- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 11 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 11 Λεπτά

Υλοποιήθηκε και το Κοινωνικό Φαρμακείο στον Δ. Ελληνικού – Αργυρούπολης και έπονται τα Κοινωνικά Ιατρεία

Μετά την δημιουργία του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Δημοτικού Κοινωνικού Φροντιστηρίου, της Δημοτικής Κοινωνικής Ιματιοθήκης, ήρθε τώρα η σειρά μιας ιδιαίτερα δύσκολης κοινωνικής δομής: του Δημοτικού Κοινωνικού Φαρμακείου.

 

Την Κυριακή το πρωϊ (10/6), παρουσία πολλών επισήμων και, κυρίως, μεγάλου πλήθους δημοτών και κατοίκων, έγιναν σε πανηγυρικό και ενθουσιώδες κλίμα τα εγκαίνια και η έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Κοινωνικού Φαρμακείου, που στεγάζεται σε ιδιαίτερα διαμορφωμένο χώρο του 1ο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης.

 

Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου, κ. Διον. Χατζηδάκης, ο Δήμαρχος Αλίμου, κ. Ανδρ. Κονδύλης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Αλίμου, κα Γιώτα Προυντζοπούλου, η αντιδήμαρχος Αλίμου κα.  Αναστασία Σιμητροπούλου, ο Πρόεδρος Φαρμακοποιών του Κόσμου, κ. Τσελεπίδης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Τσαρπαλής, όλοι οι Αντιδήμαρχοι Ελληνικού – Αργυρούπολης, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και οργανώσεων της πόλης.

iatri

 

Ο αγιασμός των εγκαινίων τελέσθηκε από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ν. Σμύρνης, κ.κ. Συμεών, παρουσία πλήθους ιερέων της πόλης, ο οποίος στον χαιρετισμό του εξήρε την ιδιαίτερη και άοκνη  προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης   σε αυτή την εποχή της μεγάλης κρίσης να δημιουργεί αυτές τις σημαντικές κοινωνικές δομές, που είναι πραγματικά έργα αγάπης, όπως τα χαρακτήρισε, για όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν μεγάλη ανάγκη, ευχόμενος με την ευλογία και ενδυνάμωση του Θεού, τη συνέχεια αυτής της μεγάλης προσπάθειας αρωγής και βοήθειας στους έχοντες ανάγκη.

 

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης,κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους στα εγκαίνια της λειτουργίας του Δημοτικού Κοινωνικού Φαρμακείου.

 

Όπως,  υπογράμμισε, μεταξύ άλλων:

 

«Για τη δημιουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου  δεν μας επιχορήγησε κανείς,  ούτε μας στήριξε καμία ΜΚΟ. Αυτό το έργο, που δεν επιβάρυνε ούτε ένα ευρώ το ταμείο του Δήμου, είναι το δημιούργημα λίγων εκλεκτών ανθρώπων – εθελοντών και των στελεχών υπηρεσιών του δήμου μας, που κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και αφιέρωσαν πολύ χρόνο   για να το φέρουν σε πέρας υπό την αιγίδα και συντονισμό του Αντιδημάρχου μας κ. Κώστα Μηνόπουλου.

iatri4

 

»Τους συγχαίρω και τους ευχαριστώ  θερμά,  όπως και όλους τους συμπολίτες μας, τους τοπικούς φορείς και την Εκκλησία μας, που μας βοήθησαν σε αυτό το δύσκολο έργο».

»Συνεχίζουμε την πορεία μας, έτσι όπως τη χαράξαμε από την αρχή και τον ερχόμενο μήνα θα εγκαινιάσουμε τον σύγχρονο πολυχώρο του ΚΑΠΗ του Ελαιώνα και της Αγίας Παρασκευής, που θα διαθέτει  φυσικοθεραπευτήριο, ιατρείο, αίθουσα αναψυχής και συνέχεια θα δημιουργήσουμε και το Δημοτικό  Κοινωνικό Ιατρείο, όπως έκανε ο αγαπητός σε όλους μας Δήμαρχος Παλ. Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκη, το παράδειγμα του οποίου ακολουθώ, για να σηκώσουμε και τον δικό μας δήμο ψηλά» .

Και κατέληξε καταχειροκροτούμενος λέγοντας:

 

«Εύχομαι να τις κλείσουμε γρήγορα αυτές τις δομές .Γιατί  θέλουμε η Ελλάδα να σηκωθεί ξανά ψηλά. Γιατί θέλουμε να  μπορεί ο κόσμος και πάλι να έχει δουλειά και να νοιώθει ασφαλής τον τόπο του»

 

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον κ. Γιάννη Κωνσταντάτο και το έργο του μίλησε στο χαιρετισμό του ο  Δήμαρχος Παλ. Φαλήρου, κ. Διονύσης Χατζηδάκης.

 

«Είχα πει στον Δήμαρχό σας» είπε απευθυνόμενος στους δημότες Ελληνικού – Αργυρούπολης «πως για να είσαι Γιάννη ένας πετυχημένος σαν Δήμαρχος, πρέπει να είσαι κοντά στους ανθρώπους και βλέπω με χαρά και ικανοποίηση τον αγώνα που κάνει ο Δήμαρχός σας με μεγάλη ευαισθησία και αποτελεσματικότητα.

 

“Να έχετε δε υπόψη σας πως, ο Δήμαρχός σας είναι ο περισσότερο βαλλόμενος Δήμαρχος με το θέμα του προσφυγικού. Ο αγώνας που δίνει έχοντας από τη μια μεριά την ανθρωπιά και από την άλλη τα συμφέροντα του Δήμου του είναι πολύ μεγάλος. Όμως τα καταφέρνει με τον καλύτερο τρόπο. Ελπίζω τα διαβήματα που έχουμε κάνει στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό να τους δώσουν να καταλάβουν επιτέλους, πως τα προβλήματα πρέπει να λύνονται. Γιατί, αν παραμείνουν άλυτα, εκδικούνται ».

 

Κλείνοντας ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου τόνισε πως ο κόσμος στο τέλος αναγνωρίζει και μπορεί να ξεχωρίσει αυτούς που μιλούν πολύ κι αυτούς που μιλούν λίγο και κάνουν πολλά.

iatri3

 

Με την ευχή να μη χρειαστεί κανείς να χρησιμοποιήσει το Κοινωνικό Φαρμακείο ο δήμαρχος Αλίμου, κ. Ανδρέας Κονδύλης, ευχήθηκε με τη σειρά του σε όλους υγεία και να αποκτήσουν όλοι οι άνθρωποι και πάλι την οικονομική δυνατότητα να φροντίζουν την υγεία τους μόνοι τους.

 

Αναφερόμενος και εκείνος στο προσφυγικό ε είπε, πως πρέπει να γίνει δημόσια έκκληση προς όλους τους Δήμους να βοηθήσουν ανοίγοντας χώρους και αυτοί, ώστε να μοιραστούν οι πληθυσμοί των προσφύγων και μεταναστών, να ζήσουν κι αυτοί με αξιοπρέπεια αλλά να μην πιέζονται και οι τοπικοί πληθυσμοί. “Αυτό”, είπε, “υπαγορεύει η ισότιμη κατανομή. Πρώτα βέβαια η κυβέρνηση πρέπει να μεριμνήσει και ελπίζουμε μετά και τις επιστολές που έχουμε στείλει στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό να έχουμε μια καλή εξέλιξη».

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, κ. Κώστας Μηνόπουλος,  μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

 

“Θεωρώ ότι είναι μεγάλη ηθική ικανοποίηση που μια χούφτα ανθρώπων, εργαζόμενοι και εθελοντές, μπόρεσαν να υλοποιήσουν τη δέσμευση του Δημάρχου για το Κοινωνικό Φαρμακείο.

 

Ο Δήμος μας είναι από τους ελάχιστους που έστησε μια τέτοια κοινωνική δομή χωρίς να έχει καμία κρατική επιχορήγηση, χωρίς κανένα κοινωφελές πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

»Ευχαριστώ τους εργαζόμενους στο Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας του Δήμου Αργυρώ Χίνη, Δερμιτζάκη Γιασεμή και Κουρτέσα Τριάδα και τους εθελοντές που το ίδρυσαν, τις εθελόντριες φαρμακοποιούς Αγγελοπούλου Βασιλική ,Δ/ντρια της Πολυκλινικής και Εθελόντρια στους “Συμμάχους Υγείας”,  Φιορέντζη Μαίρη και Θανάση Ηλιάδη, συνταξιούχους Φαρμακοποιούς που θα το λειτουργήσουν αυτήν την ευαίσθητη δομή που απαιτεί μεγάλη προσοχή και επιστημονική κατάρτιση»

 

Επίσης,  ο κ. Μηνόπουλος ευχαρίστησε τους “Φαρμακοποιούς του Κόσμου”, το Ιατρείο της «Αποστολής» και τις φαρμακευτικές εταιρείες που θα συνδράμουν το Κοινωνικό Φαρμακείο Ελληνικού – Αργυρούπολης.

 

Στη συνέχεια ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Σμύρνης, κ.κ. Συμεών, μαζί με τον Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, παρουσία του Δημάρχου Παλ. Φαλήρου, κ. Διον. Χατζηδάκη, του Δημάρχου Αλίμου, κ. Ανδρ. Κονδύλη , του Προέδρου του Δ.Σ. Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Τσαρπαλήκαι του Αντιδημάρχου, κ. Μηνόπουλου, έκοψαν την κορδέλλα των εγκαινίων της λειτουργίας του Δημοτικού Κοινωνικού Φαρμακείου και επακολούθησε η προσφορά αναψυκτικών και γλυκών.

iatri5

iatri2

iatri7

- Διαφήμιση -