- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Ένα διαφορετικό μαγαζί ταράζει τα νερά της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Πρόκειται για το Vein Wine Bar & Bistro στην περιοχή της Γλυφάδας.

Η ιδέα της ιδιοκτήτριας και αρχιτεκτόνισσάς  Δέσποινα Χαραλάμπους για ένα wine bar με πλούσια industrial στοιχεία, στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία με τη βοήθεια του  διακοσμητή Νίκο Καραθανάση. Το αποτέλεσμα; Ένας επιβλητικός βιομηχανικός χώρος, διακοσμημένος με ακατέργαστα υλικά, βασισμένος στο ολόγυμνό μπετόν, στο ξύλο, στον ακατέργαστο γρανίτη, και στο μέταλλο.

win3

Ο χώρος αυτός σε συνδυασμό με τη Jazz μουσική δημιουργεί μια πρωτόγνωρη αίσθηση ποιότητας που αποθεώνεται με της πρώτες γουλιές ενός ποτηριού κρασιού από την πλούσια κάβα του Vein Wine Bar & Bistro.

Με κάβα που φιλοξενεί ετικέτες κρασιών για όλα τα γούστα, από ελληνικούς και διεθνής αμπελώνες, ερχόμαστε σε επαφή με την πραγματική έννοια του καλού κρασιού.

Όλα τα κρασιά σερβίρονται σε ποτήρι με το σύστημα coravin το οποίο αφαιρεί κρασί χωρίς να χρειάζεται να ανοιχτεί η φιάλη και έτσι να διατηρεί τα αρώματα και τις γεύσεις του χωρίς αλλοιώσεις.

win5

 

Στην κουζίνα ο σεφ Αναστάσιος Ζούπας και το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του ετοιμάζουν γεύσεις πέρα από κάθε φαντασία. Αξίζει να δοκιμάσετε Carpaccio μόσχου με flakes παρμεζάνας και αρωματική μους λεμονιού, Brie με σως απο καραμέλα βουτύρου , καρύδια pecans και λεπτές φέτες αχλαδιού, Κατσικίσιος κορμός σε τραγανή κρούστα δημητριακών πάνω σε στάχυ απο κανταίφι και γλυκό κουταλιού, Bruschetta με χωριάτικο ψωμί , κρέμα μελιτζάνας και καπνιστό τυρί Μετσοβόνε, Μπουρέκια με φύλλο κρούστας γεμιστά με ελαφριά μους γκοργκοντξόλας και chutney, Μοτσαρελλίνια σε ατομικά κουταλάκια με σούπα ντομάτας , πέστο άγριας ρόκας και πούδρα από προσούτο Danielle, και Μοσχαρίσιο Ribeye blank angus με μους τρούφας , φλύδες παρμεζάνας και τρυφερά φύλλα ρόκας.

win4

 

Στο Vein Wine Bar & Bistro διοργανώνονται συχνά βραδιές γευσιγνωσίας κρασιών και σεμινάρια που μας  δίνουν την δυνατότητα να γνωρίσουμε τους οινοπαραγωγούς  καθώς και μουσικά event  από τον χώρο της Jazz και της Ελληνικής έντεχνης σκηνής

To Vein Wine Bar & Bistro Μάρκου Μπότσαρη 3 στη Γλυφάδα.

Σπύρος Μάρης

 

 

- Διαφήμιση -