- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Δύσκολα βρίσκει κανείς μαγαζιά με «ψυχή». Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς τα περισσότερα bar restaurant έχουν την τάση να αντιγράφουν το ένα το άλλο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται χώροι απρόσωποι, συνηθισμένοι και χωρίς προσωπικότητα. Ωστόσο αν υπάρχει ένα μαγαζί του είδους που ξεχωρίζει, είναι το «Pere Ubu».

pere

Το «Pere Ubu» βρίσκεται σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της Γλυφάδας και τα τελευταία χρόνια κλέβει πραγματικά τη παράσταση με τις ιδιαίτερες γαστρονομικές του δημιουργίες, αλλά και τα θρυλικά του cocktails.

Το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει με το εν λόγο μαγαζί, είναι πως στην ουσία χωρίζεται στα δυο. Στο μεν «Pere» οι θερμίδες και η χοληστερίνη περνάνε σε δεύτερη μοίρα, με τους «καλοφαγάδες» να βρίσκουν ένα μοναδικό παράδεισο με soul food, και τo δε «Ubu» που έχει τελείως healthy προσανατολισμό, ότι πρέπει δηλαδή για αυτούς που προσέχουν παραπάνω.

pere_ubu_slider_gold

Η ατμόσφαιρα του μαγαζιού «μυρίζει» μεσογειακή αύρα που ταυτόχρονα έχει τη δυνατότητα να μας ταξιδεύσει νοερά σε ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα σημεία του κόσμου.

Με γεύσεις από τη Βραζιλία, το Περού, τη νοτιανατολική Ασία και όχι μόνο, το φαγητό του καταστήματος θα προκαλέσει «δονήσεις» στις γαστρονομικές σας εμπειρίες. Από τη διεθνή και χορταστική κουζίνα του «Pere Ubu», αξίζει να δοκιμάσετε μοσχαρίσια κεφτεδάκια ψημένα στον φούρνο, σεβίτσε με σολομό και γαρίδες, fondido με λουκάνικο, πατάτες, μανιτάρια και λιωμένο τυρί, αργοψημένο κοτόπουλο, χταπόδι ψητό με τζίντζερ, πάπια μαριναρισμένη με γλάσο σόγιας καθώς και το εξαιρετικό κατσικάκι masala, με πικάντικο ρύζι και τσάτνι από φρέσκα φρούτα.

88e153416d702acefd598dc144612d91

Το «Pere Ubu» μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ο «απόλυτος ναός του κοκτέιλ. Οι καλύτεροι bartenders της Αθήνας ξεδιπλώνουν την τέχνη τους και σας χαρίζουν από τα γνωστά κλασικά κοκτέιλ μέχρι και ότι πιο περίεργο θα μπορούσαμε να συναντήσουμε σε κάποιο μπαρ στην άκρη του κόσμου.

12508899_10207666949812436_6452282693673129717_n

Επιπλέον η κάβα διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από εκλεκτά κρασιά, μπύρες και αφρώδεις οίνους.

Το «Pere Ubu» θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά από τις 09:00 στην Κύπρου 74, Γλυφάδα.

Σπύρος Μάρης 

- Διαφήμιση -