Το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζει την ανοιχτή επικοινωνία του με τους πολίτες μέσα από το ανανεωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεών του. Από τις νέες, μόνιμες εγκαταστάσεις του, το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει πρωτότυπες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, δίνοντας τους την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στο ΚΠΙΣΝ και να παρακολουθήσουν τα τελευταία βήματα προς την ολοκλήρωσή του.

 

Για το διάστημα 26 με 29 Μαΐου, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει εργαστήρια για παιδιά & ενήλικες, διάλεξη, αλλά και ένα υπαίθριο Swing & Rock ‘n’ Roll πάρτυ.

 

Υπενθυμίζεται ότι στο χώρο του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ μέχρι και την Κυριακή, 5 Ιουνίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει την έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Μακρή, «Dammi i colori…The making of», στο πλαίσιο του project «Όπερα & Μόδα», που υλοποιείται από την Εθνική Λυρική Σκηνή.

 

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για το διάστημα 26 – 29 Μαΐου περιλαμβάνουν:

 

  • Διάλεξη Ιστορίας της Τέχνης

 

Η φύση στην τέχνη & η τέχνη στη φύση – 26.5.2016,  Ώρα 19.00

Χώμα και φυτά, δέντρα και λουλούδια, ουρανός και θάλασσα: η φύση, στο σύνολό της, αποτέλεσε ένα διαχρονικό σημείο αναφοράς της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Στον κύκλο διαλέξεων ιστορίας της τέχνης, και με επίκεντρο έργα ζωγραφικής, αρχιτεκτονικής, γλυπτικής, χαρακτικής, αγγειογραφίας και υφαντικής, θα παρουσιασθούν οι ποικίλοι τρόποι με τους οποίους η φύση απεικονίζεται στην τέχνη, αλλά και οι τρόποι με τους οποίους η τέχνη συνδιαλέγεται με τη φύση.

Το υλικό που θα προβληθεί περιλαμβάνει αναφορές σε έργα από την Αίγυπτο, τη Θήρα, την Πομπηία, την Κίνα και την Ιαπωνία, αλλά και από τη μεγάλη παράδοση της ευρωπαϊκής τέχνης στο έργο καλλιτεχνών όπως οι da Vinci, Giorgione, Greco, Turner, Monet, Van Gogh, Klee, Schiele, Goldsworthy, Penone κ.ά.

 

Ομιλητής: Παντελής Τσάβαλος, ιστορικός τέχνης
*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

 

 

 

 

  • Εργαστήριο για παιδιά

 

Λέξεις, ήχοι, εικόνες: μικρές ιστορίες διαδρομών – 28.5.2016, Ώρα 10.00 & 12.30

Έχοντας ως πηγή έμπνευσης την ανθρωπογεωγραφία και το αστικό τοπίο της Αθήνας, καθώς και την γεωγραφική τοποθεσία του ΚΠΙΣΝ, τα παιδιά συμμετέχουν σ’ ένα δημιουργικό εργαστήριο που στοχεύει στην κατανόηση της έννοιας της συνύπαρξης μεταξύ των κατοίκων της πόλης.

Με αφετηρία τις έννοιες της διαδρομής και της εστίας, τα παιδιά συνθέτουν ηχητικούς, κινησιολογικούς και εικαστικούς χάρτες, με εργαλεία το βιωματικό παιχνίδι, τον μουσικό αυτοσχεδιασμό και την αφήγηση προσωπικών ιστοριών.

 

Το πρόγραμμα εντάσσεται στις πιλοτικές εκπαιδευτικές δράσεις του Τμήματος Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που υλοποιούνται στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ.

 

Το εργαστήριο των 10:00 απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-11 ετών, ενώ των 12:30 σε παιδιά ηλικίας 12-14 ετών.

 

       

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

 

  • Υπαίθριο χορευτικό πάρτυ

 

Swing and Roll με τις ομάδες των Athens Boogie & HiRollers – 28.5.2016,  Ώρα 20.00

Σε συνεργασία με τη χορευτική ομάδα Athens Boogie και το μουσικό σχήμα HiRollers, σας προσκαλούμε σε ένα υπαίθριο χορευτικό πάρτυ, υπό τους ξεσηκωτικούς ρυθμούς Swing & Rock ‘n’ Roll μελωδιών, με θέα το ηλιοβασίλεμα και φόντο το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος!

Οι Athens Boogie είναι μια χορευτική ομάδα που στοχεύει στην προώθηση του χορού και της μουσικής Rock ‘n’ Roll και Swing. Οι HiRollers είναι καλλιτεχνικό σχήμα με επιρροές από την δεκαετία του 1940 και τις αρχές της δεκαετίας 1950 (Swing, Rock ‘n’ Roll, Boogie, Jive).

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο του Κέντρου Επισκεπτών.

 

 

  • Εργαστήριο χορού για ενήλικες

 

Open Air Hoop Dance – 29.5.2016, Ώρα 19.00

Το hoop dance είναι ένα είδος χορού με τη χρήση μεγάλων στεφανιών (hoops), που τονώνει το καρδιοαγγειακό σύστημα και ενδυναμώνει τους μύες με έναν μοναδικό και διασκεδαστικό τρόπο. Σε ανοικτούς χώρους, ο χορός αυτός αποκτά απεριόριστες δυνατότητες, καλώντας τον χορευτή, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης, να εξερευνήσει τη σχέση με το σώμα του, το χώρο γύρω του, και το στεφάνι ως προέκταση του εαυτού του.

 

rok1

Στο εργαστήριο Open Air Hoop Dance, οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν βασικές κινήσεις του hoop dance, τεχνικές ροής και προσωπικής έκφρασης, με τη χρήση των πολύχρωμων στεφανιών του Hoop it!

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο του Κέντρου Επισκεπτών.

 

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Sunny Diz

               

 

 

 

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

 

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.snfcc.org/visitors-center/events/?lang=el.

 

 

Δωρεάν μεταφορά του κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών με shuttle bus

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού – Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα.

 

Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.

 

Στοιχεία επικοινωνίας Κέντρου Επισκεπτών για τις προεγγραφές και τυχόν άλλες διευκρινίσεις:

Τηλ: 210 8778396/8

Email: [email protected].

Διεύθυνση: Ευριπίδου & Δοϊράνης, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα