- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά πραγματοποίησαν ο 5ος και ο 6ος Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο της διδακτικής ενότητας: «Αρχαία Ελλάδα και Πολιτισμός-Ένα ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα στο μουσείο της πόλης μου».

 

Τα παιδιά, με την παρουσία παιδαγωγών, ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μοναδικά εκθέματα που φιλοξενεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά.

nipia1

 

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις και από τους υπόλοιπους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά.

 

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών, κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, δήλωσε:

«Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της χώρας μας, φιλοξενεί την ιστορία της πόλης μας και διαθέτει σημαντικά εκθέματα. Οι εξωσχολικές δραστηριότητες των Βρεφονηπιακών Σταθμών, έχουν ως στόχο να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την Αρχαία Ελλάδα και τους ιστορικούς Αρχαιολογικούς Χώρους  του Πειραιά. Θέλουμε να ενισχύσουμε την αντίληψη τους για τον πολιτισμό μας αλλά και να συμβάλλουμε στην  κοινωνικοποίηση τους.

nipia2

Τα παιδιά του προνηπιακού τμήματος, παρακολούθησαν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που διοργανώθηκε από την προϊσταμένη και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σταθμού και ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του μουσείου και σε όλα τα εκθέματα.

Παράλληλα, πραγματοποίησαν δρώμενα όπως, αναπαράσταση της φιλονικίας Ποσειδώνα-Αθηνάς για την ονομασία της Αθήνας και  αναπαράσταση Παναθηναίων  με παράδοση του πέπλου στο άγαλμα της Αθηνάς του Πειραιώς».

 

- Διαφήμιση -