- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Ψάχνετε ένα καλό λόγο για να πλησιάσετε τον ερωτικό σας σύντροφο, πέρα από τους… προφανείς; Δείτε τα επιπλέον οφέλη που έχει για τον οργανισμό μας το συχνό σεξ:

* Από μελέτες φαίνεται ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μειώνει το χρόνιο πόνο. Όσον αφορά στο ανοσοποιητικό σύστημα η κλασική σεξουαλική πράξη φαίνεται ότι ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.

* Η ερωτική πράξη είναι η μοναδική δραστηριότητα η οποία κουράζει, αλλά παράλληλα χαλαρώνει το σώμα και βοηθά σημαντικά στη βελτίωση του ύπνου.

* H σεξουαλική δραστηριότητα αυξάνει τα επίπεδα ορμονών όπως της τεστοστερόνης, της οξυτοκίνης, της ντομαπίνης κ.α. Ενδεικτικά αυτό έχει σαν συνέπεια τη βελτίωση της ερωτικής ζωής και τη μείωση της κατάθλιψης.

* Η σεξουαλική δραστηριότητα έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ψυχική υγεία, ενισχύει την αυτοπεποίθηση και αυτό καθιστά το άτομο πιο ικανό να διαχειριστεί, να εξωτερικεύσει και να εκφράσει τα συναισθήματα του. Επιδρά όμως και στη βελτίωση της διάθεσης και μειώνει τα ποσοστά κατάθλιψης, νευρώσεων και ψυχωτικών διαταραχών. Ενισχύει την κοινωνικότητα, την ικανότητα δηλαδή του ανθρώπου να προσαρμόζεται στις κοινωνικές συνθήκες, να συνάπτει φιλικές σχέσεις και να συμμετέχει σε κοινές δραστηριότητες.

* Από μελέτες φαίνεται ότι οι παράμετροι του σπέρματος δηλαδή ο όγκος, η κινητικότητα και η μορφολογία είναι καλύτερες μετά από μια κλασική σεξουαλική πράξη συγκριτικά με τον αυνανισμό. Τα ευρήματα αυτά συνηγορούν υπέρ μιας καλύτερης λειτουργίας του προστάτη.

* Όσον αφορά το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα φαίνεται ότι η κολπική συνουσία βοηθά να διατηρηθεί η φυσιολογική λειτουργία του κόλπου και του περινέου.

* Τέλος τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάνουν συχνά σεξ. Μέσα από αυτό φαίνεται ότι δυναμώνει η σχέση και αυξάνει η ικανοποίηση που εισπράττουν από αυτή.

Η επίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα

Η σεξουαλική δραστηριότητα μειώνει το άγχος, ρίχνει την υψηλή αρτηριακή πίεση και έχει συσχετιστεί με χαμηλότερη διαστολική πίεση στην ανάπαυση. Με τον τρόπο αυτό το άτομο αντιδρά καλύτερα σε στρεσογόνες καταστάσεις. Παράλληλα έχει βρεθεί ότι σταθεροποιεί τον καρδιακό σφυγμό, ενώ είναι μια ικανοποιητική άσκηση για τον οργανισμό.

Έχει μάλιστα τις ίδιες θετικές επιδράσεις στον οργανισμό όπως μια δυνατή προπόνηση. Όπως κι η γυμναστική όμως έτσι και το σεξ θα πρέπει να γίνεται τακτικά  για να υπάρχουν τα οφέλη για το καρδιαγγειακό σύστημα. Μια συχνότητα επαφών πάνω από δύο φορές την εβδομάδα βελτιώνει την υγεία της καρδιάς και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου κατά 45%.

Πηγή: iatrikanea.gr

- Διαφήμιση -