- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Της Dr. Ματίνας Χρονοπούλου

Το ενδιαφέρον του κοινού και της επιστημονικής κοινότητας για την παραδοσιακή ιατρική των βοτάνων έχει αναζωπυρωθεί στον δυτικό κόσμο και η έρευνα σε αυτόν τον τομέα έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια.

Όλο και περισσότερες γυναίκες αναζητούν εναλλακτικές και συγχρόνως ασφαλείς επιλογές της φύσης για την αντιμετώπιση προβλημάτων της υγείας τους. Τα βότανα ως θεραπευτικά μέσα έχουν χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια. Πολλά από αυτά τα φυτικά συστατικά, είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμούς, έχει βρεθεί ότι έχουν διεγερτικές, ηρεμιστικές και φαρμακευτικές επιδράσεις στους ανθρώπους.

Εμείς οι γυναίκες έχουμε πολλούς λόγους για να είμαστε χαρούμενες για το φύλο μας! Τα σώματά μας είναι ευλογημένα. Έχουμε τη μοναδική ικανότητα να φέρνουμε στον κόσμο τις νέες γενιές και να θρέφουμε τα παιδιά μας με το δικό μας γάλα. Οι βιορρυθμοί μας και η ορμονική μας λειτουργία είναι σε αρμονία με τις φάσεις του φεγγαριού, με τη γη και με τις εποχές του χρόνου. Είμαστε διαισθητικές, ευαίσθητες σε ενέργειες που δεν είναι ορατές, στη ροή της ζωής και γεμάτες με αγάπη για την ίδια την ζωή. Οι ορμονικές αλλαγές καθώς ωριμάζουμε ηλικιακά, μας δίνουν τη δυνατότητα να γινόμαστε σοφότερες και μερικοί λένε ομορφότερες.

Κάθε στάδιο στη ζωή μας έχει διαφορετικές απαιτήσεις, διαφορετικά καθήκοντα και διαφορετικές ανάγκες. Από την εφηβεία μέχρι την εμμηνόπαυση υφιστάμεθα ορμονικές διακυμάνσεις, την ωορρηξία και την μηνιαία έμμηνο ρύση που την ακολουθεί, την κύηση και τη γαλουχία. Μπορεί να υποφέρουμε από συμπτώματα προ-εμμηνορροϊκού συνδρόμου ή από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης (με υπερεντάσεις, εξάψεις, ευερεθιστότητα, εναλλαγές της διάθεσης με περιόδους θλίψης, φουσκώματα-μετεωρισμούς, αέρια, ευαισθησία στο στήθος, αίσθημα δυσφορίας από τη μήτρα, κεφαλαλγίες, ναυτίες, αϋπνίες και γενική κακουχία. Μερικές από εμάς ταλαιπωρούνται με ινομυώματα στη μήτρα, με κύστες στον μαστό και στις ωοθήκες, επαναλαμβανόμενες μυκητιάσεις κολπικές, δυσπλασία του τραχήλου της μήτρας, κολπική ξηρότητα και ακράτεια των ούρων.

Γνωρίζουμε ότι κατά κανόνα η γέννησή μας συνοδεύεται από καλή υγεία, υγιή καρδιά, γερά οστά, δύναμη και ζωτικότητα. Αυτό που χρειαζόμαστε στην πορεία της ζωής είναι μία σειρά από μερικούς δοκιμασμένους, ασφαλείς και απλούς τρόπους θρέψης του οργανισμού μας, που θα μας διευκολύνουν στο να αντιμετωπίσουμε τη τα καθημερινά μας προβλήματα και θα μας θωρακίσουν απέναντι σε σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή ασθένειες.

΄Υστερα απο πολλά χρόνια εμπειρίας στη μελέτη και την πρακτική της Φυσικοπαθητικής Ιατρικής, την Ομοιοπαθητική, τον Βελονισμό, τη βοτανοθεραπεία και ως γυναίκα, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας γνώσεις, από τα βότανα και τις θεραπείες που έχω ανακαλύψει, που είναι ανεκτίμητης αξίας στο προσωπικό μου ταξίδι προς την υγεία και την ευεξία.

Η Dr. Ματίνα Χρονοπούλου -Δρ. Φυσικοπαθητικών Επιστημών, Διδάκτωρ Φυσικοπαθητικης Ιατρικής και επικεφαλής του Τμήματος Φυσικοπαθητικής & Συμπληρωματικής Ιατρικής, Warnborough College (UK, ΙΕ)– έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων και συνεδρίων και έχει παρουσιάσει και δημοσιεύσει εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια για τα θαυματουργα αποτελεσματα της Διατροφικής Θεραπείας, Φυσικής Πρόληψης και Θεραπείας με φυσικές μεθόδους. Παράλληλα, αρθρογραφεί σε ποικίλης ύλης περιοδικά, συμμετέχει ως προσκεκλημένη σε ενημερωτικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, δίδοντας συμβουλές και έχει κληθεί ως ομιλήτρια σε αρκετές ενημερωτικές εκδηλώσεις τόσο για το κοινό όσο και για επιστήμονες υγείας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝIA

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ματίνα Χρονοπούλου, B.Sc., N.D., Ph.D.

Ξενίας 18 – Αθήνα – Περιοχή: Πλατεία Μαβίλη

Τηλ. 210640041 – Κινητό τηλ. 6932191724

Email: matinachr@gmail.com

http://www.naturopathy.gr/

https://naturopathyingreece.wordpress.com/

https://www.facebook.com/NaturopathyinGreece

Facebook: Ιπποκράτειος Ιατρική – Εξειδικευμένες σπουδές

Μέλος του ANME -European Association of Natural Medicine

Μελος του The International & American Association of Nutrition

 

 

- Διαφήμιση -