- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 9 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 9 Λεπτά

Σε αυτά τα εστιατόρια, θα μπορούσε να κάνει κάποιος πρόταση γάμου… κατά λάθος, παρασυρμένος από τη ρομαντική τους ατμόσφαιρα.

theleela.com

Κάποια εστιατόρια στον κόσμο ξέρουν πώς να κάνουν τους ήδη ερωτευμένους να ερωτευτούν ακόμη περισσότερο, τόσο μέσα από τις γεύσεις τους, όσο και από την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που δημιουργούν. Πιάστε από το χέρι τον/την αγαπημένο/η σας και πάμε να τα γυρίσουμε.

Sheesh Mahal, Udaipur, Ινδία

Με υπέροχη ινδική κουζίνα και θέα βγαλμένη σαν από ταινία, το Sheesh Mahal των Leela Palace στο Udaipur της Ινδίας είναι ένα σίγουρο σημείο για ρομαντικές βραδιές. Οι περισσότεροι προτιμούν την ταράτσα του κατά τη δύση του ηλίου, έτσι ώστε τρώγοντας, να θαυμάσουν –εκτός από τα μάτια του/της αγαπημένου/ης τους- το φωτισμένο παλάτι, το πλωτό παλάτι της λίμνης και τους λόφους Aravalli.

ALAIN DUCASSE FB PAGE

Le Jules Verne, Παρίσι

Ένα από τα εστιατόρια του Alain Ducasse, το Le Jules Verne έχει μεγάλο πλεονέκτημα στο ρομαντικό πεδίο, χάρη στην τοποθεσία του. Εκτός του ότι βρίσκεται στο Παρίσι, μια από τις πιο ερωτικές πόλεις, βρίσκεται στο 2ο όροφο του Πύργου του Άιφελ. Σερβίρει σύγχρονη γαλλική κουζίνα και η θέα του είναι μια από τις ωραιότερες σε ολόκληρη την πόλη.

NAUTIKARESTAURANT.COM/BORKUDIN

Nautika restaurant, Ντουμπρόβνικ

Στο Ντουμπρόβνικ, το εστιατόριο Nautika βρίσκεται στην είσοδο της παλιάς πόλης κι έχει μια υπέροχη θέα στη θάλασσα και μια πολύ αρχοντική ατμόσφαιρα. Οι εξωτερικές ταράτσες του είναι πολύ δημοφιλείς στον κόσμο, ιδιαίτερα τα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα, ενώ οι σπεσιαλιτέ του περιλαμβάνουν ντόπια ψάρια και θαλασσινά.

TIDES RESTAURANT FB PAGE

The Tides Restaurant, Holetown, Barbados

Αν και από μόνα τους τα νησιά Barbados αποτελούν εξωτικό και ερωτικό προορισμό, το The Tides Restaurant στο Holetown, τονίζει ακόμη περισσότερο το ρομαντικό στοιχείο, διατηρώντας μια ανεπίσημη και χαλαρή αίσθηση και κερδίζοντας ταυτόχρονα τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου στη χώρα. Ανοιχτό, με θέα στον ωκεανό, δέντρα να σκαρφαλώνουν στην κορυφή του και τοποθεσία πολύ ιδιαίτερη, το The Tides ξέρει πώς να ικανοποιήσει τους ερωτευμένους και γευστικά, με τις αφροδισιακές σπεσιαλιτέ του με θαλασσινά, που φέρουν κάτι και από Ασία μεριά.

MAGAZINE.FOURSEASONS.COM

Εθνική Όπερα Ουγγαρίας, Βουδαπέστη

Για λίγους και εκλεκτούς, η Εθνική Όπερα της Ουγγαρίας λειτουργεί και σαν εστιατόριο, δίνοντας την ευκαιρία σε κάποιους να απολαύσουν τη μαγεία ενός τέτοιου χώρου, κατά τη διάρκεια του φαγητού τους. Αυτό αποτελεί μέρος μιας αποκλειστικής συνεργασίας με το Ξενοδοχείο Four Seasons της Βουδαπέστης, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ένα τραπέζι εκεί και να έχουν μάλιστα συνοδεία ζωντανής ορχήστρας. Οι τιμές, βέβαια, δεν είναι και τόσο… ρομαντικές, αφού ξεκινούν από 60 χιλιάδες λίρες, αλλά η ατμόσφαιρα σίγουρα είναι.

ROMECAVALIERI.COM

La Pergola, Ρώμη

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ρώμης, αν όχι της Ιταλίας ολόκληρης, το βραβευμένο με αστέρια Michelin, La Pergola, του Ξενοδοχείου Rome Cavalieri, σερβίρει μεσογειακή κουζίνα, 29 διαφορετικά είδη νερού και διαθέτει κελάρι με πάνω από 60 χιλιάδες μπουκάλια κρασί. Με καλό φαγητό, ποιοτικό και άφθονο κρασί, πίνακες, ταπετσαρίες, πορσελάνες και θέα στην Αιώνια Πόλη, όλα φαντάζουν ερωτεύσιμα.

WWW.WIKIPEDIA.ORG

Ithaa Undersea Restaurant, Μαλδίβες

Όσοι δεν ψάχνουν απλώς μια όμορφη θέα στη θάλασσα, αλλά… την ίδια τη θάλασσα, μπορούν να ζήσουν το απόλυτο ρομάντζο στο πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο του κόσμου, το Ithaa, στις Μαλδίβες. Το εσωτερικό του μπορεί να είναι υπερβολικά απλό, αλλά αυτό είναι κατανοητό, αφού δεν χρειάζεται πολλά όταν έχεις θέα το βυθό της θάλασσας. Το εστιατόριο βρίσκεται στα 5 μέτρα, βυθισμένο στον Ινδικό Ωκεανό, δίπλα από έναν κοραλλιογενή ύφαλο και αποτελεί κορυφαίο προορισμό για ζευγάρια, ειδικά γι’ αυτά που βρίσκονται σε ταξίδι του μέλιτος. Η εκτιμώμενη διάρκεια ζωής του εστιατορίου, λόγω των συνθηκών, είναι 20 χρόνια, γι’ αυτό σπεύσατε.

SOLOPERDUE.COM

Solo per Due, Βακόνε, Ιταλία

Το πιο μικρό εστιατόριο του κόσμου, το Solo per Due (μόνο για 2) στο Βακόνε της Ιταλίας, διαθέτει μόνο ένα τραπέζι με 2 καρέκλες κι εξυπηρετεί μόνο 2 ανθρώπους τη φορά. Όπως είναι φανερό, αυτό έχει στόχο να ικανοποιήσει τα ερωτευμένα ζευγάρια –κι όχι 2 φίλους ή συνεργάτες- γι’ αυτό και το σέρβις του είναι διακριτικό, παρεμβαίνοντας μόνο όταν χτυπήσουν οι πελάτες το κουδούνι. Κι όσοι θέλουν να εντυπωσιάσουν το ταίρι τους ακόμη περισσότερο, έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν πυροτεχνήματα, για να πλαισιώσουν το γεύμα τους και να το κάνουν πιο φαντασμαγορικό.

THECLIFFATCAP.COM

Cliff at Cap, Αγία Λουκία, Ανατολική Καραϊβική

Φανταστείτε να βρίσκεστε ένα ρομαντικό ταξίδι στην Καραϊβική, με τον άντρα/γυναίκα των ονείρων σας και να δειπνείτε με πανοραμική θέα στη θάλασσα, στο πριβέ Rock Maison του εστιατορίου, σε ένα ξύλινο deck, πάνω σε βράχο. Μπορεί να φαντάζει σαν όνειρο, αλλά αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές κάποιοι το ζουν στην πραγματικότητα. Για έξτρα ρομαντισμό και ενθουσιασμό, μπορούν, μάλιστα, να σας στείλουν από το εστιατόριο κι ένα μπουκάλι σαμπάνια με σκοινί zip-line, όσο εσείς θα ζείτε τον έρωτά σας με ένα υπέροχο γεύμα. http://thecliffatcap.com/

 

- Διαφήμιση -