- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 9 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 9 Λεπτά

Μόλις μισή ώρα  από το κέντρο της Αθήνας, η επονομαζόμενη Αθηναϊκή Ριβιέρα αποτελεί  έναν ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό, έτοιμος να ικανοποιήσει και τον πλέον απαιτητικό τουρίστα.

 

Όπως ανέδειξαν τα αποτελέσματα του 5ου Συνεδρίου Τουρισμού που διοργάνωσε το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας σε συνεργασία με τη Σχολή Τουρισμού του Mediterranean College στο Δημαρχείο Γλυφάδας, με θέμα «City Branding – Οι προοπτικές της Αθηναϊκής Ριβιέρας», η  παράκτιος ζώνη της Αθήνας καταφέρνει να συνδυάσει σε αστικό περιβάλλον, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα ενός απομακρυσμένου τουριστικού θέρετρου, διατηρώντας παράλληλα τις ευκολίες που παρέχει μία πόλη. Όλα αυτά συνηγορούν στο να την καταστήσουν ιδιαίτερα ανταγωνιστική ως έναν ολοκληρωμένο , 12 μηνο προορισμό στην τουριστική βιομηχανία.
riop

Κατά μήκος του Σαρωνικού κόλπου, δεκάδες οργανωμένες πλαζ αλλά και μαρίνες, που ξεκινούν από τα νότια προάστια της Αθήνας και φτάνουν ως το ακρωτήριο του Σουνίου, συνθέτουν ένα σκηνικό ιδιαίτερα ελκυστικό. Η εύκολη πρόσβαση από το κέντρο της Αθήνας, αλλά και το πλήθος των δραστηριοτήτων που προσφέρονται, καθιστά την Αθηναϊκή Ριβιέρα  ιδανική τουριστική ζώνη  για περίπατο, ψώνια, γαστρονομικές απολαύσεις, κολύμπι και θαλάσσια σπορ. Σύγχρονες αθλητικές υποδομές, το μοναδικό γήπεδο golf στην Αττική, εμπορικά κέντρα, συνεδριακά κέντρα, νοσοκομειακές μονάδες, κορυφαίες ιαματικές εγκαταστάσεις στην Λίμνη Βουλιαγμένης σε συνδυασμό με την αρχαιολογική περιοχή του Σουνίου  συνθέτουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία διακοπών για τους λάτρεις τόσο του κλασικού όσο και του εναλλακτικού τουρισμού.

 

Η περιοχή της  Αθηναϊκής Ριβιέρας διαθέτει σύγχρονες τουριστικές υποδομές, εφάμιλλες  με αυτές που συναντά κανείς στα κορυφαία τουριστικά θέρετρα της Μεσογείου και  διαθέτει μια τεράστια ποικιλία δυνατοτήτων και υπηρεσιών φιλοξενίας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν και τον πλέον απαιτητικό επισκέπτη. Αυτό άλλωστε καταδεικνύει και η έρευνα των σπουδαστών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας, που δείχνει ότι το 68,6% των τουριστών, επιλέγει την περιοχή με σκοπό την αναψυχή.

Το 5ο Συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν πλήθος προσωπικοτήτων από την τοπική αυτοδιοίκηση, τομεάρχες τουρισμού-εκπρόσωποι κομμάτων, τουριστικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, χαιρέτισε κατά την έναρξη του ο Δήμαρχος Γλυφάδας κος Γεώργιος Παπανικολάου ο οποίος αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες προοπτικές ανάπτυξης και καθιέρωσης της Ριβιέρας ως προορισμός branded στην τουριστική βιομηχανία.

Αισιόδοξος παρουσιάσθηκε κατά την ομιλία του και ο κος Λευτέρης Βαρέλης, Διευθυντής Μάρκετινγκ του Astir Palace Hotel, ενός από τα πλείστα όσα πολυτελή θέρετρα διαθέτει η περιοχή, αναφέροντας πως η προσπάθεια διασύνδεσης του cosmopolitan legacy του παρελθόντος με το μέλλον  μπορεί να αποτελέσει την ανανεωμένη εικόνα της Ριβιέρας, η οποία θα μπορέσει να προσελκύσει επισκέπτες διαχρονικά. Τόνισε επίσης πως τόσο οι ξενοδοχειακές υποδομές  όσο και οι υποδομές εστίασης που διαθέτει η Αθηναική Ριβιέρα χαρακτηρίζονται για την ποικιλία και την υψηλή στάθμη υπηρεσιών τουρισμού και γαστρονομίας που προσφέρουν.
riop2

Κατά δήλωση του κ. Αντώνη Στελιάτου, προέδρου της Ένωσης Πλοιοκτητών Σκαφών Αναψυχής, οι μαρίνες κατά μήκος της παραλιακής Ριβιέρας, μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό τουριστών.
Αναφορικά δε με την γαστρονομία και τον γαστρονομικό τουρισμό που αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας για το 4ο Συνέδριο Τουρισμού (Μάρτιος 2015) του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας – «Η Γαστρονομία ως Σύμμαχος του Ελληνικού Τουρισμού» (δες εδώ για συμπεράσματα 4ου Συνεδρίου & αποτελέσματα έρευνας σπουδαστών), το 59% των τουριστών που επισκέπτονται την Αθήνα, δηλώνει ότι η ελληνική κουζίνα και κουλτούρα συντελεί σημαντικά στην απόφαση για επισκεφτεί ξανά και ξανά την Ελλάδα. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο το οποίο κατέδειξε η συγκεκριμένη έρευνα των σπουδαστών τουρισμού, αναφορικά με την γαστρονομία, είναι η ικανοποίηση σε υψηλό βαθμό των επισκεπτών ιδίως κατά την θερινή περίοδο από τις υποδομές εστίασης και τις δυνατότητες γαστρονομίας της περιοχής σε ποσοστό άνω του 85 % .
Οι προοπτικές ανάδειξης και καθιέρωσης της Αθηναϊκής Ριβιέρας ως ένας top 12μηνος προορισμός  ποιοτικού τουρισμού, δεν θα μπορούσαν να μην συνδέονται και με την τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση που απαιτείται προκειμένου το έμψυχο δυναμικό να προσφέρει τις πλέον ποιοτικές υπηρεσίες που απαιτεί ο σύγχρονος τουριστικός επισκέπτης, τόνισε, μεταξύ άλλων,  στον χαιρετισμό του στην έναρξη του 5ου Συνεδρίου ο πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ κ. Σοφοκλής Ξυνής . Ο κ. Ξυνής, συνεχίζοντας την ομιλία του, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους του αρμόδιους φορείς οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε  Δήμους του παράκτιου μετώπου, προκειμένου να συνενώσουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργηθεί μια μόνιμη επιτροπή που θα ασχοληθεί με τις δυνατότητες  τουριστικής ανάπτυξης και ταυτοποίησης της Αθηναϊκής Ριβιέρας.
Στον ίδιο άξονα σχετικά με την σημασία της τουριστικής εκπαίδευσης κινήθηκε και η εναρκτήρια ομιλία του κου Παντελή Νικολαίδη, αναπληρωτή Διευθυντή του Mediterranean College Αθήνας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στις νέες & σύγχρονες  δυνατότητες εκπαίδευσης  πάνω στον τουρισμό και τον επισιτισμό που προσφέρει ο Όμιλος ΞΥΝΗ Νοτίων Προαστίων, καθώς και στις νέες συνεργασίες με Πανεπιστημιακούς φορείς του για παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων επιπέδου Bachelor στον Τουρισμό & τον Επισιτισμό όπως αυτή με το Πανεπιστήμιο του Derby το κατεξοχήν εξειδικευμένο Πανεπιστήμιο όσο αφορά τον Τουρισμό.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα αλλά και για την έρευνα τουρισμού:
Γλυφάδα: Λ. Βουλιαγμένης 57 & Αγησιλάου, τηλέφωνο 210 9640117

- Διαφήμιση -