Αφιερωμένο στους αθλητές και τις αθλήτριες επιτραπέζιας αντισφαίρισης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ήταν το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη (8-9 Μαρτίου).Στην ομοσπονδιακή αίθουσα STIGA  του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων της περιόδου 2015-2016 το οποίο πραγματοποιήται κάθε δύο χρόνια και όπως κάθε φορά αποτέλεσε διαφορετική νότα στην αγωνιστική δράση .Το βασικό βέβαια , είναι ότι κατέστη δυνατή η διεξαγωγή του ώστε να μην χάσουν οι μαθητές το δικαίωμα διεκδίκησης των μπόνους για τις πανελλήνιες εξετάσεις .Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) συνέβαλε καθοριστικά σε αυτό και διοργάνωσε τους αγώνες από κοινού με την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων (Ο.Ε.Σ.Α.) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκαπαίδευσης Πειραιά  .

Η αθλήτρια του Δήμου Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης  ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΙΣΑΜΠΑΛΟΓΛΟΥ μαθήτρια  του 2ο ΓΕΛ ΒΟΥΛΑΣ και αθλήτρια του Α.Ο. ΑΡΗΣ 2006 πήρε την πρώτη θέση στο ατομικό .Η μαθήτρια του Δήμου μας  κατέλαβε το κύπελο  στην φάση των 64 περνόντας  bye λόγο της υψηλής θέσης στους πίνακες αξιολόγησης , στην φάση των 32 με νίκη 3-0 την Περδικούρη από το 2ο ΓΕΛ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ,στην φάση των 16  πάλι με 3-0  την Ζαχαρίου Δέσποινα από το  6ο ΓΕΛ Ζωγράφου και αθλήτρια του Α.Ο.Καρέας , στην φάση των 8 με τό ίδιο σκορ 3-0 την Κόζαρη από το 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρουπόλεως  ,στον ημιτελικό με 3-2 την Οικονόμου Ευαγγελία  από το 8ο ΓΕΛ Πειραιά και αθλήτρια  Α.Σ.Ε.Α. «ΣΑΡΙΣΕΣ» ΦΛΩΡΙΝΑΣ  και

στον συναρπαστικό τελικό η Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου που έδωσε με την   Αλεξάνδρα Τουντακόβα, που αγωνίζονται στον Άρη 2006 και το Π.Κ.Δ. Ταύρου αντίστοιχα.

antisf2

Η  Ισαμπάλογλου Ιφιγένεια από το 2ο Γ.Ε.Λ. Βούλας επικράτησε με 3-1 σετ και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια (9-11, 11-9, 11-9, 11-8). Η Τουντακώβα είναι μαθήτρια του 1ου ΓΕ.Λ. Καλλιθέας. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ελισάβετ Τέρπου από το ΓΕ.Λ. Διονύσου. Στο παιχνίδι για τις θέσεις 3-4 νίκησε την Ευαγγελία Οικονόμου (8ο ΓΕ.Λ. Πειραιά) με 3-0 σετ. Στο ατομικό μαθητών  ο Νίκος Αντωνιάδης από το 2ο ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου ,στα ομαδικά μαθητριών το 2ο ΓΕΛ Σαλαμίνας και στους μαθητές το ιδιωτικό ΓΕΛ Παπαχαραλάμπειο .Οι νικητές θα πάνε στους αγώνες , που θα γίνουν στις αρχές Απριλίου στο Ισραήλ από την Διεθνή Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού (I.S.F)

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες είχαν οι μαθητές και μαθήτριες, που φοιτούν σε δημόσιο ή ιδιωτικό Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.), Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.), ή σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα αρμοδιότητας του ΥΠ.Π.Ε.Θ., του οποίου ο τίτλος απόλυσης είναι ισότιμος με τον τίτλο του Γενικού Λυκείου. Στο ομαδικό μετείχαν 15 σχολεία στους μαθητές και 9 στις μαθήτριες. Στο απλό αγωνίστηκαν 280 αγόρια και 62 κορίτσια. Οι συμμετοχές προέρχονταν φυσικά από σχολεία όλης της Ελλάδας.

Τις απονομές στο ομαδικό έκανε ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Λιβέρης Ανδρίτσος εκπροσωπώντας το Γραφείο Φυσικής Αγωγής από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά. Στο απλό μαθητών απένειμε τα έπαθλα ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης και στο απλό μαθητριών ο Α’ αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Κωνσταντίνος Μάκρας.