- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

της ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΙΚΑΡΙΟΥ*

Πέρασαν δεκατρία ολόκληρα χρόνια από τότε που μια παρέα «ψαγμένων» νέων ανθρώπων αποφασίζει να λειτουργήσει ομαδικά και εθελοντικά με στόχο τη  φιλοξενία αγαπημένων ροκ μουσικών δρώμενων στο νησί του Πυθαγόρα. Καλοκαίρι του 2004 και το πρώτο τριήμερο Ιreon Rock Festival, με τοπικές μπάντες και dj’s αποτελεί γεγονός. Η επιτυχία του, ξεπερνά τα όρια του νησιού και αρχίζει να προσελκύει νεαρόκοσμο από όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και τα γύρω νησιά. Την επόμενη χρονιά, ο Φίλιππος Πλιάτσικας έρχεται Σάμο και στην περιοχή του Ηραίου, δημιουργείται το αδιαχώρητο από ανθρώπους κάθε ηλικίας που χορεύουν και τραγουδάνε ως το πρωί-το Μουσικό Φεστιβάλ εδραιώνεται δυναμικά.

Από τότε μέχρι σήμερα, πολλά άλλαξαν. Όχι όμως η αγάπη για τη Σάμο και την καλή μουσική αλλά και το ομαδικό πνεύμα συνεργασίας της οργανωτικής επιτροπής του «Ηραίον Music Festival» που κάθε χρόνο ανεβάζει όλο και πιο ψηλά τον πήχυ. Από τη σκηνή του φεστιβάλ, έχουν δημιουργήσει ένα διαδραστικό ρεύμα μουσικής έκφρασης, σημαντικοί καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Μπάμπης Στόκας, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Παύλος Παυλίδης, ο Δημήτρης Κοργιαλάς με την Ευρυδίκη αλλά και συγκροτήματα όπως οι Αctive Μember, τα Ημισκούμπρια, οι Μπλε, τα Υπόγεια Ρεύματα, οι Locomondo, οι Domenica και πολλοί ακόμη. Όμως, το φεστιβάλ φιλοξενεί  και καλλιτέχνες με διεθνή αναγνώριση όπως  τους Stranglers (το 2009), τους Stereo MC’S (το 2010), τον Peter Hook from Joy Division-New Order (το 2015),  τους Dub Pistols, Manga, Jaya TheCat, Covenant, κ.α.

Το Hραίον Music Festival, όλα αυτά τα χρόνια της διαδρομής του στηρίζεται μόνο στις εθελοντικές προσπάθειες και την τοπική κοινωνία. Πέραν του ότι έχει γίνει το must του καλοκαιριού στη Σάμο, αναδείχθηκε ως ένα από τα σημαντικότερα περιφερειακά φεστιβάλ μουσικής στην Ελλάδας μα και το μεγαλύτερο στο Αιγαίο.

Η 13η διοργάνωση, προδιαγράφεται εξαιρετικά «τυχερή» καθώς στο τριήμερο 7-8-9 Αυγούστου φιλοξενούνται πολύ σημαντικά ονόματα της νεοελληνικής μουσικής σκηνής, όπως ο Φίλιππος Πλιάτσικας (και πάλι, μετά από 11 χρόνια), ο λατρεμένος Πάνος Κατσιμίχας και τα Κίτρινα Ποδήλατα, οι Imam Baildi και οι Soul Fire.

Και φέτος, η καρδιά της μουσικής «χτυπά» στη Σάμο και στο Ηραίον Music Festival.

 

 

 

*Η Μαργαρίτα Ικαρίου είναι δημοσιογράφος και σύμβουλος σε θέματα Επικοινωνίας-Δημοσίων Σχέσεων και Προβολής. Διατέλεσε cluster facilitator στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Cross-Enterprise Assessment and Development of Intellectual Capital. Είναι Αριστούχος απόφοιτος της Σχολής ΝΟΜΙΚΩΝ Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό τίτλο. Έχει βραβευτεί για το συγγραφικό της έργο από το Σύνδεσμο Ελλήνων Λογοτεχνών και έχει τιμηθεί με το βραβείο ΙΠΕΚΤΣΙ. Είναι διαπιστευμένη δημοσιογράφος και τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στη δημοσιογραφία, με καθημερινή δημοσιογραφική εκπομπή. Έχει διατελέσει διευθύντρια εφημερίδος επί 12 συναπτά έτη, είναι ανταποκρίτρια του Ομογενειακού Πρακτορείου Ειδήσεων και μόνιμη συνεργάτης πανελληνίων Μέσων Ενημέρωσης. Υπήρξε υπεύθυνη Γραφείου Τύπου στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Υπαλλήλων Ποντοπλοΐας καθώς και στέλεχος επιχειρήσεων στον τομέα δημοσίων σχέσεων, επικοινωνίας και marketing. Πραγματοποιεί εξειδικευμένα σεμινάρια στην επικοινωνία για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης.

 

 

 

- Διαφήμιση -