Μια πρωτοβουλία και επίκεντρο το παιδί και τον μαθητή οργανώνει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και το Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 στις 19.00μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΦΛΟΙΣΒΟΣ» οργανώνονται  εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας  Ημέρας Παιδικού Βιβλίου με τίτλο:

«Παλαιό Φάληρο – Ένας βιβλιότοπος για παιδιά»

Οι εκδηλώσεις γίνονται σε συνεργασία με τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου κάθε χρόνο.  Αυτή τη χρονιά  είναι:

«Με σύμμαχο σου μια εικόνα, ένα σύνθημα, ένα βιβλίο, διώξε τη βία απ’ το σχολείο»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

  • Έκθεση εικονογράφησης μελών Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβος, από 24 Μαρτίου έως 1 Απριλίου.

Εικονογράφοι εκθέτουν έργα τους κατά της βίας και υπέρ της ανεκτικότητας, της αλληλοκατανόησης  και της αποδοχής του διαφορετικού.

Παράλληλα στην έκθεση θα εκτεθούν και συνθήματα ενάντια στη βία που έχουν γράψει συγγραφείς μέλη του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

  • Επίσκεψη των σχολείων στην έκθεση από την Δευτέρα 28 Μαρτίου έως την Παρασκευή 1 Απριλίου. Συγγραφείς και εικονογράφοι θα ξεναγήσουν τα παιδιά στην έκθεση, θα αφηγηθούν ιστορίες, θα  παίξουν και θα δημιουργήσουν μαζί.
  • Μικρή βιβλιοθήκη ενάντια στη βία:

Τα σχολεία θα έχουν τη δυνατότητα να δανειστούν μία βαλίτσα με βιβλία τα οποία επέλεξε ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Θα  μπορούν να τα επεξεργαστούν στην τάξη και με αφορμή αυτά να παράγουν εκπαιδευτικό υλικό -αφίσα, puzzle, ντόμινο, κολλάζ, ζωγραφιές ή ότι άλλο επιθυμούν τα παιδιά- και να το προσθέσουν στην βαλίτσα, η οποία θα συνεχίσει το ταξίδι της. Στο τέλος όλο το υλικό  των παιδιών θα παρουσιαστεί  στην έκθεση.

Η ημέρα και η ώρα που θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη  από τα σχολεία θα καθοριστεί έπειτα από συνεννόηση με τον διευθυντή ή την προϊσταμένη του σχολείου που θα δηλώσει ενδιαφέρον.

  • Εγκαίνια έκθεσης

Η επίσημη έναρξη της έκθεσης και των δράσεων της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβος.

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Γνωστοί Έλληνες συγγραφείς της παιδικής λογοτεχνίας, αφηγούνται τις ιστορίες και τα παραμύθια τους (για παιδιά από 5 ετών), στην Δημοτική Βιβλιοθήκη, (Τρίτωνος 118 Παλαιό Φάληρο, τηλ:210 9812390)
Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 ώρα 18:00-20:00
Αγγελική Μαστρομιχαλάκη, Φιλομήλα Βακάλη

Τρίτη 3 Απριλίου 2012 ώρα 18:00-20:00
Ηρώ Παπαμόσχου, Παντελής Ζούρας, Ι. Μπουλντούμη

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 ώρα 18:00-20:00
Μερκούριος Αυτζής, Φ. Σκορδά, Π. Μωραϊτου

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 ώρα 17:00-19:00
Λ. Πέτροβιτς, Α. Μπίνιου.

Πολυχώρος Δημαρχείου, Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος Παλαιό Φάληρο, τηλ: 210 9887205

Πέμπτη & Παρασκευή 5 & 6 Απριλίου 2010
Έκθεση αφίσας για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου με αφίσες της IBBY (International Board on Books for Young People) και όμοιες φιλοτεχνημένες από τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 ώρα 18:00
Θεατρική παράσταση «ο Τριγωνοψαρούλης επιστρέφει» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, με το θίασο του Θεάτρου Βεάκη.

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 ώρα 18:00
-Λήξη εορταστικών εκδηλώσεων
-Χαιρετισμός Δημάρχου Π. Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη
-Χαιρετισμός του Προέδρου του Ελληνικού Τμήματος IBBY- Κύκλος Ελληνικού Παιδικού βιβλίου Β. Ηλιοπούλου
-Δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιού «Τα Γενέθλια του Βασιλιά» από τις εμψυχώτριες Κ. Τουντουλίδου, Α. Βαλλιανάτου

Παιδικοί σταθμοί Δήμου Π. Φαλήρου, Ιωάννου Φίξ 10, Π. Φάληρο τηλ : 210 9814646

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμτη & Παρασκευή 2-6 Απριλίου 2012
Κατά τις ώρες λειτουργίας των σταθμών, οι διάσημοι Έλληνες ηθοποιοί, Μ. Ασλάνογλου, Μ Μουμούρης, Γ. Ματαράγκας, Γ. Στάνκογλου, Τ. Χάνος, Χ. Χατζηπαναγιώτης και οι δημοσιογράφοι
Τ. Γιαννούτσος, Θ. Βαμβακάρης διαβάζουν παραμύθια του Κρίστιαν Άντερσεν στους μικρούς μαθητές.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, εκφράζει δημοσίως τις ευχαριστίες του στο προσωπικό των Παιδικών Σταθμών & της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για την συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις καθώς και στους χορηγούς του προγράμματος
(Εκδόσεις Ψυχογιός, Εκδόσεις Πατάκη, ΑΥΡΑ Bloom φυσικό μεταλλικό νερό, Amita FUN, ΑΚΡΙΤΑΣ ΠΑΙΔΙΚΑ) οι οποίοι στήριξαν την από την πρώτη στιγμή την όλη προσπάθεια.