- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 9 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 9 Λεπτά

Το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζει την ανοιχτή επικοινωνία του με τους πολίτες μέσα από το ανανεωμένο και εμπλουτισμένο πρόγραμμα εκδηλώσεών του. Από τις νέες, μόνιμες εγκαταστάσεις του, το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει πρωτότυπες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας μία «γεύση» από τη μελλοντική του λειτουργία, καθώς βρίσκεται στην τελική ευθεία προς την ολοκλήρωσή του.

 

Για το διάστημα 9 με 12 Ιουνίου, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει εργαστήρια για ενήλικες & παιδιά, αλλά και δύο μουσικές εκδηλώσεις.

 

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για το διάστημα 09 – 12 Ιουνίου περιλαμβάνουν:

 

  • Μουσική εκδήλωση

 

Alex Drakos Trio, Circle – 09.6.2016, Ώρα 20.00

Το Alex Drakos Trio παρουσιάζει την μουσική παράσταση CIRCLE, όπου ο ήχος συνθέτει μία ιστορία που αφηγείται τα στάδια εσωτερικής αναζήτησης του ανθρώπου και αντιπροσωπεύει τον κύκλο συναισθημάτων του.  Η μουσική του Alex Drakos Trio έχει ως αφετηρία την Jazz, ενώ δανείζεται στοιχεία από την Rock και την Pop, την electro μουσική αλλά και τους παραδοσιακούς Ελληνικούς ήχους, σε συνδυασμό με προηχογραφημένη αφήγηση, ποίηση και λόγο.

 

Με τους: Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη, τύμπανα – samples

Γιάννη Παπαδόπουλο,  πιάνο – πλήκτρα

Ντίνο Μάνο, ακουστικό μπάσο – ηλεκτρικό μπάσο

 kopop4

 

  • Εργαστήριο για ενήλικες

 

Θεατρικό παιχνίδι – 10.6.2016, Ώρα 18.00

Αναπόσπαστο κομμάτι του θεάτρου είναι το παιχνίδι. Το παιχνίδι που ξεσηκώνει, απελευθερώνει, διασκεδάζει, ενώνει. Το θεατρικό αυτό εργαστήριο, που αποτελεί βασική εισαγωγή στις θεατρικές τεχνικές, θα περιλαμβάνει μια σειρά ασκήσεων, που απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να εκφραστούν και να πειραματιστούν, αναπτύσσοντας την φαντασία και τα εκφραστικά τους μέσα.

 

Μια δημιουργική, συλλογική διαδικασία με ασκήσεις συγκέντρωσης, εμπιστοσύνης και αυτοσχεδιασμού που θα μας θυμίσει την ελευθερία και την ικανοποίηση που προσφέρει το παιχνίδι, και θα μας φέρει σε επαφή με τον εαυτό και τους συμπαίκτες μας.

 

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Αθηνά Δελιάδη, σκηνοθέτις-ηθοποιός

 

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

kopop1

 

 

  • Εργαστήριο για ενήλικες

 

Βασικές αρχές μεταξοτυπίας – 11.5.2016,  Ώρα 11.00

Οι πρώτες «εκτυπώσεις» που έχουν καταγραφεί στην ιστορία του ανθρώπου, έγιναν με τα χέρια του πάνω σε βράχους σπηλαίων. Ακουμπώντας το χέρι του και φυσώντας χρώμα με το στόμα, ο άνθρωπος άφησε το σημάδι του στον χώρο και το χρόνο.

Στο εργαστήριο αυτό, οι συμμετέχοντες αφήνουν τα δικά τους αποτυπώματα, αντλώντας έμπνευση από την αρχιτεκτονική του ΚΠΙΣΝ. Με τη χρήση των βασικών αρχών της Μεταξοτυπίας, τυπώνουν μια συλλεκτική σειρά αφισών και ανακαλύπτουν πώς η τέχνη και η τεχνική της μεταξοτυπίας υπάρχει στην καθημερινότητα μας.

Για το εργαστήριο θα διατεθούν τελάρα για εκτύπωση. Οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν προσωπικά αντικείμενα με λείες επιφάνειες, προς εκτύπωση, όπως ύφασμα, μπλουζάκια, τσάντες, ξύλο.

 

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Μανώλης Αγγελάκης, tind, μεταξοτύπης
Μαριέττα Καλονά, χαρτοποιός

 

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

 

 

  • Μουσική εκδήλωση

 

Αναπλάθοντας τον μελοποιημένο Ελύτη – 11.6.2016, Ώρα 20.00

Η Χριστίνα Μαξούρη και ο Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης δημιουργούν μια μουσική αφήγηση με οδηγό το μελοποιημένο και πεζό έργο του Οδυσσέα Ελύτη, με σπαράγματα κλασικής μουσικής και παραλλαγές πάνω σε γνωστά μοτίβα.  Ένα λεκτικό και μουσικό μωσαϊκό, από τις «Μικρές Κυκλάδες», το «Άξιον εστί», τον «Κύκλο με την κιμωλία» κ.ά., δίπλα σε συνθέσεις των Erik Satie, Claude Debussy, Μάνου Χατζιδάκι και Κωνσταντίνου Ευαγγελίδη.

 

Με τους: Χριστίνα Μαξούρη, τραγούδι

Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη, πιάνο

 

 

 

 

 

  • Εργαστήριο για παιδιά

 

Φως & Τέχνη – 12.6.2016, Ώρα 17.30

Φως, γραμμές και χρώματα: στο εργαστήριο αυτό, τα παιδιά εξερευνούν τις αμέτρητες δυνατότητες της τέχνης!  Αντλώντας έμπνευση από καλλιτέχνες που έχουν χρησιμοποιήσει τα ίδια μέσα, οι συμμετέχοντες πειραματίζονται με το φως του ήλιου και τις σκιές που δημιουργεί και, με τη χρήση προβολικού, σχεδιάζουν όλοι μαζί μια νέα ομαδική σύνθεση.

 

Για παιδιά 5-9 ετών.

 

Επιμέλεια – Σχεδιασμός: Eileen Botsford, εικαστικός

 

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

 

 

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

 

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.snfcc.org/visitors-center/events/?lang=el.

 

 

Δωρεάν μεταφορά του κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών με shuttle bus

 

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού – Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα.

 

Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.

 

Στοιχεία επικοινωνίας Κέντρου Επισκεπτών για τις προεγγραφές και τυχόν άλλες διευκρινίσεις:

 

Τηλ: 210 8778396/8

Email: visitorscenter@snfcc.org.

Διεύθυνση: Ευριπίδου & Δοϊράνης, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα

- Διαφήμιση -