- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Μια νέα πρωτοβουλία κοινωνικής ευαισθησίας από την Ακαδημία ποδοσφαίρου ‘’Αίολος Γλυφάδας’’ που προχωράει σε συγκέντρωση  φαρμάκων  για τις ανάγκες του Κοινωνικού Φαρμακείου Γλυφάδας.

Πρόκειται για την τρίτη δράση της Ακαδημίας ς στο πλαίσιο της κοινωνικής της δράσης. Στην αρχή ήταν η συλλογή φαρμάκων για το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Ακολούθησε η οικονομική ενίσχυση των αστέγων μέσω του φιλικού αγώνα της ανδρικής μας ομάδας με την Εθνική Αστέγων. Οι δυο αυτές πρώτες δράσεις μας γέμισαν με περηφάνια για όλα τα μέλη της οικογένειας του Αίολου Γλυφάδας καθώς στέφθηκαν με τεράστια, πέρα από κάθε μας προσδοκία, επιτυχία. Σειρά τώρα στις δράσεις της Ακαδημίας μας παίρνει το Κοινωνικό Φαρμακείο Γλυφάδας.

Μη μπορώντας να μείνουμε αμέτοχοι στα μικρά και μεγάλα δράματα που εκτυλίσσονται γύρω μας ως απόρροια της οικονομικής κρίσης που χτυπάει αμείλικτα τη χώρα μας εδώ και τόσο καιρό, σκεφτήκαμε να δράσουμε εδώ, στη γειτονιά μας, επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Ακαδημία .

Προσθέτει χαρακτηριστικά «κάνοντας λοιπόν πράξη το αγαπημένο μας σύνθημα που λέει πως ο Αίολος Γλυφάδας είναι μια ομάδα, μια οικογένεια, ενώνουμε και πάλι τις δυνάμεις μας και συλλέγουμε φαρμακευτικό υλικό με στόχο την άμεση στήριξη της Κοινωνικής αυτής Δομής του Δήμου Γλυφάδας».

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Γλυφάδας στοχεύει στη βελτίωση της πρόσβασης σε Υπηρεσίες Υγείας και Περίθαλψης παρέχοντας δωρεάν σε κατοίκους του Δήμου Γλυφάδας πού πλήττονται από την οικονομική κρίση και είναι ανασφάλιστοι δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα. Παράλληλα με τη βοήθεια Κοινωνικού Λειτουργού παρέχει φυχοκοινωνική ενδυνάμωση και υποστήριξη των ωφελουμένων. Αυτή τη στιγμή έχει γύρω στις 470 εγγραφές ωφελουμένων, είτε οικογενειών είτε μοναχικών ατόμων οι οποίοι είτε στερούνται οποιασδήποτε κάλυψης και ασφάλισης, είτε είναι μεν ασφαλισμένοι αλλά λόγω κάποιου χρόνιου νοσήματος αδυνατούν να καλύψουν τη συμμετοχή τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2013 στην οδό Μυστρά 1, στην Άνω Γλυφάδα, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00’ με 17:00’. Το τηλέφωνο επικοινωνίας με το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι το 210.96 02 054.

Θα σας ήμασταν ευγνώμονες, επισημαίνει η ανακοίνωση της Ακαδημίας,  εάν συνεισφέρατε στη διάδοση της δράσης μας με στόχο την όσο μεγαλύτερη γίνεται συγκέντρωση φαρμάκων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Στέφανο Μαντζαρίδη, Υπεύθυνου Γραφείου Τύπου, στα τηλέφωνα: 6948.58 86 37, 210.96 50 963, 210.96 55 300 καθώς και στο e-mail: aiolosglyfadasfc@gmail.com καθώς και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: http://aiolosfc.com/

 

- Διαφήμιση -