- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Η τρομοκρατική  επίθεση στις Βρυξέλλες θα επηρεάσει τη συμφωνία με την Τουρκία για τους πρόσφυγες, τονίζει ο Κώστας Χρυσόγονος που εξέφρασε την εκτίμησή του ότι το μακελειό θα αποτελέσει δικαιολογία για χώρες της κεντρικής Ευρώπης να μην εφαρμόσουν την πρόσφατη συμφωνία, μεταξύ ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην πρωθυπουργό της Πολωνίας. «Ήδη η πρωθυπουργός της Πολωνίας δήλωσε ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει, δεν πρόκειται να τιμήσει την υπογραφή της ουσιαστικά, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα περισσότερο την επίθεση» είπε ο κ. Χρυσόγονος και εκτίμησε ότι σε αντίθεση με το προσφυγικό – μεταναστευτικό η χθεσινή τρομοκρατική ενέργεια δεν θα επηρεάσει αρνητικά τη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.

Ο κ. Χρυσόγονος σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, ότι η Ευρώπη χρειάζεται και μια «ένωση ασφάλειας», υπογράμμισε ότι «αν ο κ. Γιούνκερ εννοεί ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ χωρών –μελών για την πάταξη της τρομοκρατίας, αυτό είναι θετικό. Εάν όμως εννοεί περιορισμούς ατομικών δικαιωμάτων νομίζω ότι όχι μόνο δεν θα ωφελήσει, αλλά αντιθέτως θα είναι αντιπαραγωγικό, διότι το ζήτημα είναι να μη μας αναγκάσουν οι τρομοκράτες να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας γιατί θα έχουν πετύχει τους στόχους τους».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, οποιοσδήποτε «παρανοϊκός» μπορεί να παρεισφρήσει σε κάποια μεγάλη συγκέντρωση πλήθους και επισήμανε ότι το φαινόμενο της τρομοκρατίας μπορεί να αντιμετωπιστεί «στην εστία της φωτιάς», που -όπως τόνισε- είναι η Μέση Ανατολή.

ΠΗΓΗ: www.iapopsi.gr

 

 

- Διαφήμιση -