- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΙΔΗ *

Λίγο πριν βγήκα από το ΑΕΛΛΩ, έναν από τους κινηματογράφους των παιδικών μου χρόνων. Έδενε το περιβάλλον με την ταινία… ο εξαιρετικός ΝΟΤΙΑΣ, του -επίσης εξαιρετικού- Τάσου Μπουλμέτη με γύρισε 40 χρόνια πίσω.

Δεν έχει σημασία που δεν έζησα την ιστορία του Σταύρου, του ήρωα της ταινίας, δεν έχει σημασία που αυτός είναι μια γενιά πριν από εμένα. Σημασία έχει ότι ο Μπουλμέτης με ένα τόσο απλό, αλλά και τόσο μεστό και περιεκτικό σενάριο, με μια άψογη κινηματογραφική γραφή, μας θύμησε το μικροαστικό όνειρο μέσα στο οποίο μεγαλώσαμε, στην Ελλάδα του ’70 και του ’80… δεν περάσαμε κι άσχημα!

Οι ταινίες του Τάσου Μπουλμέτη δεν είναι επαναστατικές, δεν θα παιχθούν ποτέ από σινέ τέχνης, δεν θα πάρουν τα βραβεία που πήρε ο Αγγελόπουλος, ούτε όμως και θα κάνουν τα εισιτήρια της Φίνος Films. Eίναι, όμως, αληθινή αποτύπωση του εαυτού μας και, γι’ αυτό, είναι αμιγώς πολιτικές και βαθύτατα ριζοσπαστικές! Νομίζω ότι ο Μπουλμέτης συνεχίζει αυτό που δεν ολοκλήρωσε ο Νίκος Περάκης. Αντί, όμως, για την καυστική -στα όρια του γκροτέσκο- σάτιρα του Περάκη, η μειλίχια και διαπεραστική ματιά του Μπουλμέτη δίνει το μέτρο της πραγματικότητος.

Πίσω από τις εικόνες του ελληνικού μικροαστισμού, της κοινωνίας του ’60, του ’70 και του ’80 ο σκηνοθέτης μας δείχνει μια δροσερή λιακάδα, μας λέει πως θέλει να δει την Ελλάδα του κοντινού μας μέλλοντος…

 

 

 

*Ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης  γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Από το 1988 εργάσθηκε σε διοικητικές θέσεις διαφόρων εταιρειών, ως στέλεχος ή/και ως σύμβουλος επί θεμάτων οργανώσεως & χρηματοοικονομικής διοικήσεως ενώ από το 2000 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Από το 2007 είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας χρηματοπιστωτικών συμβούλων INTERACTION FINANCE. Επιμελήθηκε και διαμεσολάβησε για τη χρηματοδότηση διαφόρων επιχειρήσεων με συνολικά κεφάλαια της τάξεως των είκοσι πέντε εκατομμυρίων -25.000.000- ευρώ ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία διαχειρίσεως και αναδιαρθρώσεως προβληματικών επιχειρήσεων, αποτιμήσεων και εξαγορών/συγχωνεύσεων. Εκπόνησε μεγάλο αριθμό μελετών επενδύσεων, επιχειρηματικών σχεδίων και σχεδίων αναδιαρθρώσεως & αναχρηματοδοτήσεως επιχειρήσεων. Είναι πιστοποιημένος εισηγητής σεμιναρίων από τον Ο.Α.Ε.Δ. (χρηματοπιστωτικά θέματα και διαχείριση κρίσεως) ενώ, επίσης, έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων χρηματοπιστωτικής διαχειρίσεως, φορολογικού σχεδιασμού, συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, διαχειρίσεως ακινήτων, ανωνύμων εταιρειών κλπ. Είναι απόφοιτος της Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού. Υπηρέτησε σε παραμεθόριες μονάδες καθώς και ως διευθυντής επιτελικού γραφείου σχηματισμού. Έχει λάβει μέρος σε ασκήσεις εφεδρείας και διοργανώσεις του ΝΑΤΟ ενώ επανεκπαιδεύθηκε στη Σχολή Πεζικού. Σήμερα είναι έφεδρος εν εφεδρεία Λοχαγός (ΠΖ). Υπήρξε μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 1982 έως και το 1995. Είναι ιδρυτικό μέλος των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ (www.dimokratikoi.gr) και έχει ενεργό πολιτική δράση με σκοπό την Ριζική Πολιτική Μεταρρύθμιση (νέο σύνταγμα και πολίτευμα πλήρους διαχωρισμού των εξουσιών) και την Φορολογική Σεισάχθεια.

- Διαφήμιση -