- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά
Με ιδιαίτερη συγκίνηση και την δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνια στη Γλυφάδα. Ο αγιασμός των υδάτων συγκέντρωσε πλήθος πιστών σ’ όλες τις εκκλησίες της πόλης.
faneia
Ιδιαίτερα στο Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό τω ν Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης επικράτησε το αδιαχώρητο. Τη θεία λειτουργία  πρωτοστατούντος του Μητροπολίτη Παύλου παρακολούθησαν ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, οι αστυνομικές και οι λιμενικές αρχές.
faneia1
Μετά τη λήξη της δοξολογίας, ιερείς, πολιτικοί κατευθύνθηκαν  συνοδευόμενοι από τη φιλαρμονική του δήμου στη ακτή (πίσω από το ανοιχτό κολυμβητήριο του ΑΝΟΓ)  για τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων και τη ρήψη του ιερού σταυρού.
faneia8
Φέτος,  έχοντας σύμμαχο και τον καιρό- η θερμοκρασία ήταν κοντά στους 20 βαθμούς Κελσίου- συμμετείχαν αρκετοί κολυμβητές (πάνω από 20) στην ιεροτελεστία.
faneia10
Στη συνέχεια, οι φίλοι του υγρού στίβου κατευθύνθηκαν στα γραφεία ου ΑΝΟΓ  όπου βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι αθλητές του συλλόγου και κόπηκε η παραδοσιακή βασιλόπιτα.
faneia2
ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΕ ΒΟΥΛΑ ΒΑΡΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Οι κάτοικοι της Βουλιαγμένης υποδέχτηκαν τα Θεοφάνεια στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚΒ και στην πισίνα του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, παρουσία του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και του Παντελή Κασιδόκωστα, αδελφού του Γρηγόρη.
Στον Ν.Ο.Κ.Β ακολούθησε κοπή της πίτας και οι δημότες αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος.

 

 

 

 

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΚΙΖΑ

 

 

 

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στη Βάρκιζα. Το πρωί τελέστηκε θεία λειτουργία στην εκκλησία της περιοχής και στη συνέχεια παρουσία των τοπικών αρχών έγινε ο αγιασμός των υδάτων στην παραλία της Βάρκιζας, ενώ ο δήμαρχος της περιοχής έδωσε το παρών στη Βούλα, στον Ν.Ο.Β και στον Ν.Ο.Κ.Β.

 

 

 

ΠΗΓΗ: www.glyfada24.gr και www.notosnet.gr

- Διαφήμιση -