- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Μεγάλη απήχηση έχει πρωτοβουλία του Δήμου Ελληνικού / Αργυρούπολης για την στήριξη των έργων ανακαίνισης για τις παιδικές χαρές , με χορηγίες από ιδιώτες και επιχειρήσεις.

 

Με επιστολή-πρόσκληση και με προσωπική παρέμβαση του δημάρχου ,  Γιάννη Κωνστατάτου, τράπεζες , εταιρίες, τοπικοί επιχειρηματίες αλλά και απλοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του , “υιοθέτησαν” παιδικές χαρές του Δήμου τις οποίες παρέδωσαν για χρήση, ανακαινισμένες και ασφαλείς στα παιδιά της πόλης.

 

Σε περίοδο κρίσης ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, προσέλκυσε χορηγίες αξίας 300.000 ευρώ περίπου, οι οποίες εγκρίθηκαν ονομαστικά από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, με απόλυτη διαφάνεια και αφορούν όχι μόνο χρήματα αλλά κυρίως την αγορά των οργάνων-παιχνιδιών χλοοτάπητα, υλικών και την κάλυψη των εργασιών.

 

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η διαδικασία πραγματοποιείται κατόπιν σύμβασης που υπογράφει ο χορηγός με την τεχνική υπηρεσία που παραλαμβάνει στο τέλος το έργο με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου .

 

Να σημειωθεί ότι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετώπισε η νέα διοίκηση όταν ανέλαβε πριν από δύο χρόνια, ήταν αυτό, των κατεστραμμένων και επικίνδυνων παιδικών χαρών που κληρονόμησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή.  Στο σύνολό τους σχεδόν, έχριζαν ολικής επισκευής καθώς ούτε πιστοποιημένες για ασφαλή χρήση ήταν, αλλά ούτε κατάλληλες για χρήση από παιδιά.

 

Μέχρι στιγμής από τις 32 παιδικές χαρές της πόλης έχουν ανακαινισθεί οι 18, ενώ οι υπόλοιπες μέχρι το τέλους το χρόνου θα είναι έτοιμες να παραδοθούν στους κατοίκους της πόλης καθώς εξασφαλίστηκαν 75 χιλ. ευρώ από την περιφέρεια ενώ άλλες 60 χιλιάδες θα διατεθούν από ιδίους πόρους του δήμου .

 

Ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης ευχαριστεί τις εταιρίες για τις ευγενικές τους χορηγίες:

1)  Αlpha Bank

2) ATTICABANK
3)  Τράπεζα Πειραιώς

4)  Lamda Development

5)  Ελληνικό Α.Ε.

6)  Εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος

7)  Cosmote

8)  Interamerican

9)  Supermarket ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

10) Posidonio

11) Εταιρεία Ηλιαχτίδα

12) Κλινική Κασταλία

13) Εκπαιδευτήρια Γ. Ζώη

14) Κήπων οδός Ε.Π.Ε.

15) Εταιρεία ΟΣΤΡΙΑ

16) Diverse Mon. IKE

17) Παραλία Αλίμου ΕΠΕ

18) Αφοί Ρούπα Ο.Ε.

19) Βιομηχανία Φλωρίδης

20) PALLAS A.E. ΖΑΧΑΡΩΔΗ – ΛΑΒΔΑΣ

21) Κορίλη Ελένη

22) Κεφαλληνός Παναγιώτης

- Διαφήμιση -