- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Το πρόγραμμα ξενάγησης της έκθεσης «Το Δάσος κάτω από τον Δρόμο» πραγματοποιείται με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και χειλεανάγνωση, το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 και ώρα 17:00 (Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387 175 64 Π. Φάληρο – είσοδος από οδό Πεντέλης 11). Η είσοδος είναι ελεύθερη και δεν χρειάζεται προηγούμενη κράτηση.

Layout 1

Στόχος των ξεναγήσεων είναι να φέρουν σε επαφή τους/τις επισκέπτες/τριες με τα μοναδικής αξίας ευρήματα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, τις νέες πληροφορίες που μας παρέχουν τα εκατοντάδες ευρήματα για τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Αιγαίο πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια και τις διαδικασίες που οδήγησαν στην καταστροφή των υποτροπικών δασών από τις βίαιες ηφαιστειακές εκρήξεις που έλαβαν χώρα στο Βόρειο Αιγαίο κατά την περίοδο του κατωτέρου Μειόκαινου και οδήγησαν στη δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους.

 

Και λεύκωμα

Εντωμεταξύ την Τετάρτη 13 Απριλίου στον ίδιο χώρο παρουσιάζεται το λεύκωμα «Νήσος Λέσβος Παγκόσμιο Γεωπάρκο Unesco» του Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Στις 7μμ, στο χώρο της έκθεσης θα μιλήσει ο Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ, Δημοσθένης Μουντράκης, ο συγγραφέας   Πάνος Θεοδωρίδης και ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου  Νίκος Ζούρος. Θα συντονίζει ο δημοσιογράφος- συγγραφέας Κώστας Σερέζης ενώ  θα προβληθεί  σχετικό ηχόραμα του Δημήτρη Ταλιάνη με την φωνή του ηθοποιού Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου.

 

 

- Διαφήμιση -