- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

της ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΙΚΑΡΙΟΥ*

Με πρόγραμμα που αναδεικνύει τη Μεσογειακή διατροφή και «όπλα» του τα παραδοσιακά προϊόντα της Ελλάδος, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος διεκδικεί –και όπως φαίνεται- είναι εξαιρετικά πιθανό να κερδίσει την προεδρία της παγκόσμιας ένωσης των chef, κατά τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, στις 27 Σεπτεμβρίου. Το 35ο Διεθνές Συνέδριο διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και από αυτό θα προκύψει η νέα διοίκηση της ομοσπονδίας για την επόμενη τετραετία. Φιλοξενεί 34 διακεκριμένους ομιλητές από όλον τον κόσμο μεταξύ των οποίων και τον «πρωτοπόρο» της μοριακής κουζίνας Hervé This.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων WACS World Chef είναι ένας διεθνής οργανισμός o οποίος απαρτίζεται από 106 κράτη μέλη και έχει στο δυναμικό του δέκα εκατομμύρια διακεκριμένους αρχιμάγειρες και executive chefs.

«Ονειρεύομαι να βάλω την Ελληνική διατροφή και τα εκπληκτικά παραδοσιακά μας προϊόντα στις κουζίνες όλου του κόσμου» δηλώνει ο Μίλτος Καρούμπας ο οποίος κατάγεται κατά το ήμισυ από το μικρό νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Κορσεών, το «νησί των Κουρσάρων», ονομαστό για τους ολόφρεσκους αστακούς και τα ψάρια του, μα και το μυρωδάτο ανθότυρο που παράγεται εκεί.

«Αγαπώ την Ελληνική κουζίνα και θέλω να αναδείξω όλα τα ιδιοσυστατικά της αλλά και τη συσχέτισή της με την υγεία και τη διατήρηση της ευρωστίας. Η πατρίδα μας διαθέτει αξεπέραστα τοπικά προϊόντα αλλά και τη γνώση και την εμπειρία μιας μακράς παράδοσης στο χώρο της γαστρονομίας. Διαθέτουμε στο δυναμικό των νέων Ελλήνων chef αξιόλογα και κατηρτισμένα άτομα με ταλέντο, σπουδές, έμπνευση και ήθος. Θεωρώ πως μπορούμε να επηρεάσουμε θετικά τον τρόπο με τον οποίο τρέφεται ο σύγχρονος άνθρωπος, όχι μόνο για να καλύψει τις διατροφικές του ανάγκες αλλά και ως έκφραση πολιτισμού με απαρχή την Ελληνική κουλτούρα» συμπληρώνει.

- Διαφήμιση -