- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Την τελευταία Παρασκευή του Ιουλίου το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ προσκαλεί τους Αθηναίους cinephiles να απολαύσουν μία από τις σπάνιες κωμωδίες του Alfred Hitchcock υπό το φως του φεγγαριού.

 

Παρέα με τον John Forsythe και τη Shirley MacLaine, οι επισκέπτες θα εξιχνιάσουν τη δολοφονία του Harry περιπλανώμενοι στα ειδυλλιακά τοπία της Αμερικανικής εξοχής.

 

Συγκεκριμένα, η προβολή της ταινίας “Ποιος σκότωσε τον Χάρι / The Trouble With Harry (1955)” θα γίνει την Παρασκευή 29 Ιουλίου, στις 21.00, στο Κέντρο Επισκεπτών ΚΠΙΣΝ, στο πλαίσιο των υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών της σειράς Park your Cinema.

 

 

Υπαίθριες Κινηματογραφικές Προβολές στο ΚΠΙΣΝ

Park Your Cinema: Ποιος σκότωσε τον Χάρι / The Trouble With Harry (1955) – 29.07, Ώρα 21:00, (Κέντρο Επισκεπτών ΚΠΙΣΝ)

 

Park your Cinema: Σειρά κινηματογραφικών προβολών υπό το φως του φεγγαριού! Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εγκαινιάζει, φέτος το καλοκαίρι, έναν δεσμό φιλίας με το κινηματογραφικό κοινό της Αθήνας, ανοίγοντας το Κέντρο Επισκεπτών με μια σειρά εβδομαδιαίων προβολών κλασικών φιλμ.

Στο πρώτο PARK YOUR CINEMA, οι κινηματογραφικές επιλογές βασίζονται σε vintage έργα, από εκείνα που δημιούργησαν την παράδοση της διασκέδασης στα αθηναϊκά θερινά σινεμά εδώ και τόσες δεκαετίες, καθιερώνοντας τις κλασικές επανεκδόσεις. Από την δεκαετία του ’30 μέχρι και τις αρχές του ’70, τα φιλμ που θα προβληθούν -με χρονολογική σειρά- ανήκουν στη μυθολογία του παγκόσμιου κινηματογράφου, αγαπιούνται και παρακολουθούνται ξανά και ξανά, όπως συνέβαινε από παλιά κάτω από τον αττικό ουρανό. Τα ενδεχόμενα «εγκατάστασης» αυτών των προβολών είναι ανοιχτά, αφού η έκταση του προσφέρει ουκ ολίγες εναλλακτικές τοποθεσίες για να… «παρκάρει» κανείς ένα υπαίθριο σινεμά!

 

 

Ποιος σκότωσε τον Χάρι / The Trouble With Harry (1955)

Σκηνοθεσία: Alfred Hitchcock
Το πρόβλημα με τον Harry είναι πως δεν κείτεται στο δάσος λόγω ενός αναπαυτικού ύπνου αλλά επειδή είναι… νεκρός! Δολοφονημένος, για την ακρίβεια. Πολλοί άνθρωποι που κυκλοφορούν στη γύρω περιοχή θα μπορούσαν να είναι ένοχοι γι’ αυτή την πράξη και όλοι τους έχουν από μια διαφορετική άποψη για το τι πρέπει να κάνουν με το πτώμα τού μακαρίτη. Από τις πιο αγαπημένες του δουλειές, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο Hitchcock, και μια από τις σπάνιες κωμωδίες (κατάμαυρη, φυσικά!) της φιλμογραφίας του, μας πρωτοπαρουσίασε στη μεγάλη οθόνη τη νεαρή Shirley MacLaine, ενώ ο πρωταγωνιστής της, John Forsythe, έμελλε να γίνει ο μεγάλος και τρανός… Blake Carrington της τηλεοπτικής «Δυναστείας»!

 

 

Επιμέλεια προβολών – Κείμενα: Ηλίας Φραγκούλης

 

 

*H συμμετοχή στην προβολή γίνεται με δελτίο προτεραιότητας, το οποίο θα διανέμεται αυθημερόν στο Κέντρο Επισκεπτών, 30’ πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Το δελτίο προτεραιότητας αφορά σε μεμονωμένη προβολή, και όχι σε ολόκληρο τον κύκλο.

 

- Διαφήμιση -