- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 7 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 7 Λεπτά

του ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΙΜΠΛΑΚΗ

Τη μεγάλη ευκαιρία να εδραιωθεί ως λιμάνι home port στην κρουαζιέρα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου έχει φέτος ο Πειραιάς. Η μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο, η Carnival, ξεκίνησε για πρώτη φορά κρουαζιέρες από το λιμάνι του Πειραιά με το «Carnival Vista» και αν το πείραμα στεφθεί με επιτυχία οι Αμερικανοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να επανέλθουν το 2017 και με δεύτερο πλοίο. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Leon Sutcliffe, επικεφαλής του τμήματος λιμένων της εταιρείας, κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά.

Η κίνηση αυτή έρχεται σαν συνέχεια των πληροφοριών που παρουσίασε η «Ν», σύμφωνα με τις οποίες η Cosco, ως νέος ιδιοκτήτης του ΟΛΠ,  ΟΛΠ-3,31% βρίσκεται σε συζητήσεις με την Carnival προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα, στο πλαίσιο και μιας γενικότερης συμφωνίας που έχει κάνει ο αμερικανικός όμιλος με την Κίνα για την ανάπτυξη του κλάδου στην ασιατική χώρα.

Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν ότι η Carnival έχει επιδείξει ενδιαφέρον ακόμα και για να διαχειριστεί τον νέο σταθμό κρουαζιέρας που θα κατασκευάσει ο ΟΛΠ, υπό το management της Cosco. Αναμένεται δε να συμμετέχει και στο μακροπρόθεσμο project που έχουν στα σχέδιά τους οι Κινέζοι για την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, σχεδιάζουν να φέρνουν αεροπορικός Κινέζους τουρίστες στην Ελλάδα προκειμένου να πραγματοποιήσουν ταξίδια κρουαζιέρας, προτού συνεχίσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ομίλου Carnival, Michel Nestour, στάθηκε στη συνεργασία που είχαν μαζί με τον ΟΛΠ τους τελευταίους οκτώ μήνες και ειδικά με τον γενικό διευθυντή Σταύρο Χατζάκο, προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός σκοπός, να ξεκινήσει δηλαδή κρουαζιέρες από τον Πειραιά το «Vista».

Το κρουαζιερόπλοιο, μήκους 324 μέτρων με 3.700 επιβάτες και 1.500 άτομα πλήρωμα, ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι από την Τεργέστη, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα χρησιμοποιεί τον Πειραιά ως λιμένα άφιξης και αναχώρησης των δρομολογίων του στη Μεσόγειο και θα προσεγγίσει πέντε φορές το λιμάνι με περίπου 50.000 επιβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στα πηγαδάκια που σχηματίσθηκαν στο κρουαζιερόπλοιο, η πλευρά της Carnιval εξέφρασε την ικανοποίησή της για τον τρόπο που διαχειρίστηκε η διοίκηση του ΟΛΠ το ζήτημα του προσφυγικού, αφού δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία της βάσης κρουαζιέρας του λιμανιού.

Για την απαρχή μιας νέας εποχής ανάπτυξης του homeporting στον Πειραιά έκανε λόγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Κούβαρης, ο οποίος σημείωσε: «Ο ΟΛΠ μπορεί να εξυπηρετήσει κάθε κρουαζιερόπλοιο στις άρτιες εγκαταστάσεις του, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα διαχείρισης ποιότητας ISO 9001:2008 και περιβάλλοντος ISO 14001:2004 και αναδεικνύεται ως ο πλέον ασφαλής και ελκυστικός προορισμός στην Ανατ. Μεσόγειο».

Η Celestyal όλο το έτος στην Κούβα

Η Celestyal Cruises επεκτείνει τα δρομολόγιά της καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στην Κούβα, ξεκινώντας από τις 21 Νοεμβρίου. Μετά την τρίτη επιτυχημένη της σεζόν στην Κούβα, κατά τη διάρκεια της οποίας παρέμεινε η μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας η οποία επισκέπτεται τέσσερα λιμάνια, το προϊόν κρουαζιέρας υπό την επωνυμία Cuba Cruise θα αποκτήσει τη νέα ταυτότητα της Celestyal Cruises. Σύμφωνα με την εταιρεία, με αυτήν την κίνηση θέλει να παρέχει στους επιβάτες της ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών κάτω από την ομπρέλα της Celestyal.

Οι κινήσεις του ΟΛΠ

Ο Οργανισμός προκειμένου να επιτύχει την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση πλοίου και επιβατών έχει υλοποιήσει μια σειρά παρεμβάσεων στους χώρους εντός και εκτός του Επιβατικού Σταθμού Θεμιστοκλής, απαραίτητων για την επιτυχή έκβαση του όλου εγχειρήματος. Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν βελτιώσεις των υφιστάμενων υποδομών και του εξοπλισμού και έχουν συνοπτικά ως ακολούθως:

  • Δημιουργία νέων στεγασμένων χώρων αναμονής επιβατών 1.000 θέσεων με κλιματισμό και τον απαραίτητο εξοπλισμό για check in (60 θέσεις) των επιβατών.
  • Διαμόρφωση του πρώτου ορόφου της αίθουσας αναχωρήσεων ως ιδιαίτερου χώρου αναμονής και έλεγχου (X-RAYS) των μελών του πληρώματος του πλοίου.
  • Δημιουργία επιπλέον θέσεων για έλεγχο επιβατών, βαλιτσών και χειραποσκευών (Χ-RAYS).

 

ΠΗΓΗ : ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ (www.naftemporiki.gr)

- Διαφήμιση -