- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

 

Σε δικαστικές αίθουσες προορισμένες για μεγάλες δίκες θα μετατραπούν οι εγκαταστάσεις του Beach Volley στην παραλιακή ζώνη της Καλλιθέας. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί ήδη αντιδράσεις με αιχμή την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον  Δήμο Καλλιθέας .Σε ανακοίνωση του μάλιστα το Υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαιώνει την μετατροπή των εγκαταστάσεων σε αίθουσες δικαστηρίων , ενώ συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας .

 

Ο Δήμος αντέδρασε έντονα στην τροπολογία παραχώρησης σημαντικών κτιριακών εγκαταστάσεων των πρώην Ολυμπιακών Ακινήτων στην παραλιακή ζώνη της Καλλιθέας.

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «η κυβέρνηση με μια αιφνιδιαστική κίνηση και χωρίς καμιά συνεννόηση με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προχώρησε στην παραχώρηση ενός κρίσιμου τμήματος της κτιριακής υποδομής της παραλιακής μας ζώνης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η παραχώρηση αυτή, είναι μια ευθεία επίθεση στη μακροχρόνια προσπάθεια για την ανάπλαση της παραλιακής μας ζώνης. Υπονομεύει κάθε σχέδιο ανάπτυξης, υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θέτει ένα μεγάλο εμπόδιο στην ανάπτυξη του λεκανοπεδίου. Καλούμε άμεσα την κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία και κάνουμε ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Συγκαλούμε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την Κυριακή 8 Μαΐου και ώρα 19:00΄, καλώντας όλους τους δημότες μας να δηλώσουν το παρόν, με εισήγηση του Δημάρχου για κλιμάκωση κινητοποιήσεων».

Μάλιστα, για το θέμα έκανε δήλωση και ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος: «Πρόκειται για μια κίνηση πραξικοπηματικού χαρακτήρα, που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής και δυναμιτίζει τα σχέδια ανάπλασης της παραλίας και γενικότερα της ανάπτυξης του λεκανοπεδίου. Καλούμε όλους τους πολίτες και τους φορείς σε αγωνιστική συστράτευση. Είμαστε όλοι μαζί απέναντι σε μια ενέργεια πέρα και έξω από κάθε λογική» .

 

 

 

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης

 

Το  υπουργείο Δικαιοσύνης  σε ανακοίνωση του επισημαίνει πως παραχωρείται για 20 χρόνια η χρήση των εγκαταστάσεων Beach Volley, προκειμένου να μετατραπούν σε αίθουσες διεξαγωγής μεγάλων δικών, όπως αυτή των μελών της Χρυσής Αυγής.

Η ανακοίνωσή  αναφέρει:

«Ένα δομικό πρόβλημα της ελληνικής Δικαιοσύνης, η έλλειψη χώρων για διεξαγωγή μεγάλων δικών, περνά ήδη στη φάση της επίλυσής του», τονίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «χωρίς αντάλλαγμα παραχωρήθηκε, με νομοθετική διάταξη που ψηφίστηκε από τη Βουλή, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων η χρήση ακινήτου που βρίσκεται στη ζώνη Α2 του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου».

«Όπως είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό, η έλλειψη αιθουσών για διεξαγωγή μεγάλων δικών (όπως π.χ.: αυτή που αφορούσε μέλη της Χ.Α.) δημιουργούσε σημαντικά προβλήματα στην απονομή της Δικαιοσύνης: τα φαινόμενα της απόλυσης υποδίκων λόγω συμπλήρωσης του χρόνου προφυλάκισης εξαιτίας της σπάνιας διαθεσιμότητας μεγάλης αίθουσας, της σώρευσης καθυστερούμενων υποθέσεων, και των απότοκων κινδύνων παραγραφής είχαν γίνει ιδιαίτερα αισθητά στην ελληνική κοινωνία», συμπληρώνεται.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διαβεβαιώνει ότι οι τρόποι χρήσης μέρους του ακινήτου θα αποτελέσουν αντικείμενο προηγούμενου διαλόγου με την περιφέρεια Αττικής και τους ενδιαφερόμενους δήμους, ώστε να ενταχθεί επωφελώς η νέα χρήση στον σχεδιασμό και στα προγράμματα που αφορούν την περιβάλλουσα ζώνη, χωρίς να προξενήσει παρενέργειες ή επιβαρύνσεις στον ευρύτερο χώρο του Ολυμπιακού Πόλου.

- Διαφήμιση -