- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Στις 15 Ιουνίου ο εκπρόσωπος και εθελοντής γιατρός του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού Γιώργος Βήχας, παρευρέθει στο Ευρωπαικό Κοινοβουλιο, σε μια σε μια εκδήλωση που οργάνωσε η πρόεδρος των Πράσινων ευρωβουλευτών Rebeca Harms. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο ομάδα του Αμβούργου με τη Kalliopi Brandstäter , τον Hinrich Stechmann  και την Ulla Stechmann, ο Ηλίας Τσολακίδης από το κοινωνικό ιατρείο Κατερίνης και η νεοσύστατη ομάδα των Βρυξελλών με την Birgit Urban. Παρευρέθηκαν ευρωβουλευτές από τους Πράσινους μεταξύ των οποίων η Franziska Maria Ska Keller καθώς ο Στέλιος Κούλογλου και ο Γιώργος Κύρτσος, Ελληνες ευρωβουλετές.

Η ομιλία του κ. Βήχα επικεντρώθηκε σε δύο θέματα:  πρώτον, στις επιπτώσεις στην υγεία από τις πολιτικές λιτότητας και τις ευθύνες τόσο των Ελληνικών κυβερνήσεων όσο και της Τρόικα έως και σήμερα και δεύτερον στην επικείμενη πώληση – σκάνδαλο – του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό.  
Τα αποτελέσματα της συζήτησης ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά.

Όσων αφορά στην υγεία ανέλαβαν πρωτοβουλία οι Πράσινοι μαζί με ευρωβουλευτές άλλων πολιτικών σχηματισμών να αναδείξουν τις επιπτώσεις των πολιτικών λιτότητας σε επίπεδο Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, της Τρόικα και μέσω του Ευρωπαϊκού Τύπου ώστε να απαιτηθεί η εξαίρεση της υγείας από τη μέγγενη της λιτότητας.

brussels 3
Για το Ελληνικό θεωρούν πως αυτό που γίνεται είναι εγκληματικό και θα αναλάβουν πρωτοβουλίες με σκοπό την ανάδειξη των αρνητικών πλευρών αυτής της «επένδυσης» τόσο για την οικονομία όσο και για τη κοινωνία και το περιβάλλον.


Η Rebeca Harms πρόκειται να επισκεφτεί σύντομα το Ελληνικό για την ανάδειξη και των δύο θεμάτων, σε ένα ταξίδι που θα συμπεριλαμβάνει και τις Σκουριές καθώς και το Καπνικό σταθμό της Κατερίνης που στεγάζεται το κοινωνικό ιατρείο (ένα ιατρείο που το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης θέλει να εκδιώξει για να το «αξιοποιήσει» και αυτό).

Η σύμπραξη της κοινωνίας των πολιτών Ελλάδας, Γερμανίας, Βελγίου οδήγησε στην παραπάνω ουσιώδη εκδήλωση αλλά και σε μελλοντικές δράσεις που θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω .  Οι τραγικές επιπτώσεις στην υγεία, το θέμα της σκανδαλώδους πώλησης του Ελληνικού, καθώς και το θέμα του Καπνικού σταθμού στη Κατερίνη θα αναδειχθούν για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και στη σωστή τους διάσταση. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για αυτή την επίτευξη και ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά όλους όσους μας έχουνε βοηθήσει τα τελευταία χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση.

IMG_5332Οι «Φίλοι του Ελληνικού» από το Αμβούργο και τις Βρυξέλλες

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com

- Διαφήμιση -