- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 8 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 8 Λεπτά

του ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑ*

 

Η κυτταρίτιδα δεν είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί μόνο τις γυναίκες με περίσσιο βάρος. Ακόμα και άτομα με χαμηλό σωματικό βάρος μπορεί να έχουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα και μάλιστα να είναι πιο ορατό. Βέβαια εάν είστε υπέρβαρες , η απώλεια βάρους μπορεί να σας βοηθήσει.

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται πιο συχνά στις γυναίκες από τους άνδρες και είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί αν και άλλες γυναίκες στην οικογένεια έχουν το ίδιο πρόβλημα.

Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνιση και τη σοβαρότητα του προβλήματος είναι :

  • Κακή, φτωχή και γρήγορη διατροφή
  • αργός μεταβολισμός
  • έλλειψη σωματικής άσκησης
  • ορμονικές διαταραχές
  • αφυδάτωση
  • συνολικό λίπος σώματος
  • χρώμα και ποιότητα δέρματος.

Στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας δεν υπάρχουν θαυματουργές κρέμες και ροφήματα. Επί της ουσίας οι θεραπείες που γίνονται θα πρέπει να είναι στοχευμένες, με ειδικά μηχανήματα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν για τη βελτίωση και πολλές φόρες την εξαφάνιση του προβλήματος.

Ποια είναι αυτά;

1) Coccon Duo Technolgy. Η μέθοδος συνδυάζει τις τεχνολογίες Cavitation (Σπηλαίωση) και Radiofrequency (Ραδιοσυχνότητες). Η μέθοδος Cavitation αναφέρεται σε μη αναστρέψιμη καταστροφή των λιποκυττάρων . Η τεχνολογία των ραδιοσυχνοτήτων θερμαίνει τους ιστούς -στόχους στα θερμοθεραπευτικά όρια χρησιμοποιώντας ποικίλα μονοπολικών και πολυπολικών κεφαλών με στόχο την αντιμετώπιση όλων των σταδίων της κυτταρίτιδας σε κοιλιά, μηρούς, γλουτούς και μπράτσα. Επίσης, βοηθά θεαματικά στην επιδερμική σύσφιξη.

2) Velashape II. Το καινούργιο και αναβαθμισμένο μηχάνημα συνδυάζει τρεις τεχνικές «ταυτόχρονα» αναρρόφηση (vacuum), ραδιοσυχνότητες (RF), και υπέρυθρη ακτινοβολία (IR). Η μηχανική κινητοποίηση του ιστού μέσω της αναρρόφησης, μαζί με το υπερθερμικό φαινόμενο των 2 εναργειών μειώνουν τον όγκο των λιποκυττάρων συμβάλλοντας σε δραστικά και γρήγορα αποτελέσματα σε μείωση και εμφάνιση κυτταρίτιδας, μείωση περιμετρικά των μηρών, βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και βελτίωση της υφής του δέρματος.

3) Accent ( RF Uniform, UV Ultra)

Η μονοπολική κεφαλή επιτυγχάνει βαθιά θερμική διέγερση αυξάνοντας το μεταβολισμό και τη κυκλοφορία του αίματος συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην λιπόλυση κατά περιοχή και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Η διπολική κεφαλή έχει την ικανότητα να διαχέει επιφανειακά θερμότητα ενεργοποιώντας την παραγωγή νέου κολλαγόνου με στόχο την σύσφιξη της επιδερμίδας.

4) LPG Endermologie

Η διαδεδομένη και κλινικά τεκμηριωμένη τεχνική συνδυασμού μασάζ και αναρρόφησης με τη χρήση μιας κεφαλής που διαθέτει δυο ρυθμιζόμενους κυλίνδρους, βρίσκει πρακτική εφαρμογή στο μηχάνημα αυτό.

5) Ενέσιμη μεσοθεραπεία με εξειδικευμένα πρωτόκολλα για λιποδιάλυση, σύσφιξη δέρματος και καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Όλες οι παραπάνω θεραπείες μπορούν να συνδυαστούν εάν κριθεί κλινικά αναγκαίο με στόχο όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και αποτελεσματική βελτίωση.

 

 

 

*Ο Ιωάννης Γιαννάς αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1990. Αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και έκανε μέρος της χειρουργικής ειδικότητας στην Αθήνα, το 1993 πήγε στην Μεγ. Βρετανία όπου έγινε δεκτός στο ιατρικό σύστημα εκπαίδευσης και απέκτησε τον τίτλο της  ειδικότητας της Αισθητικής,  Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής.

Εργάσθηκε εκεί συνολικά για 15 χρόνια, αρχικά ως ειδικευόμενος και μετά σαν επιμελητής και διευθυντής σε μερικά από τα καλύτερα νοσοκομεία της Μεγ. Βρετανίας (Wythenhawe Hospital- South Manchester University, Christie Hospital, Booth Hospital Children’s Hospital, East Lancashire Teaching Hospitals). Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, συνεχίζει την επαγγελματική του παρουσία στη Μεγ. Βρετανία, για μια εβδομάδα κάθε μήνα ως διευθυντής (consultant) πλαστικός χειρουργός στο National Golden Jubilee Hospital στην Γλασκώβη. Ο κ. Γιαννάς είναι Διπλωματούχο μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Πλαστικών Χειρουργών της Μεγ. Βρετανίας, του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών του Λονδίνου και του Ευρωπαικού Board της Αισθητικής, Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει πολλές παρουσιάσεις και δημοσιεύσεις σε έγκριτα περιοδικά και μεγάλα συνέδρια του εξωτερικού. Το κύριο χαρακτηριστικό της καριέρας του μέχρι τώρα είναι η εξαιρετικά μεγάλη χειρουργική εμπειρία του σε ευρύτατη γκάμα της Αισθητικής, Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής. (10.000 χειρουργεία). Η πολύτιμη αυτή εμπειρία τον βοήθησε να προσφέρει καθημερινά πολύ χρόνο για διδασκαλία και εκπαίδευση νέων χειρουργών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μάντσεστερ. Περισσότερο όμως, τον βοήθησε να προσφέρει στους αρρώστους του την πιο ενδεδειγμένη και εξελιγμένη άποψη της Αισθητικής, Πλαστικής Χειρουργικης και Μικροχειρουργικής.

Στην Ελλάδα παρέχει τις υπηρεσίες του στην Ευρωκλινική Αθηνών, όπου είναι Διευθυντής της Πλαστικής και Έπανορθωτικής Χειρουργικής  Κλινικής. Στην Ευρωκλινική Αθηνών διατηρεί και ιατρείο τις πρωινές ώρες (Αθανασιάδου 7, 3ος όροφος). Παράλληλα, έχει δημιουργήσει τον δικό του προσωπικό χώρο στο ιατρείο του στην Αθήνα, οδός Βασ. Σοφiας 63, όπου δέχεται κατόπιν ραντεβού.

Συνεργάζεται, επίσης, και με άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα που προσφέρουν αξιοπρεπείς και ασφαλείς υπηρεσίες στους νοσηλευομένους.

 

www.athensplasticsurgery.gr

 

- Διαφήμιση -