- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Το “Μικρασιάτικο Μεζεδοπωλείο” είναι ένα οικογενειακό εστιατόριο που έχει παντρέψει  τις ξεχασμένες γεύσεις της ανατολίτικης κουζίνας με την ευχάριστη ατμόσφαιρα και την επαγγελματική εξυπηρέτηση. Εδώ μπορεί ακόμη και ο πιο απαιτητικός πελάτης να βρει από πολίτικα πιάτα έως και γεύσεις από την Αντιόχεια. Ενώ για όποιον επιθυμεί, πρόθυμα οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό αναλαμβάνουν  να τους οδηγήσουν σε νέα γευστικά μονοπάτια.

Tο φιλικό περιβάλλον, ο εσωτερικός διάκοσμος και τα υλικά που χρησιμοποιούμε καθημερινά στην κουζίνα μας είναι επιλογές με πολύ μεράκι και αγάπη, είναι κάτι που γίνεται αντιληπτό από την πρώτη κιόλας στιγμή.

mikra5

 

mikra7

 

Η μικρασιατική καταγωγή της οικογένειας και τα χρόνια που έζησαν οι γονείς στην Πόλη είναι φανερή σε όλα  τα πιάτα. Οι λιχουδιές που μαγείρευε η μαμά Ραχήλ στα οικογενειακά τραπέζια προσφέρονται σε εσάς μέσω της πολύχρονης εμπειρίας του πατέρα Σωτήρη. Οι 2 γιοί της οικογένειας, Ηλίας και Γιώργος, καθώς και ο φίλος τους, Γιάννης στηρίζουν από κοντά την δεκάχρονη πορεία του “Μικρασιάτικου Μεζεδοπωλείου” φροντίζοντας να είναι τα πάντα στην εντέλεια.

Λαχματζούν, χουνκιάρ μπεγεντί και γιαουρτλού κεμπάπ. Μη φύγεις από το μεζεδοπωλείο αν δεν δοκιμάσεις αυτά τα 3 πιάτα. Μπόνους: Το μαντί, ένα χειροποίητο ζυμαρικό γεμιστό με μοσχαρίσιο κιμά, τα οποία είναι βουτηγμένα σε σως γιουρτιού (με λίγο σκόρδο) και τσιγαρισμένα μπαχαρικά.

mikra12

mikra11

mikra9

 

Το παραδοσιακό καζάν ντι πι είναι πάντα κερασμένο στο τέλος του γεύματος οπότε φρόντισε να έχεις αφήσει λίγο χώρο στο στομάχι. Αν πάντως θες να δοκιμάσεις και τα υπόλοιπα γλυκά, υπάρχει και ωραιότατο εκμέκ με παγωτό καϊμάκι, αλλά και το σεκέρ παρέ, ένα σιροπιαστό μπισκοτάκι με αμύγδαλο που σερβίρεται με παγωτό είτε σκέτο. Ίσως όμως η καλύτερη επιλογή είναι το κιουνεφέ, ένα παραδοσιακό γλυκό από την Αντιόχεια που βρισκόταν στο οικογενειακό τραπέζι του Γιώργου μέρα παρά μέρα-οπότε καταλαβαίνεις σε τι σημείο το έχουν εξελίξει γευστικά.

 

Αυτή η διαδρομή σε εξαίσιες γεύσεις χρειάζεται και την κατάλληλη μουσική υπόκρουση που στηρίζεται πιο πολύ στο ρεμπέτικο και στο μικρασιάτικο τραγούδι, ενώ πολλές μέρες θα υπάρχουν και Live βραδιές.

 

Μικρασιατικό Μεζεδοπωλείο : Κωνσταντινουπόλεως 9, Γλυφάδα, 210-8980018

- Διαφήμιση -