- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Ο καρκίνος παραμένει η πρώτη αιτία θανάτων παγκοσμίως. Και μαζί με τις θεραπείες που συνεχώς εξελίσσονται, οι επιστήμη μελετά και ανακαλύπτει περισσότερα στοιχεία για αυτό τον ‘εχθρό rdquo;. Ένα από τα βασικά όπλα που έχουμε στα χέρια μας και έχει να κάνει με την πρόληψη είναι οι σωστές διατροφικές επιλογές, με τα φρούτα να έχουν μια από τις ψηλότερες θέσεις στις αντικαρκινικές τροφές.

Ποια είναι τα φρούτα που κρατούν μακριά τον καρκίνο:

Μύρτιλλα και λεμόνια

Τα δύο αυτά φρούτα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των αντικαρκινικών τροφών. Ο λόγος; Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, κιτρικό οξύ, υψηλά επίπεδα ανθοκυανίνων,  αντιοξειδωτικά και άλλα ενεργά συστατικά με προστατευτική δράση για τον οργανισμό.

 

Μπανάνες και γκρέιπφρουτ

Μελέτες έχουν αποδείξει πως η τακτική κατανάλωση των δύο αυτών φρούτων μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου κατά περίπου 10%. Αυτό οφείλεται στη μεγάλη τους περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά το οξειδωτικό στρες στα κύτταρα και προλαμβάνει τις αλλαγές στο DNA που μπορεί να ανοίγουν το δρόμο για καρκινικές μεταλλάξεις. Επίσης, και οι μπανάνες και τα γκρέιπφρουτ είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που έχει αποδειχτεί πως δρουν προστατευτικά κατά του καρκίνου του εντέρου.

 

Μήλα, κόκκινο σταφύλι και φράουλες

 

Τα φρούτα αυτά είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, ουσίες που τους δίνουν το χρώμα τους αλλά έχουν και αναγνωρισμένες αντικαρκινικές ιδιότητες. Επιπλέον, το κόκκινο σταφύλι είναι πλούσιο σε ρεσβερατρόλη, επίσης δυνατό όπλο στην πρόληψη του καρκίνου, ενώ έχουν όλα τους πολύτιμες φυτικές ίνες.

- Διαφήμιση -