήσεις που έβαλε. Είμαστε όλοι στο πλευρό του”.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχάρη μέσω του Twitter τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη του.

Στο 1ο tweet έγραψε
: Συγχαρητήρια στο ΝΕΟ Πρόεδρο! Από αύριο όλοι μαζί θα δουλέψουμε σκληρά για μια μεγάλη, ενωμένη, ανανεωμένη και δυνατή Νέα Δημοκρατία!

Ακολούθησε 2ο tweet:
Και για όσους ΕΜΕΙΝΑΝ με την απορία: Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, δήλωσε: “Ενημερώθηκα ότι ο κ. Μεϊμαράκης συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη. Θέλω κι εγώ να συγχαρώ το νέο πρόεδρο της ΝΔ”. Και ευχαρίστησε τους χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία καθώς και τους εθελοντές.


Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, απέστειλε γραπτό μήνυμα προς τον κ. Μητσοτάκη, γράφοντας: “Μπράβο, ελπίζω να στρέψεις το καράβι της ΝΔ σε προοδευτικές όχθες”.

O πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επικοινώνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, του έδωσε συγχαρητήρια για την εκλογή του στη θέση του προέδρου της ΝΔ και του ευχήθηκε καλή δύναμη για τις δύσκολες μάχες που έρχονται.

Ο Βασίλης Λεβέντης συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για την εκλογή του. “Τώρα είναι η μεγάλη ώρα ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας να συμβάλλει στην δημιουργία μιας κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής αποτελούμενη από τεχνοκράτες, η οποία θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών. Αν το πράξει θα δικαιώσει την προτίμηση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας προς το πρόσωπο του. Αν δεν το πράξει και ονειρευτεί επιστροφή σε παρωχημένες εποχές δικομματισμού τότε θα έχει αδικήσει τους ψηφοφόρους που σήμερα τον προτίμησαν και θα έχει κάνει το λάθος να βάλει το κόμμα πάνω από την χώρα”, σημειώνει.


http://admin.nooz.gr/Uploads/mitsotakis101161.jpg

Αποτελέσματα:


Στα περισσότερα εκλογικά τμήματα της Αττικής κέρδισε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρωτιά Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη δείχνουν τα αποτελέσματα.

Στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” της ΔΕΘ ο Μητσοτάκης συγκέντρωσε 2462 ψήφους και ο Μεϊμαράκης 1982. Στο Λιμάνι ο Μητσοτάκης 914 και ο Μεϊμαράκης 383. Στην Προξένου Κορομηλά ο Μητσοτάκης 661 και ο Μεϊμαράκης 364. Στην Αγγελάκη ο Μητσοτάκης 410 και ο Μεϊμαράκης 272. Στο Ωραιόκαστρο ο Μητσοτάκης 251 και ο Μεϊμαράκης 134. Στο δυτικό τομέα ο Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 50,5% και ο Μεϊμαράκης 49,5%.

Προβάδισμα Μεϊμαράκη και στους τρεις νομούς της Δ. Ελλάδος, Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.  Στην Αχαΐα, ο Μεϊμαράκης έλαβε 4.034 ψήφους και ο Μητσοτάκης 3.469.  Στην Ηλεία, ο Μεϊμαράκης 1.781 ψήφους και ο Μητσοτάκης 1.341.  Στην Αιτωλοακαρνανία, ο Μεϊμαράκης έλαβε 3.582 ψήφους και ο Μητσοτάκης 3.448.

Στο νομό Ηρακλείου στα 25 συνολικά τμήματα ο Μητσοτάκης συγκέντρωσε 3463 ψήφους (57,1%) και ο Μεϊμαράκης 2604 ψήφους  (42,9%).

Στο νομό Λασιθίου στα 10 συνολικά τμήματα ο Μητσοτάκης πήρε 1061 ψήφους (50,2%) έναντι 1053 ψήφων (49,8%) του Μεϊμαράκη.

Ο Μητσοτάκης επικράτησε στα Χανιά. Έλαβε 3089 ψήφους ποσοστό 68,7% και ο κ. Μεϊμαράκης 1405, ποσοστό 31,3%
O Μητσοτάκης έρχεται πρώτος στο νομό Ρεθύμνου. Συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο λαμβάνει 931 ψήφους έναντι 426 του Μεϊμαράκη, στα Ανώγεια 99 ψήφους έναντι 72 που λαμβάνει ο κ. Μεϊμαράκης, στον Μυλοπόταμο λαμβάνει 266 ψήφους και ο κ. Μεϊμαράκης 191, στο δήμο Αγίου Βασιλείου 168 ψήφους έναντι 93 που έλαβε ο κ. Μεϊμαράκης και στο Αμάρι 115 ψήφους έλαβε ο Μητσοτάκης και 43 ο Μεϊμαράκης.

Ο Μεϊμαράκης κέρδισε τη μάχη των εκλογών στη Φθιώτιδα με ποσοστό 55% έναντι 45% του Μητσοτάκη.

Στις 21 κάλπες του νομού Τρικάλων ο Μητσοτάκης έλαβε 2.702 ψήφους, ενώ ο Μεϊμαράκης 2.648 ψήφους.

Στο νομό Ιωαννίνων με οριακό προβάδισμα ο Μητσοτάκης συγκέντρωσε 50,10%, έναντι 49,90% του Μεϊμαράκη.

Στην Αρκαδία, ο Μεϊμαράκης έλαβε 1.446 ψήφους (55,70%) και ο Μητσοτάκης 1.150 ψήφους (44,30%).

Στην Αργολίδα, πρώτος ήρθε ο Μητσοτάκης λαμβάνοντας 1.709 ψήφους, ενώ ο 1.413 ψήφους έλαβε ο Μεϊμαράκης.

Στην Κορινθία, ο Μητσοτάκης ήρθε πρώτος με 50,4% και 2.264 ψήφους, έναντι 49,6% και 2.226 ψήφους που έλαβε ο Μεϊμαράκης.

Στη Λακωνία, ο Μεϊμαράκης έλαβε 1.904 ψήφους (56%) και ο Μητσοτάκης 1.503 ψήφους (44%).

Στη Θεσπρωτία, στα 7 εκλογικά τμήματα προσήλθαν ο Μητσοτάκης λαμβάνει 57.06% και ο Μεϊμαράκης 42.94%.

Στα 8 εκλογικά κέντρα της Πρέβεζας, ο Μεϊμαράκης έλαβε 1391 ψήφους και ο Μητσοτάκης 1380.

Στα 15 εκλογικά τμήματα της Αρτας, ο Μεϊμαράκης προηγείται με ποσοστό 56% έναντι 44% του Μητσοτάκη.

Στη Ξάνθη έλαβαν Μεϊμαράκης 1542 ψήφους και ο Μητσοτάκης 1210 ψήφους.

Στην Ευρυτανία ο Μητσοτάκης πήρε το 52,7% έναντι 47,3% του Μεϊμαράκη.

Στην Ροδόπη επικράτησε ο Μεϊμαράκης. Ψήφισαν συνολικά 2216 πολίτες. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έλαβε 1229 ψήφους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 960.

Η Ζάκυνθος έδωσε πρωτιά στον Μεϊμαράκη κατά τη εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης προέδρου στη ΝΔ. Ο Μεϊμαράκης έλαβε 553 ψήφους (59%) και ο Μητσοτάκης 375 (41%).

Ο Μητσοτάκης επικράτησε στα εκλογικά τμήματα στη Βιέννη, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες. Ο Μεϊμαράκης κέρδισε με δύο ψήφους στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Η συμμετοχή ανήλθε σε 325.000 ψηφοφόρους, συνεπώς η αποχή κυμαίνεται στο 20%.


Δήλωση Τραγάκη για “διαρροές”

Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης διέψευσε με δήλωσή του διαρροές που έχουν σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα.

“Όπως γνωρίζετε η ΚΕΦΕ από χθες είναι σε διαρκή συνεδρίαση. Όσα γράφονται και λέγονται για προβλέψεις δύο ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Είναι ανυπόστατα“, ανέφερε.

Σχετικά με τη συμμετοχή στις εκλογές είπε επίσης ότι “παρά τις δύσκολες συνθήκες η προσέλευση είναι άκρως ικανοποιητική”, ενώ για το αποτέλεσμα είπε ότι θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατόν.

http://admin.nooz.gr/Uploads/eklogesneadimokratia22112015.jpg



Οι δύο υποψήφιοι


“Είμαι αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα βαδίσει θετικά από αύριο με όποιον πρόεδρο και αν εκλεγεί. Δεν μας χωρίζει τίποτα. Πολλά μας ενώνουν”, ανέφερε ο Β. Μεϊμαράκης, κατά την επίσκεψή του στο εκλογικό κέντρο στο ΕΒΕΑ.

“Σήμερα ξημερώνει μια νέα ημέρα για τη ΝΔ και για την Ελλάδα”, δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης, στο εκλογικό τμήμα στην Κηφισιά, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.


Διαβάστε: Επίθεση με μπογιές σε εκλογικό κέντρο στη Ν. Φιλαδέλφεια


http://admin.nooz.gr/Uploads/eklogesND10011601.jpg
Ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος ψήφισε στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, τόνισε πως ο σημερινός στόχος είναι να γίνει η ΝΔ μια μεγάλη, ισχυρή και σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη.

Εκλογές για νέο πρόεδρο της ΝΔ: “Η παράταξή μας πάλεψε, δικαιώθηκε, κράτησε και από αύριο πρέπει να πάρει στα χέρια της όλη την Ελλάδα”, δήλωσε ο Α. Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ψήφισε στις 9.45π.μ. στο παραδοσιακό κτίριο του Δήμου Θεσσαλονίκης στη συμβολή των οδών Β. Όλγας και 25ης Μαρτίου.

Ο κ. Τζιτζικώστας προσήλθε λίγα λεπτά μετά τη 1 το μεσημέρι στο εκλογικό κέντρο, που στεγάζεται στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” της ΔΕΘ. Στην είσοδο τον περίμεναν υποστηρικτές του που τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα.


Διαβάστε: Μεϊμαράκης: Θα πειθαρχήσουμε στη βούληση των ψηφοφόρων
Διαβάστε:
Μητσοτάκης: Δεν υποχρεούμαι να συνεργαστώ με όλους


Οι κάλπες έκλεισαν στις 19.00 και μόνο σε ορισμένα από τα εκλογικά τμήματα, όπου υπάρχει αυξημένη προσέλευση, παρατάθηκε για λίγη ώρα η ψηφοφορία.

Δικαίωμα ψήφου είχαν οι 404.000 πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες και την πρώτη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης ξεκίνησε με ένα προβάδισμα 11 μονάδων, καθώς στον πρώτο γύρο απέσπασε 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Καθοριστικοί παράγοντες για το τελικό αποτέλεσμα ήταν το ύψος της συμμετοχής και η προσέλευση μεγάλης μερίδας των 128.000 ψηφοφόρων που στον πρώτο γύρο ψήφισαν Απόστολο Τζιτζικώστα (20,4%) και Άδωνι Γεωργιάδη (11,3%).

Ο κ. Γεωργιάδης συντάχθηκε από την πρώτη στιγμή με τον κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Τζιτζικώστας συνέστησε ψήφο κατά συνείδηση, αν και εμμέσως θεωρείται ότι έχει δείξει την προτίμησή του στον κ. Μητσοτάκη.

- Διαφήμιση -