- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Με την παραχώρηση της διοίκησης και διαχείρισης του μεγαλύτερου μέρους του παραλιακού μετώπου από το Ελληνικό Δημόσιο στο Δήμο, ικανοποιήθηκε ένα αίτημα 40 ετών των κατοίκων και των διοικήσεων της περιοχής. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης απέκτησε επιτέλους τον πρώτο λόγο στη διαχείριση του παραλιακού του μετώπου.

 

Η προσπάθεια της σημερινής Δημοτικής Αρχής ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2014, όταν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος διοργάνωσε μια μεγάλη διημερίδα με τίτλο «Οι παραλίες στους Δήμους». Εκεί, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ένωσε τη φωνή του με αυτήν της  Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου και του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρου Φιλίππου, τονίζοντας την αναγκαιότητα, αλλά και τα πολλαπλά οφέλη της διαχείρισης του παραλιακού μετώπου, από την τοπική αυτοδιοίκηση.

 

Έκτοτε έτρεξε πολύ νερό στα αυλάκι, έγιναν περισσότερες από είκοσι συναντήσεις μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής με τους επικεφαλείς της ΕΤΑΔ, του ΤΑΙΠΕΔ και των αρμοδίων υπουργείων, για να αντιμετωπιστούν τα διαδικαστικά, νομικά και τεχνικά θέματα της παραχώρησης, ενώ παράλληλα οι πολιτικοί επικεφαλής των εμπλεκομένων οργανισμών συζητούσαν τους όρους της με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των χώρων προς όφελος της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και της οικονομικής τους αυτοτέλειας.

 

Μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με την ΕΤΑΔ και πριν τη λήψη της σχετικής απόφασης από το Δ.Σ. της εταιρείας τουριστικών ακινήτων, εντάχθηκαν στην προσπάθεια και οι όμοροι δήμοι Γλυφάδας και Αλίμου που επίσης διεκδικούσαν παραλιακές εκτάσεις και τελικά σήμερα, όλοι μαζί γιορτάζουμε την ευτυχή κατάληξη.

 

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μετά τη συνάντηση των τριών δημάρχων με τον Υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μπαλάφα, τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα και τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ, Γιώργου Τερζάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, ευχαρίστησε την κυβέρνηση για την αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα που επέδειξε σε ανταπόκριση και αφουγκραζόμενη τα δίκαια αιτήματα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Παράλληλα ευχαρίστησε την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου για τη συμβολή τους στη διεκδίκηση και την ευτυχή κατάληξη του θέματος, τις διοικήσεις της ΕΤΑΔ και του ΤΑΙΠΕΔ και τέλος το σύνολο των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και της ΕΤΑΔ οι οποίοι εργάστηκαν ακατάπαυστα επί δεκαοχτώ μήνες για τη σημερινή ευτυχή κατάληξη.

 

Τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, στις 20.00μ.μ το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα συνεδριάσει με θέμα την αποδοχή της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου.

- Διαφήμιση -